از نظر اسلام همه انسان ها حتی مجرمین و گناه کاران دارای احترام و ارزش خاص خود می باشند .و یک مجرم فقط به اندازه گناهی که مرتکب شده مجازات می شود. در اسلام برای تنبیه بعضی از مجرمانی که جرم های خاصی مانند زنا ،لواط ،شرب خمر ،سرقت و....را مرتکب می شوند مجازات های معینی مانند تازیانه،قطع دست یا قتل یا....تعیین شده است . اما مجازاتی به عنوان داغ کردن اعضاء بدن آنها وجود ندارد. و هر کس به مجرمی (حتی اگر محکوم به اعدام باشد) بدون اجازه حاکم شرع(قاضی) حد یا تعزیری وارد سازد و یا اگر یکی از مأمورین در هنگام اجراء حد بیش از مقداری که قاضی و شرع تعیین کرده است به مجرم حد بزند یا آسیبی برساند(بدن او را زخم یا داغ نمایند) باید قصاص شود و یا با توافق طرفین دیه بپردازد.[1] [1] .جامع المسائل (للبهجة)، ج‏5، ص: 195 .
از نظر اسلام همه انسان ها حتی مجرمین و گناه کاران دارای احترام و ارزش خاص خود می باشند .و یک مجرم فقط به اندازه گناهی که مرتکب شده مجازات می شود. در اسلام برای تنبیه بعضی از مجرمانی که جرم های خاصی مانند زنا ،لواط ،شرب خمر ،سرقت و....را مرتکب می شوند مجازات های معینی مانند تازیانه،قطع دست یا قتل یا....تعیین شده است . اما مجازاتی به عنوان داغ کردن اعضاء بدن آنها وجود ندارد. و هر کس به مجرمی (حتی اگر محکوم به اعدام باشد) بدون اجازه حاکم شرع(قاضی) حد یا تعزیری وارد سازد و یا اگر یکی از مأمورین در هنگام اجراء حد بیش از مقداری که قاضی و شرع تعیین کرده است به مجرم حد بزند یا آسیبی برساند(بدن او را زخم یا داغ نمایند) باید قصاص شود و یا با توافق طرفین دیه بپردازد.[1]
[1] .جامع المسائل (للبهجة)، ج5، ص: 195 .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] قطع و برداشتن عضوی از اعضای بدن مسلمان برای پیوند زدن به انسان دیگر، چه حکمی دارد؟ و آیا دیه دارد؟
- [سایر] مدت اقامت پیامبر در شعب ابی طالب چند سال بود و سن امیرمومنان علی علیه السّلام چقدر بود و چه احکامی بر مسلمانان در آنها واجب شد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا زدن موهای زاید بدن درست است یا خیر؟
- [آیت الله علوی گرگانی] دست زدن به غیر مسلمان حتّی دشمنان اسلام جهت نجات جان او چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا چانه زدن مشتری در اسلام مستحب است؟
- [آیت الله بهجت] آیا دست زدن به بدن میّت قبل و بعد از سرد شدن بدن او، موجب نجاست دست می شود؟
- [آیت الله سبحانی] آیا خالکوبی اسماء متبرکه بر بدن و دست زدن بر آن جایز است؟
- [آیت الله بهجت] آیا دست زدن به بدن میّت از روی کفن احتیاج به غسل دارد؟
- [آیت الله جوادی آملی] سینه زدن با بدن برهنه، به دور از چشم نامحرم چه حکمی دارد؟
- [آیت الله جوادی آملی] سینه زدن با بدن برهنه، به دور از چشم نامحرم، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله خوئی] جایز است بریدن عضوی از بدن مردة کافر و یا مشکوک الاسلام، به منظور پیوند زدن آن به بدن شخص مسلمان و پس از پیوند زدن چون جزء بدن مسلمان میشود، احکام بدن مسلمان بر او جاری است و همین طور جایز است عضوی از اعضاء بدن حیوان نجسالعین را به بدن شخص مسلمان پیوند زدن و چون پس از پیوند زدن جزء بدن مسلمان میگردد، احکام بدن مسلمان بر آن عضو جاری است و نماز خواندن با آن عضو نیز جایز است.
- [آیت الله وحید خراسانی] بریدن عضوی از بدن مرده کافری که تشریح ان جایز است و یا کسی که مسلمان یا ذمی بودن او مشکوک است به منظور پیوند زدن ان به بدن شخص مسلمان جایز است و پس از ان که جزء بدن مسلمان شد احکام بدن مسلمان بر ان جاری است و همچنین پیوند زدن عضوی از اعضای حیوان نجس العین به بدن شخص مسلمان جایز است و پس از ان که جزء بدن مسلمان گشت احکام بدن مسلمان بر ان عضو جاری است
- [آیت الله سیستانی] بریدن عضوی از بدن کافر مردهای که خونش محترم نیست و یا مشکوکالحال است، برای پیوند زدن به بدن مسلمان جایز است، و پس از آن احکام بدن مسلمان بر آن جاری میشود؛ زیرا جزئی از بدن او به شمار میرود. همچنین پیوند زدن عضوی از اعضای بدن حیوان نجسالعین مانند سگ به بدن مسلمان اشکالی ندارد، و احکام بدن مسلمان بر آن جاری میگردد، و به دلیل آنکه جزئی از بدن شخص زنده به شمار میرود و زندگی در آن جریان یافته است، احکام بدن مسلمان بر آن مترتب میشود.
