راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
اگر شک کند به مقدار ختنهگاه داخل شده یا نه، غسل بر او واجب نیست.
عنوان مسئله:
اگر شک کند به مقدار ختنهگاه داخل شده یا نه،
غسل
بر او واجب نیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اگر بر کسی غسل مسّ میّت واجب شود و پس از مدتی در انجام آن شک داشته باشد، تکلیف چیست؟
برای جلوگیری از حاملگی از کاندوم استفاده می کنیم، بر شوهرم به جهت انزال غسل واجب می شود با توجه به این که منی داخل رحم ریخته نمی شود، آیا من هم باید غسل کنم؟
در نماز زیاد شک می کنم، هم چنین در غسل و هنگام غسل شک می کنم که آیا نیت را درست گفته ام یا نه، چه کنم؟
اگر داخل ناف کمی چرک باشد و برطرف کردن آن مشکل باشد، آیا غسل صحیح است؟
اگر بعد از اتمام غسل، در صحت غسل شک کنم، تکلیف چیست؟
در هنگام غسل احساس می شود یک لایه ی روغنی داخل گوش است، حکم آن چیست؟
اگر بعد از غسل در شستن قسمتی از بدن شک کند، حکم آن چیست؟ در بین غسل چه طور؟
فردی در سحرگاه ماه مبارک رمضان گمان می کند وقت برای غسل وجود دارد و شروع به غسل جنابت می کند؛ اما در اثنای غسل، وقت صبح داخل می شود.آیا روزه اش صحیح است یا قضا و کفاره دارد؟
مقدار استفاده از سدر و کافور در غسل میّت چه قدر باید باشد؟
اگر کسی در صورت شکّ در بقای وقت، با جریان استصحاب باقی بودن وقت، غسل کند؟ آیا و در صورت غسل و معلوم شدن خلاف آن، غسل او صحیح است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] اگر شک داریم مقدار آبی که در دسترس ماست، برای غسل یا وضو کافی است یا خیر، باید تیمّم کنیم یا اقدام به غسل و وضو نماییم؟
[آیت الله خامنه ای] چه مقدار از نماز اگر در وقت ادا واقع شود، نیت ادا صحیح است؟ در صورت شک در این که این مقدار، داخل وقت واقع شده یا خیر، وظیفه چیست؟
[آیت الله اردبیلی] اگربعد ازغسل انسان احتمال دهد که به جایی ازبدن آب نرسانده آیا غسل صحیح است؟ وآیا شک درغسل مستحبی همان حکم شک در غسل واجب را دارد؟
[آیت الله بروجردی] هر گاه به یقین یا گمان دخول وقت، به نیّت واجب غسل کرد بعد معلوم شد وقت داخل شده، اعاده غسل لازم است یا خیر؟
[آیت الله سبحانی] شک داشتم که میت را غسل داده اند یا نه ولی او را مس کردم. آیا غسل مس میّت بر من واجب است؟ 2. اگر در صحت غسل میت شک کردم وظیفه ام چیست؟
[سایر] وظیفه کسی که شک می کند وضو یا غسل واجب را انجام داده یا نه چیست؟
[آیت الله سبحانی] خانم مستحاضه کثیره پس از خواندن نماز ظهر شک دارد غسل انجام داده یا نه،آیا واجب است برای نماز عصر غسل کند؟
[آیت الله مکارم شیرازی] چنانچه دست پزشک با جنین مرده داخل شکم مادر تماس پیدا کند، آیا غسل مسّ میّت بر او واجب می شود؟
[سایر] اگر محتلم شویم، غسل را در داخل مسجد انجام دهیم؟
[آیت الله بروجردی] هر گاه شخص جنب به یقین یا گمان آن که به نماز میرسد، به نیّت وجوب غسل کرد و بعد از غسل حتّی به مقدار یک رکعت هم نرسید که آفتاب طلوع کرد، غسل او چه صورت دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر کمتر از مقدار ختنهگاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید، روزه باطل نمیشود، ولی اگر کسی که آلتش را بریدهاند کمتر از ختنهگاه را داخل کند بطلان و عدم بطلان روزهاش، محل اشکال است.
نزدیکی روزه را باطل میکند، اگرچه فقط به مقدار ختنهگاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید.
چند چیز بر حائض حرام است: 1 عبادتهایی که مانند نماز باید با وضو یا غسل یا تیمم بهجا آورده شود، ولی بهجا آوردن عبادتهایی که وضو و غسل و تیمم برای آنها لازم نیست، مانند نماز میت، مانعی ندارد. 2 تمام چیزهایی که بر جنب حرام است و در احکام جنابت گفته شد. 3 جماع کردن در فرج، که هم برای مرد حرام است و هم برای زن، اگرچه به مقدار ختنهگاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید.
در رکوع باید به مقدار ذکر واجب، بدن آرام باشد. و آرام گرفتن بدن در حدّی که بگویند آرام گرفت داخل در رکن رکوعی است و زائد بر آن مثل خود ذکر رکوع، داخل در رکن نیست؛ اگرچه واجب است.
اگر در غسل مقداری از بدن نشسته بماند، غسل باطل است؛ ولی شستن جاهایی از بدن که دیده نمیشود، مثل داخل گوش و بینی واجب نیست.
کسی که فقط به مقدار وضو یا به مقدار غسل آب دارد، اگر بداند که اگر آن را بریزد آب پیدا نمیکند، چنانچه وقت نماز داخل شده باشد، ریختن آن حرام است و احتیاط در آن است که پیش از وقت نماز هم آن را نریزد.
هرگاه بعد از غسل، منی مرد از زن خارج شود غسل واجب نیست و همچنین است اگر شک کند که منی بیرون آمده از خود اوست یا از مرد، اما اگر علم یا اطمینان داشته باشد که منی خارج شده از خود اوست و یا مخلوط با منی مرد است، غسل بر او واجب است.
اگر کسی در قُبُل زن جماع کند و به اندازه ختنهگاه داخل شود هر دو جنب میشوند؛ و همچنین است بنابر اظهر اگر در دُبُر زن نزدیکی کند، بلکه بنابر اظهر و احوط اگر در دُبُر مردی نزدیکی کند نیز همینطور است و در نزدیکی با حیوان نیز بنابر احتیاط حکم همین است.
زن مستحاضه اگر بین غسل و نماز فاصله بیندازد، باید دوباره غسل کند و بلافاصله مشغول نماز شود، ولی اگر خون در داخل فضای فرج نیاید غسل لازم نیست.
شستن داخل بینی و مقداری از لب و چشم که در وقت بستن دیده نمی شود واجب نیست، ولی برای آن که یقین کند از جاهایی که باید شسته شود چیزی باقی نمانده، واجب است مقداری از آنها را هم بشوید. و کسی که نمی دانسته باید این مقدار را بشوید ، اگر نداند در وضوهایی که گرفته این مقدار را شسته یا نه ، نمازهایی که خوانده صحیح است .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر شک کند که به مقدار ختنهگاه داخل شده یا نه، غسل واجب نیست.
[آیت الله بروجردی] اگر شک کند که به مقدار ختنهگاه داخل شده یا نه، غسل بر او واجب نیست.
[آیت الله اردبیلی] اگر شک کند که به مقدار ختنهگاه داخل شده یا نه، غسل بر او واجب نیست.
[آیت الله مظاهری] اگر کمتر از مقدار ختنهگاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید و یا شک کند که به اندازه ختنهگاه داخل شده یا نه، روزه او صحیح است.
[آیت الله سیستانی] اگر کمتر از مقدار ختنهگاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید، روزه باطل نمیشود. ولی در شخصی که ختنهگاه ندارد، اگر کمتر از مقدار ختنهگاه داخل شود نیز روزهاش باطل میشود.
[آیت الله نوری همدانی] اگر شک کند که به مقدار ختنه گاه داخل شده یا نه ، بطوری که شک در صدق داخل شدن دارد ، غسل بر او واجب نیست
[آیت الله وحید خراسانی] اگر شک کند که به مقدار ختنه گاه داخل شده یا نه غسل بر او واجب نیست
[آیت الله وحید خراسانی] اگر شک کند که به مقدار ختنه گاه داخل شده یا نه غسل بر او واجب نیست
[آیت الله سبحانی] اگر شک کند که به مقدار ختنه گاه داخل شده یا نه، غسل بر او واجب نیست.
[امام خمینی] اگر شک کند که به مقدار ختنه گاه داخل شده یا نه، غسل بر او واجب نیست.
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*