من در روستایی در فاصله حدود 20 کیلومتری همدان متولد شده ام و پدر و مادر من هم اکنون در شهر همدان زندگی می کنند، ولی من پس از ازدواج ساکن شهری دیگر در جنوب کشور شده و آن جا را به عنوان وطنم انتخاب کرده ام. حکم نماز و روزه من در شهر همدان چگونه است؟
اگر قبل از ازدواج و سکونت در جنوب کشور وطن شما همدان بوده و هنوز از آن اعراض نکرده باشید (مراد از اعراض، خروج از وطن با تصمیم بر عدم بازگشت به آن برای سکونت است)، اکنون نیز وطن شما است و نماز و روزه شما در آن تمام است. مقام معظم رهبری در پاسخ به این سؤال که شخصی از وطنش اعراض نکرده و در حال حاضر حدود شش سال است که در شهر دیگری اقامت دارد، در صورتی که به وطن خود برگردد، با توجه به این که بر تقلید امام خمینی (ره) باقی مانده، آیا نماز خود را باید تمام بخواند یا شکسته؟ فرموده اند: "تا از وطن سابق خود اعراض نکرده، حکم وطن نسبت به او باقی است و نماز وی در آن جا تمام و روزه‌اش صحیح است". [1] اما اگر قبل از سکونت در جنوب کشور وطن شما روستای محل تولدتان بوده است و هنوز از آن اعراض نکرده باشید، اکنون نیز همان روستا وطن شما محسوب می شود و نماز و روزه شما در آن جا صحیح است. بله در صورتی که از آن روستا به محلی که فاصله اش کمتر از حد مسافت شرعی (5/22 کیلو متر) است (مثل همدان) بروید نمازتان کامل و روزه تان نیز صحیح است. اما اگر بدون این که به روستا بروید مستقیما از شهر دیگری وارد همدان شوید، نمازتان شکسته و نمی توانید روزه بگیرید. [1] . توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج ‌1، ص 746.
عنوان سوال:

من در روستایی در فاصله حدود 20 کیلومتری همدان متولد شده ام و پدر و مادر من هم اکنون در شهر همدان زندگی می کنند، ولی من پس از ازدواج ساکن شهری دیگر در جنوب کشور شده و آن جا را به عنوان وطنم انتخاب کرده ام. حکم نماز و روزه من در شهر همدان چگونه است؟


پاسخ:

اگر قبل از ازدواج و سکونت در جنوب کشور وطن شما همدان بوده و هنوز از آن اعراض نکرده باشید (مراد از اعراض، خروج از وطن با تصمیم بر عدم بازگشت به آن برای سکونت است)، اکنون نیز وطن شما است و نماز و روزه شما در آن تمام است. مقام معظم رهبری در پاسخ به این سؤال که شخصی از وطنش اعراض نکرده و در حال حاضر حدود شش سال است که در شهر دیگری اقامت دارد، در صورتی که به وطن خود برگردد، با توجه به این که بر تقلید امام خمینی (ره) باقی مانده، آیا نماز خود را باید تمام بخواند یا شکسته؟ فرموده اند: "تا از وطن سابق خود اعراض نکرده، حکم وطن نسبت به او باقی است و نماز وی در آن جا تمام و روزه‌اش صحیح است". [1] اما اگر قبل از سکونت در جنوب کشور وطن شما روستای محل تولدتان بوده است و هنوز از آن اعراض نکرده باشید، اکنون نیز همان روستا وطن شما محسوب می شود و نماز و روزه شما در آن جا صحیح است. بله در صورتی که از آن روستا به محلی که فاصله اش کمتر از حد مسافت شرعی (5/22 کیلو متر) است (مثل همدان) بروید نمازتان کامل و روزه تان نیز صحیح است. اما اگر بدون این که به روستا بروید مستقیما از شهر دیگری وارد همدان شوید، نمازتان شکسته و نمی توانید روزه بگیرید.
[1] . توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج ‌1، ص 746.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین