من تا الان نمی دانستم که سیگار روزه را باطل می کند، روزه هایی که با کشیدن سیگار گرفته ام، حکمش چیست؟ آیا باید 61 روز روزه بگیرم؟ چکار باید کرد؟ من هشت سال این جوری روزه گرفتم.
نظر حضرت امام خمینی (ره) و سایر مراجع معظم تقلید این است که:"اگر (روزه دار) به واسطه ندانستن مسئله کاری انجام دهد که روزه را باطل می‌کند، چنانچه می‌توانسته مسئله را یاد بگیرد، بنابر احتیاط واجب کفاره بر او ثابت می‌شود و اگر نمی‌توانسته مسئله را یاد بگیرد، یا اصلًا ملتفت مسئله نبوده، یا یقین داشته که فلان چیز روزه را باطل نمی‌کند، کفاره بر او واجب نیست. (تنها قضای روزهایی را که روزه اش باطل شده است بر او واجب است).[1] بنابراین، شما اگر نمی‌توانستید مسئله را یاد بگیرد، فقط باید قضای آن را به جا آورید. اما اگر می‌توانستید با پرسیدن از افراد با اطلاع و یا مطالعه رساله توضیح المسائل یا شنیدن از رادیو و تلویزیون و یا.... مسئله را یاد بگیرد و کوتاهی کرده اید و اطلاع پیدا نکرده اید، بنابر احتیاط واجب باید کفاره هم بپردازید. اما چون تقریبا نظر مراجع معظم تقلید در این مسئله "احتیاط واجب" و تنها حضرت آیت ا... العظمی شبیری زنجانی در این مسئله فتوا داده اند که فقط قضا است و کفاره واجب نیست،[2] شما می توانید این احتیاط را به ایشان مراجعه کرده و در این صورت فقط قضا کافی است. و در صورتی که مقلد ایشان باشید که از ابتدا کفاره بر شما واجب نشده است. [1] . توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج ‌1، ص 928 ، مسأله 1659. [2] . همان.
عنوان سوال:

من تا الان نمی دانستم که سیگار روزه را باطل می کند، روزه هایی که با کشیدن سیگار گرفته ام، حکمش چیست؟ آیا باید 61 روز روزه بگیرم؟ چکار باید کرد؟ من هشت سال این جوری روزه گرفتم.


پاسخ:

نظر حضرت امام خمینی (ره) و سایر مراجع معظم تقلید این است که:"اگر (روزه دار) به واسطه ندانستن مسئله کاری انجام دهد که روزه را باطل می‌کند، چنانچه می‌توانسته مسئله را یاد بگیرد، بنابر احتیاط واجب کفاره بر او ثابت می‌شود و اگر نمی‌توانسته مسئله را یاد بگیرد، یا اصلًا ملتفت مسئله نبوده، یا یقین داشته که فلان چیز روزه را باطل نمی‌کند، کفاره بر او واجب نیست. (تنها قضای روزهایی را که روزه اش باطل شده است بر او واجب است).[1] بنابراین، شما اگر نمی‌توانستید مسئله را یاد بگیرد، فقط باید قضای آن را به جا آورید. اما اگر می‌توانستید با پرسیدن از افراد با اطلاع و یا مطالعه رساله توضیح المسائل یا شنیدن از رادیو و تلویزیون و یا.... مسئله را یاد بگیرد و کوتاهی کرده اید و اطلاع پیدا نکرده اید، بنابر احتیاط واجب باید کفاره هم بپردازید. اما چون تقریبا نظر مراجع معظم تقلید در این مسئله "احتیاط واجب" و تنها حضرت آیت ا... العظمی شبیری زنجانی در این مسئله فتوا داده اند که فقط قضا است و کفاره واجب نیست،[2] شما می توانید این احتیاط را به ایشان مراجعه کرده و در این صورت فقط قضا کافی است. و در صورتی که مقلد ایشان باشید که از ابتدا کفاره بر شما واجب نشده است.
[1] . توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج ‌1، ص 928 ، مسأله 1659. [2] . همان.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین