حکم تزریق وریدی (Intravenous injection) در روزهای ماه رمضان که روزه هستیم چیست؟ آیا تزریق آن جایز است؟ آیا موجب بطلان روزه خواهد شد؟ سوزنها و تزریق های دیگر چطور؟ آیا آنها موجب بطلان روزه خواهند شد؟
نظر مراجع محترم تقلید در این موضوع با هم متفاوت است. شما باید مرجع تقلید خودتان را مشخص کنید تا جواب دقیق تری ارائه شود. در هر حال  نظر مراجع محترم را در ذیل می آوریم . حضرات آیات : امام، بهجت و خامنه‏ای: اگر آمپول جنبه غذایی و تقویتی دارد، بنابر احتیاط واجب، باید از تزریق آن خود داری کرد ولی اگر جنبه دوایی دارد و یا عضو را بی‏حس می کند، تزریق آن اشکال ندارد. فاضل: اگر آمپول جنبه غذایی و تقویتی داشته باشد، باید از تزریق آن خودداری کرد ولی اگر جنبه دوایی دارد و یا عضو را بی حس می‏کند، تزریق آن اشکال ندارد مکارم: اگر آمپول جنبه غذایی و تقویتی یا دوایی دارد، بنابر احتیاط واجب باید از تزریق آن خودداری کرد ولی اگر عضو را بی حس می‏کند، تزریق آن اشکال ندارد. تبریزی، سیستانی، صافی، نوری و وحید: تزریق آمپول روزه را باطل نمی‏کند خواه جنبه غذایی و تقویتی داشته باشد، یا جنبه دوایی و مانند آن.[1] پاسخ آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) در خصوص سؤال مذکور به این شرح است: استفاده از آمپول و سرم خوردن و آشامیدن محسوب نمی شود و روزه را باطل نمی کند، هرچند بهتر است از آمپول و سوم تقویتی و غذایی اجتناب شود. برای آگاهی بیشتر مراجعه شود به: 1. نمایه: روزه و مصرف دارو، سؤال شماره 2986 (سایت: 3479). 2. نمایه: استفاده از اسپری در حال روزه، سؤال شماره 5845 (سایت: 6063).     [1] توضیح المسائل مراجع،ج1، ص 892، م 1576؛آیت الله خامنه ای، اجوبة الاستفتاءات،سؤال 767،آیت الله وحید خراسانی،توضیح المسائل، م 4851.  
عنوان سوال:

حکم تزریق وریدی (Intravenous injection) در روزهای ماه رمضان که روزه هستیم چیست؟ آیا تزریق آن جایز است؟ آیا موجب بطلان روزه خواهد شد؟ سوزنها و تزریق های دیگر چطور؟ آیا آنها موجب بطلان روزه خواهند شد؟


پاسخ:

نظر مراجع محترم تقلید در این موضوع با هم متفاوت است. شما باید مرجع تقلید خودتان را مشخص کنید تا جواب دقیق تری ارائه شود. در هر حال  نظر مراجع محترم را در ذیل می آوریم .


حضرات آیات : امام، بهجت و خامنه‏ای: اگر آمپول جنبه غذایی و تقویتی دارد، بنابر احتیاط واجب، باید از تزریق آن خود داری کرد ولی اگر جنبه دوایی دارد و یا عضو را بی‏حس می کند، تزریق آن اشکال ندارد.


فاضل: اگر آمپول جنبه غذایی و تقویتی داشته باشد، باید از تزریق آن خودداری کرد ولی اگر جنبه دوایی دارد و یا عضو را بی حس می‏کند، تزریق آن اشکال ندارد


مکارم: اگر آمپول جنبه غذایی و تقویتی یا دوایی دارد، بنابر احتیاط واجب باید از تزریق آن خودداری کرد ولی اگر عضو را بی حس می‏کند، تزریق آن اشکال ندارد.


تبریزی، سیستانی، صافی، نوری و وحید: تزریق آمپول روزه را باطل نمی‏کند خواه جنبه غذایی و تقویتی داشته باشد، یا جنبه دوایی و مانند آن.[1]


پاسخ آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) در خصوص سؤال مذکور به این شرح است:


استفاده از آمپول و سرم خوردن و آشامیدن محسوب نمی شود و روزه را باطل نمی کند، هرچند بهتر است از آمپول و سوم تقویتی و غذایی اجتناب شود.


برای آگاهی بیشتر مراجعه شود به:


1. نمایه: روزه و مصرف دارو، سؤال شماره 2986 (سایت: 3479).


2. نمایه: استفاده از اسپری در حال روزه، سؤال شماره 5845 (سایت: 6063).

    [1] توضیح المسائل مراجع،ج1، ص 892، م 1576؛آیت الله خامنه ای، اجوبة الاستفتاءات،سؤال 767،آیت الله وحید خراسانی،توضیح المسائل، م 4851.  





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین