اگر در زمانی که با او زنا کرده آن زن شوهر نداشته و در عده هم نبوده است ازدواج با او اشکالی ندارد. حضرت امام خمینی ره در این زمینه فرموده اند: اگر با زن بی شوهری که در عدّه نیست زنا کند، بعداً می‏تواند آن زن را برای خود عقد نماید، ولی احتیاط مستحبّ آن است که صبر کند تا آن زن حیض ببیند بعد او را عقد نماید. [1] ولی اگر با زن شوهرداری زنا کند و بعداز مدتی شوهر و زن از هم طلاق بگیرند و یا شوهر از دنیا برود، از نظر اکثر فقهاء، آن کسی که با زن زنا کرده نمی تواند بعد از مدت عده با او ازدواج کند و آن زن بر آن مرد حرام ابدی می شود. [2] ، [3] [1] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج‏2، ص: 470،مسأله 2399 [2] تحریر الوسیلة، ج2، ص251، م22، چاپ جامعه مدرسین؛ استفتائات امام خمینی، ج3، ص297 . امام خمینی ره:"کسی که زنا کند با زن شوهردار آن زن بر زانی حرام ابد است و فرقی نیست بین این که زانی عالم باشد به این که او شوهردار است یا نباشد و فرقی بین عقدی و صیغه نیست و هم چنین است زنا با زنی که مطلّقه رجعیه است . و نظر سایر مراجع تقلید نیز در این مسأله همین است.البته مرحوم آیت الله تبریزی می فرمایند: بنا بر اظهر حرام ابدی نمی شود.( توضیح المسائل مراجع، ج‏2، ص: 472 مسأله 2403 ) [3] برگرفته از سؤال 909 (سایت: 994)، نمایه : ازدواج با زن شوهرداربعد از زنای با او.
اگر در زمانی که با او زنا کرده آن زن شوهر نداشته و در عده هم نبوده است ازدواج با او اشکالی ندارد. حضرت امام خمینی ره در این زمینه فرموده اند: اگر با زن بی شوهری که در عدّه نیست زنا کند، بعداً میتواند آن زن را برای خود عقد نماید، ولی احتیاط مستحبّ آن است که صبر کند تا آن زن حیض ببیند بعد او را عقد نماید. [1] ولی اگر با زن شوهرداری زنا کند و بعداز مدتی شوهر و زن از هم طلاق بگیرند و یا شوهر از دنیا برود، از نظر اکثر فقهاء، آن کسی که با زن زنا کرده نمی تواند بعد از مدت عده با او ازدواج کند و آن زن بر آن مرد حرام ابدی می شود. [2] ، [3] [1] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج2، ص: 470،مسأله 2399 [2] تحریر الوسیلة، ج2، ص251، م22، چاپ جامعه مدرسین؛ استفتائات امام خمینی، ج3، ص297 . امام خمینی ره:"کسی که زنا کند با زن شوهردار آن زن بر زانی حرام ابد است و فرقی نیست بین این که زانی عالم باشد به این که او شوهردار است یا نباشد و فرقی بین عقدی و صیغه نیست و هم چنین است زنا با زنی که مطلّقه رجعیه است . و نظر سایر مراجع تقلید نیز در این مسأله همین است.البته مرحوم آیت الله تبریزی می فرمایند: بنا بر اظهر حرام ابدی نمی شود.( توضیح المسائل مراجع، ج2، ص: 472 مسأله 2403 ) [3] برگرفته از سؤال 909 (سایت: 994)، نمایه : ازدواج با زن شوهرداربعد از زنای با او.
- [آیت الله بهجت] آیا زنا با زن شوهردار موجب حرمت ابدی می شود؟
- [آیت الله بهجت] در ازدواج های وقت، که گاهی شوهر برای مدتی طولانی مفقود می شود، اگر زن در این مدت مرتکب زنا شود، آیا بر شوهرش حرام ابدی می شود؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا زنا با زن شوهردار، موجب حرمت ابدی می شود یا نه؟
- [آیت الله مظاهری] آیا زنا با زن شوهردار، موجب حرمت ابدی می شود یا نه؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] زنا در عدّه عقد موقّت چه حکمی دارد؟ آیا موجب حرمت ابدی می شود؟ فتوای امام(قدس سره) در این مورد چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] زنا در عدّه عقد موقّت چه حکمی دارد؟ آیا موجب حرمت ابدی می شود؟ فتوای امام(قدس سره) در این مورد چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] بنده دو سال پیش با خانمی که شوهر داشت ولی در آستانة طلاق بودند آشنا شدم. رابطة ما به گونهای شد که به او پیشنهاد دادم بعد از طلاق با من ازدواج کند. در مدتی که طلاقش تمام نشده بود با هم رابطة جنسی برقرار کردیم. در آن زمان نمیدانستیم که اگر زنای محصنه داشته باشیم به هم حرام ابدی میشویم. در ضمن من از اول قصد ازدواج داشتم و در مدتی که با من رابطة جنسی داشت با شوهر خود همخوابی نمیکرد. حال ما میخواهیم ازدواج کنیم. آیا عقد ما صحیح است یا زنا باعث حرمت ابدی شده است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر زنی قبل از آنکه عدّه اش تمام شود با مرد دیگری ازدواج موقت نماید در حالی که دخول محقق نشود و لذت های دیگر را از یکدیگر ببرند، آیا در این صورت نیز زنا کرده اند و بر یکدیگر حرام ابدی می شوند؟
- [سایر] با توجه به حرمت ابدی زنای محصنه. من قبل از جاری شدن صیغه طلاق، از شوهرم جدا بودم.حتی زبانی به طلاق رضایت داده بودیم و من مهریه را بخشیدم. دراین حالت آیا همخوابی با مرد دیگر موجب حرمت ابدی می شود یا نه؟
- [آیت الله علوی گرگانی] در چه صورتی ظهار حرمت ابدی برای زن و شوهر میآورد بیان فرمائید؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] زنای با زن شوهردار موجب حرمت ابدی نمیشود و همچنین اگر با زنی که در عدّه است زنا کند، آن زن بر او حرام ابدی نمیشود - خواه عدّه طلاق رجعی باشد یا طلاق بائن یا عدّه وفات یا عدّه متعه یا غیر آن - لذا بعد از عدّه میتواند با او ازدواج کند، البتّه اگر این کار در عدّه طلاق رجعی رخ داده احتیاط مستحبّ مؤکّد آن است که دیگر با این زن ازدواج ننماید.