- [آیت الله بهجت] دست زدن مرد به بدن زن نامحرم یا دست زدن زن به بدن مرد نامحرم، مثل نگاه کردن، حرام است. و دست زدن مرد به صورت و دستهای زن نامحرم و بالعکس نیز بنابر اظهر جایز نیست.
- [آیت الله مظاهری] در تشریح نگاه کردن مرد به بدن زن و نگاه کردن زن به بدن مرد و نگاه کردن به عورت دیگری و همچنین دست زدن به بدن نامحرم، اگر پیشرفت علم متوقف بر آن باشد مانعی ندارد، و در صورتی که بتواند در دست زدن به بدن نامحرم از دستکش استفاده کند، باید استفاده بنماید.
- [آیت الله سیستانی] قطع عضو مسلمان مرده، مانند چشم و دستش برای پیوند زدن به بدن زنده جایز نیست، و اگر کسی چنین کند، بر او دیه لازم میآید. و دفن آن عضو قطع شده واجب است، ولی اگر پیوند زد و عضو زندهای از بدن شد، قطع آن واجب نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] جائز نیست بریدن عضوی از اعضأ بدن مرده مسلمان مانند چشم و یا عضو دیگر بمنظور پیوند زدن آن عضو به بدن شخص زنده دیگر وقطع کننده ملزم است که دیه آن عضو را با اجازه حاکم شرع صرف حج یا سایر خیرات ومبّرات خود میّت نماید، ولی چنانچه زنده ماندن یک فرد مسلمان متوقّف گردد که عضو بدن مرده مسلمانی را ببرند و به او پیوند زنند، جائز است بریدن آن عضو ولیقطع کننده باید دیه آن را بپردازد و در هر دو صورت پیوند زدن عضو قطع شده به بدن دیگری اشکال ندارد وپس از پیوند چون جزو بدن شخص زنده میگردد، احکام بدن زنده بر او جاری است. و ظاهر این است که جائز نباشد شخصی در حال حیات خود وصیت کند که پس از مردن او عضوی از اعضأ او را قطع کنند و به دیگری پیوند زنند و در این صورت بریدن عضو آن میّت دیه دارد.
- [آیت الله خوئی] جایز نیست بریدن عضوی از اعضاء بدن مردة مسلمان مانند چشم و یا عضو دیگر به منظور پیوند زدن آن عضو به بدن شخص زندة دیگر و قطع کننده ملزم شود که دیة آن عضو را به ورثة مرده بپردازد، ولی چنانچه زنده ماندن یک فرد مسلمان متوقف گردد که عضو بدن مردة مسلمانی را ببرند و به او پیوند زنند، جایز است بریدن آن عضو ولی قطع کننده باید دیة آن را بپردازد و در هر دو صورت پیوند زدن عضو قطع شده به بدن دیگری اشکال ندارد و پس از پیوند چون جزء بدن شخص زنده میگردد، احکام بدن زنده بر او جاری است .... و ظاهر این است که جایز باشد در حال حیات خود وصیت کند که پس از مردن او عضوی از اعضاء او را قطع کنند و به دیگری پیوند زنند و در این صورت بریدن عضو آن میت دیه ندارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر زنده ماندن مسلمان متوقف شود بر تشریح بدن مرده ای و تشریح بدن غیر مسلمان و یا مشکوک الاسلام ممکن نباشد و راه دیگری برای زنده نگه داشتن ان مسلمان نباشد در این صورت جایز است که بدن مسلمان مرده را تشریح کنند و دیه جنین مسلمان به تفصیلی که در باب دیات ذکر شده است بر تشریح کننده لازم می شود
- [آیت الله وحید خراسانی] بریدن عضوی از اعضای بدن مسلمان مرده مانند چشم و غیر ان به منظور پیوند زدن ان به بدن شخص زنده جایز نیست و قطع کننده باید دیه ان عضو را که دیه اعضای جنین مسلمان است بپردازد ولی چنانچه زنده ماندن مسلمان متوقف باشد بر این که عضو بدن مسلمان مرده ای را ببرند و به او پیوند زنند بریدن ان عضو جایز است ولی قطع کننده باید دیه ان را بپردازد و پس از پیوند که جزء بدن زنده گشت احکام بدن زنده بر ان جاری است و اگر کسی در حال حیات خود وصیت کند که پس از مردن او عضوی از اعضای او را قطع کنند و به دیگری پیوند زنند صحت این وصیت محل اشکال است