هر چند، یک فرد با ایمان باید در تمام جنبه های زندگی خود؛ از جمله همکاری با افراد دیگر در اجتماع و یا تلاش در راه به دست آوردن ثروت مشروع؛ از ارتباط با خداوند و یاد او غافل نشده و خواسته خود را از پروردگار طلب کند، اما باید به این نکته مهم نیز توجه داشته باشد که خداوند با به امانت گذاشتن نعمت عقل و دانش در انسان ها، از آنان خواسته است، تا با استفاده از این موهبت الاهی، و با رعایت موازین شرعی، به اهداف خود دست یابند و ادعیه و ذکرهایی نیز که در این زمینه بیان شده، تنها برای آن است که به ما، شیوه ارتباط بهتر با خدا را نشان دهد، نه این که با استفاده از آنها، به دنبال فعالیت و یا ثروت فوری بی زحمت و بی دردسر باشیم؛ زیرا می دانیم که پیامبران الاهی که خود، حاملان وحی او بوده اند، نیز در بیشتر موارد به ثروت و قدرت فوری دست نیافتند، پس چگونه ما می توانیم چنین انتظاری را از معبودمان داشته باشیم.
1. وقتی می خواهیم با یک فرد مهمی همکاری بکنیم چه ذکر یا آیه ای از قرآن را بخوانیم؟2. کسی که برای کسب ثروت مشکل دارد، چه ذکر یا دعایی بخواند تا بتواند هرچه سریع تر به ثروت دست یابد؟
هر چند، یک فرد با ایمان باید در تمام جنبه های زندگی خود؛ از جمله همکاری با افراد دیگر در اجتماع و یا تلاش در راه به دست آوردن ثروت مشروع؛ از ارتباط با خداوند و یاد او غافل نشده و خواسته خود را از پروردگار طلب کند، اما باید به این نکته مهم نیز توجه داشته باشد که خداوند با به امانت گذاشتن نعمت عقل و دانش در انسان ها، از آنان خواسته است، تا با استفاده از این موهبت الاهی، و با رعایت موازین شرعی، به اهداف خود دست یابند و ادعیه و ذکرهایی نیز که در این زمینه بیان شده، تنها برای آن است که به ما، شیوه ارتباط بهتر با خدا را نشان دهد، نه این که با استفاده از آنها، به دنبال فعالیت و یا ثروت فوری بی زحمت و بی دردسر باشیم؛ زیرا می دانیم که پیامبران الاهی که خود، حاملان وحی او بوده اند، نیز در بیشتر موارد به ثروت و قدرت فوری دست نیافتند، پس چگونه ما می توانیم چنین انتظاری را از معبودمان داشته باشیم.
- [سایر] برای کسب ثروت چه ذکر یا دعایی باید خواند؟
- [سایر] با سلام آیا فرد حایض میتواند سوره های عزایم قران را بحواند یا فقط ایه سجده دار را نباید بخواند؟
- [سایر] 1-یک آیه که 4 تا ماه در قرآن باشد 2- رابطه اسم علی (ع) در بین ائمه و ماههای حرام
- [سایر] احترامات تقدیم است. سوال: نام کدام پیغمبر در قرآن کریم زیاد تر ذکر شده است؟ 1. حضرت ابراهیم 2. حضرت عیسی 3. حضرت موسی 4. حضرت ادریس
- [سایر] سلام 1- 5 عذاب الهی که در سوره اعراف بیان شده است کدامند؟ودر کدام آیات بیان شده اند؟ 2- آخرین دعای ذکر شده در قرآن کریم چیست؟
- [سایر] ضمن عرض سلام 1- در کدام آیه ها از کدام سوره های قرآن در مورد امور مادی و دنیایی ما صحبت شده است. مثل امر ازدواج، ارث ، دیه ، مهریه و امثالهم ... 2- ضمنا کلمه ی وسط قرآن کدام کلمه است ؟
- [سایر] در سوره حجر آیه 9 خداوند فرموده است که ما از قرآن محافظت می کنیم. در حالی که مولانا فرمان علی در تعابیرش از قرآن سه ابهام وارد نموده است که قرآن حاوی ابهاماتی بوده و تغییر نموده است. و آنها بدین شرح اند: الف: در سوره هود آیه 73 گفته است که این آیه به نظر می آید در خصوص این مورد نیست و به طور غیر ضروری اضافه شده است. ب: در سوره حجر آیه 41 آورده است که تفسیر علی در این آیه بجای آل ذکر شده است. ج: در سوره الاحزاب آیه 33 می گوید این آیه نیز در خصوص این مورد ذکر نشده و به صورت غیر ضروری اضافه شده است. لطفا بفرمایید آیا خداوند به عهد خود (مبنی بر محافظت از قرآن) وفادار نبوده است؟ (ضمنا در نظر داشته باشید که این نکته مهمی است که سنی ها در برابر شیعه ها اقامه می کنند).