- [آیت الله مظاهری] اگر با زنی که در عدّه طلاق رجعی است زنا کند، آن زن بر او حرام ابدی میشود، ولی اگر با زنی که در عدّه متعه، یا طلاق بائن، یا عدّه وفات است یا شوهر دارد، زنا کند، بعداً میتواند او را عقد نماید، گرچه مطلقاً پرهیز از این ازدواج سزاوار است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] زن شوهردار اگر قبل از آن که شوهرش به او دخول کند، به کسی زنا بدهد، دیگر پرداخت مهریه بر شوهرش واجب نیست و بنا بر احتیاط واجب باید شوهرش - احتیاطاً - او را طلاق بدهد و احکام محرّم ابدی را نیز بر او بار کند (یعنی دیگر از او تمتع نبرد و بعد از طلاق مجدداً با او ازدواج ننماید) و اگر بعد از مباشرت با شوهرش، زنا بدهد به شوهرش حرام نمیشود؛ ولی احتیاط مستحبّ آن است که شوهرش او را احتیاطاً طلاق بدهد و احکام حرام ابدی را نیز بار کند؛ مخصوصاً اگر زن توبه نکرده به عمل خویش اصرار بورزد، ولی به هر حال مهریه او ساقط نمیشود.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] زن شوهردار اگر زنا کند؛ بر مرد زنا کننده بنا بر اظهر حرام ابدی نمی شود و نیز بر شوهر خود حرام نمی شود و چنانچه توبه نکند و بر عمل خود باقی باشد؛ بهتر است که شوهر؛ او را طلاق دهد ولی باید مهرش را بدهد.
- [آیت الله نوری همدانی] زن شوهر دار اگر زنا بدهد بر مرد زنا کننده حرام ابدی می شود ولی بر شوهر خود حرام نمی شود و چنانچه توبه نکند و بر عمل خود باقی باشد ، بهتر است که شوهر ، او را طلاق دهد ولی باید مهرش را بدهد .
- [آیت الله سیستانی] زن شوهر دار اگر زنا کند ، بر مرد زنا کننده بنابر احتیاط واجب حرام ابدی میشود ، ولی بر شوهر خود حرام نمیشود ، و چنانچه توبه نکند و بر عمل خود باقی باشد ، بهتر است که شوهر ، او را طلاق دهد ، ولی باید مهرش را بدهد .
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر زنی که در حال احرام است با مردی ازدواج کند، عقد او باطل است؛ هر چند آن مرد در حال احرام نباشد و چنانچه زن میدانسته که در حال احرام است و ازدواج بر او حرام است، این مرد بر او حرام ابدی میشود؛ هر چند هنوز دخول نکرده باشند والّا حرام ابدی نمیشود؛ هر چند دخول کرده باشند ولی احتیاط مستحبّ آن است که در صورت دخول دیگر با او ازدواج نکند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر کسی در حال احرام با زنی ازدواج نماید عقد او باطل است و اگر می دانسته که ازدواج کردن در حال احرام حرام است ان زن بر او حرام ابدی می شود
- [آیت الله شبیری زنجانی] عقد ازدواج در حال احرام حجّ یا عمره حرام است و اگر مردی که در حال احرام است با زنی ازدواج نماید، عقد آنها باطل است؛ هر چند آن زن در حال احرام نباشد و چنانچه در حال عقد میدانسته که در حال احرام است و زن گرفتن بر او حرام است، این زن بر او حرام ابدی میشود، خواه نزدیکی کرده باشد یا خیر و اگر در حالی که محرم بودن خود یا حرام بودن ازدواج در احرام را نمیدانسته، عقد کرده، هر چند عقد باطل است، ولی آن زن حرام ابدی نمیشود؛ اگر چه دخول کند، ولی احتیاط مستحبّ آن است که در صورت دخول دیگر با او ازدواج ننماید.
- [آیت الله مظاهری] اگر انسان پیش از آنکه دختر عمّه یا دختر خاله خود را بگیرد با مادر آنان زنا کند، دیگر نمیتواند با آنان ازدواج نماید، ولی اگر بعد از ازدواج با آنان با مادرشان زنا کند آنها بر او حرام نمیشوند.