- [سایر] در صحیح بخاری آمده است: (جبرئیل 600 بال داشت)، در حالیکه قرآن در سوره 35 آیه 1 میفرماید: (فرشتگان 2، 3 یا 4 بال دارند). کدام یک صحیح است؟
- [سایر] چند سؤال در مورد رو خوانی، روان خوانی، فصیح خوانی و تجوید دارم، اگر لطف کنید خیلی سریع به سؤالاتم جواب دهید، سپاسگزارم. 1. سرفصل ها و موضوعات مورد انتظار برای ارزیابی سطح تجوید مقدماتی قرآن کریم با رعایت ترتیب و توالی منطقی مطالب، شامل چه مباحثی است؟ (عناوین سر فصل ها و موضوعات و مختصری از محتوا و هدف هر یک ذکر شود.) سطح تجوید متوسط: 2. معیارها، ملاک ها و شاخص های ارزیابی قرائت قرآن کریم در سطح تجوید متوسط چیست؟ 1. سرفصل ها و موضوعات مورد انتظار برای ارزیابی سطح تجوید عالی قرآن کریم با رعایت ترتیب و توالی منطقی مطالب، شامل چه مباحثی است؟ (عناوین سر فصل ها و موضوعات و مختصری از محتوا و هدف هر یک ذکر شود.) 2. معیارها، ملاک ها و شاخص های ارزیابی قرائت قرآن کریم در سطح تجوید عالی چیست؟
- [سایر] باسلام 1-اگرنمازی رابه صورت فرادا خواندیم وبعدازآن قصدخواندن نمازجماعت راداشته باشیم،آیامیشودآن نمازفرادارا ،نمازقضاحساب کرد،وبعدنمازجماعت مربوطه را بخوانیم!؟ 2-همچنین میشودزمانیکه شک داریم یااحساس میکنیم نمازمان کمی مشکل داردویابقول معروف تودلمون ننشست،آیامیتوانیم مجددانمازبخوانیم بااین تفاوت که نیت "مافی الذمه"بکنیم؟!(درکل چه وقت میشودنیت مافی الذمه کنیم؟!) باسپاس
- [آیت الله مکارم شیرازی] خمس در هفت چیز واجب است: 1 منافع کسب و کار 2 معدن 3 گنج 4 مال حلال مخلوط به حرام 5 جواهراتی که با غواصی از دریا به دست می آید. 6 غنیمت جنگی 7 زمینی که کافر ذمی از مسلمان می خرد (بنابر احتیاط واجب).
- [آیت الله مکارم شیرازی] شایسته است جنب چند چیز را ترک کند: 1 و 2 خوردن و آشامیدن، ولی اگر وضو بگیرد مکروه نیست. 3 خواندن بیشتر از هفت آیه از قرآن، حتی از سوره هایی که سجده واجب ندارد. 4 تماس بدن با جلد وحاشیه و فاصله سطور قرآن مجید و همراه داشتن آن. 5 خوابیدن بدون وضو. 6 رنگ کردن موها به حنا و مانند آن. 7 مالیدن روغن و انواع کرم ها به بدن. 8 جماع کردن بعد از محتلم شدن.
- [آیت الله بهجت] کسی که حمد و سوره و چیزهای دیگر نماز را بهخوبی نمیداند، و میتواند یاد بگیرد، چنانچه وقت نماز وسعت دارد، باید یاد بگیرد؛ و اگر وقت تنگ است، دو صورت دارد: 1 اگر در یاد گرفتن کوتاهی کرده، در صورتی که عُسر و حرج نباشد، بنابر اظهر باید نمازش را به جماعت بخواند، یا کسی بخواند و او هم همراه او بخواند یا اگر ممکن است از روی نوشتهای بخواند. 2 اگر کوتاهی نکرده، بنابر احتیاط مستحب این کارها را انجام دهد. اگر کسی از قرآن هیچ نمیداند، به مقداری که واجب است در نماز از قرآن بخواند تسبیح و تهلیل و تکبیر میگوید.
- [آیت الله جوادی آملی] .این امور برای رکوع مستحب است: 1 .نمازگزار پیش از رکوع درحال ایستادن (االله اکبر) بگوید؛ 2 .دستها را در حال تکبیر بلند کند؛ 3 . کف دستها را با انگشتان باز، روی زانو بگذارد؛ 4 .زانوها را به پشت دهد؛ 5 .پشت خود را صاف کند؛ 6 .بین دو پا را نگاه کند؛ 7 .ذکر رکوع را به فرد بگوید; نه به زوج مثلاً سه یا پنج یا هفت بار باشد؛ 8 . بر پیامبر و آل او(ع) صلوات بفرستد؛ ولی نه به عنوان جزء ذکر رکوع؛ 9 . دستها را بعد از رکوع بلند کند؛ 10 .بعد از ایستادن بگوید: (سَمِعَ اللهُ لِمَن حَمِدَهُ).
- [آیت الله شبیری زنجانی] در نماز چند چیز مکروه است، مانند: 1 - صورت را کمی به طرف راست یا چپ بگرداند . 2 - چشمها را ببندد، یا به طرف راست یا چپ بگرداند. 3 - با ریش و دست خود بازی کند. 4 - انگشتها را داخل هم نماید. 5 - آب دهان بیندازد. 6 - به خط قرآن یا کتاب یا خط انگشتری نگاه کند. و نیز مکروه است هنگام خواندن حمد و سوره و گفتن ذکر، برای شنیدن حرف کسی ساکت شود؛ بلکه انجام هر کاری که خضوع و خشوع را از بین ببرد مکروه است.
- [آیت الله مظاهری] در موقع تخلّی یازده چیز مکروه است: 1 - نشستن در مقابل خورشید یا ماه، ولی اگر عورت خود را با وسیلهای بپوشاند مکروه نیست. 2 - نشستن در مقابل باد. 3 - نشستن زیر درختی که میوه میدهد. 4 - خوردن و آشامیدن. 5 - توقّف زیاد. 6 - تطهیر با دست راست. 7 - حرف زدن، ولی اگر ناچار باشد یا ذکر خدا بگوید اشکال ندارد. 8 - در حال ایستادن. 9 - در زمین سخت. 10 - در سوراخ جانوران. 11 - در آب خصوصاً آب راکد.
- [آیت الله مظاهری] مستحب است انسان برای این امور وضو بگیرد: 1 - نماز میّت. 2 - زیارت اهل قبور. 3 - رفتن به مسجد. 4 - رفتن به حرم امامانعلیهم السلام . 5 - همراه داشتن قرآن. 6 - خواندن و نوشتن قرآن. 7 - مسّ حاشیه قرآن. 8 - خوابیدن. همچنین مستحب است انسان همیشه با وضو باشد بلکه مستحب است کسی که وضو دارد دوباره وضو بگیرد، و اگر برای یکی از جهاتی که گفته شد وضو بگیرد، هر کاری را که باید با وضو انجام داد، میتواند به جا آورد مثلاً میتواند با آن وضو نماز بخواند.
- [آیت الله مظاهری] سه چیز بر جنب حرام است: اوّل: رساندن جایی از بدن به خط قرآن یا به اسم خدا و اسم پیغمبران و امامان و حضرت زهراعلیهم السلام. دوّم: گذاشتن چیزی یا توقف در مساجد و حرم ائمّه طاهرینعلیهم السلام، ولی اگر از یک در مسجد یا حرم داخل شود و از در دیگر خارج شود مانعی ندارد مگر مسجدالحرام و مسجد پیغمبراکرمصلی الله علیه وآله وسلم، ولی توقف در جاهایی که مربوط بهمسجد است ولی مسجد نیست و توقف در صحنها و رواقهای پیامبران و ائمه علیهم السلام و حرمهای امامزادهها مانعی ندارد. سوّم: خواندن هر یک از آیاتی که سجده واجب دارد و آن آیات در چهار سوره است: 1 - آیه پانزده، سورة سجده 2 - آیه سی و هفت، سورة فصّلت. 3 - آیه شصت و دو، سورة النّجم. 4 - آیه نوزده، سورة علق.
- [آیت الله مکارم شیرازی] پنج کار بر جنب حرام است: 1 مس خط قرآن یا اسم خدا و پیامبران و امامان بنابر احتیاط واجب، همانطور که در وضو گفته شد. 2 رفتن به مسجدالحرام و مسجد پیغمبر(صلی الله علیه وآله)، هرچند از یک در داخل و از در دیگر خارج شود. 3 توقف کردن در مساجد دیگر، اما اگر از یک در داخل و از در دیگر خارج شود، یا برای برداشتن چیزی برود مانعی ندارد و احتیاط واجب آن است که در حرم امامان هم توقف نکند. 4 داخل شدن در مسجد برای گذاشتن چیزی در آن. 5 خواندن یکی از آیات سجده، ولی خواندن غیر آیه سجده از سوره سجده مانعی ندارد.
- [آیت الله سبحانی] این کارها در موقع تخلی مکروه است: 1. نشستن روبروی خورشید و ماه ولی اگر عورت خود را به وسیله ای بپوشاند مکروه نیست. 2. نشستن روبروی باد. 3. تخلی در جاده و خیابان و کوچه و درب خانه و زیر درختی که میوه می دهد. 4. چیز خوردن. 5. توقف زیاد. 6. تطهیر کردن با دست راست. 7. حرف زدن; ولی اگر ناچار باشد یا ذکر خدا بگوید اشکال ندارد. 8. ایستاده بول کردن. 9. بول کردن در زمین سخت و سوراخ جانوران و در آب; خصوصاً آب ایستاده.