همان گونه که می دانید ازدواج یکی از بهترین راه های مبارزه با وسوسه های شیطانی در امور جنسی است. پیامبر گرامی اسلام (ص) در این باره می فرماید: "شخصی که ازدواج می­نماید، نصف دین خود را بیمه نموده، اما باید با ترس از خداوند، مراقب نصف دیگر آن باشد.[1] اما ازدواج باعث نمی شود که انگیزه های شهوانی و وسوسه های شیطانی به کلی از بین برود، بلکه امکان دارد نسبت به عده ای این انگیزه ها شعله ور تر شود. برخی از اشخاص عفیف که دوران مجردی پاک و بی گناهی (از این نظر) داشته اند، بعد از ازدواج، نوع نگاه و نحوه ارتباط آنان با جنس مخالف بسیار تغییر می کند. چنین شخصی تا به حال بین خود و جنس مخالف پرده هایی از حیا افکنده بود، او تا به حال تصورش از جنس مخالف محدود به برخی از محارم؛ مانند مادر، خواهر و خاله و .. بوده است، اما بعد از ازدواج، وی همنشین یکی از همین افراد جنس مخالف شده است. پس طبیعی است افکاری که به ذهنش خطور می کند با افکار زمان مجردی اش بسیار فرق کند. البته مسلم است در این شرایطی که همسر شرعی در اختیار دارد خیلی بهتر می تواند غرایز شهوانی خود را کنترل کند. اما برخی از پیشنهادات ما برای شما از این قرار است: 1. اموری که فکر شما را به سمت زنان نامحرم می برد شناسایی کرده و از بین ببرید؛ مثلاً اگر دوستان شما یا برخی از عکس ها یا فیلم ها، مسیر فکر و ذهن شما را به این راه می برند، همه را ترک کنید. 2. اگر تصور رابطه جنسی دیگران را در ذهن دارید، این تصورات را کنار گذارید. 3. هیچ وقت همسر خود و رابطه جنسی خودتان را با دیگران مقایسه نکنید، بلکه حتی فکر چنین چیزی را هم نداشته باشید. 4. از رابطه جنسی با همسرتان راضی باشید و از این رابطه و زندگی تان لذت ببرید. 5. بدانید که وسوسه های شیطانی در همه مراحل زندگی به طریقی، سراغ ما می آید، با بی اعتنایی به این وسوسه ها و اعتماد و توکل به خداوند و داشتن تقوا و توسل به اهل بیت (ع)، این مشکل را حل کنید. امید است مطالعه پاسخ های زیر برای شما مفید باشد: جلوگیری از وسوسه گناه، 3859 (سایت: 4110) . دفع افکار و خواطر بد، 3525 (سایت: 3755) . راه رهایی از گناه، 5207 (سایت: 5473) . [1] کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، ج 5، ص 328، دار الکتب الاسلامیة، تهران، 1365 ه ش.
چرا انسان با این که ازدواج کرده، ولی بازهم وسوسه های شیطانی در مورد رابطه با دیگران او را رها نمی کند؟ خواهشمندم راه حل مناسب و کاربردی برایم ارائه دهید.
همان گونه که می دانید ازدواج یکی از بهترین راه های مبارزه با وسوسه های شیطانی در امور جنسی است. پیامبر گرامی اسلام (ص) در این باره می فرماید: "شخصی که ازدواج مینماید، نصف دین خود را بیمه نموده، اما باید با ترس از خداوند، مراقب نصف دیگر آن باشد.[1] اما ازدواج باعث نمی شود که انگیزه های شهوانی و وسوسه های شیطانی به کلی از بین برود، بلکه امکان دارد نسبت به عده ای این انگیزه ها شعله ور تر شود. برخی از اشخاص عفیف که دوران مجردی پاک و بی گناهی (از این نظر) داشته اند، بعد از ازدواج، نوع نگاه و نحوه ارتباط آنان با جنس مخالف بسیار تغییر می کند. چنین شخصی تا به حال بین خود و جنس مخالف پرده هایی از حیا افکنده بود، او تا به حال تصورش از جنس مخالف محدود به برخی از محارم؛ مانند مادر، خواهر و خاله و .. بوده است، اما بعد از ازدواج، وی همنشین یکی از همین افراد جنس مخالف شده است. پس طبیعی است افکاری که به ذهنش خطور می کند با افکار زمان مجردی اش بسیار فرق کند. البته مسلم است در این شرایطی که همسر شرعی در اختیار دارد خیلی بهتر می تواند غرایز شهوانی خود را کنترل کند. اما برخی از پیشنهادات ما برای شما از این قرار است: 1. اموری که فکر شما را به سمت زنان نامحرم می برد شناسایی کرده و از بین ببرید؛ مثلاً اگر دوستان شما یا برخی از عکس ها یا فیلم ها، مسیر فکر و ذهن شما را به این راه می برند، همه را ترک کنید. 2. اگر تصور رابطه جنسی دیگران را در ذهن دارید، این تصورات را کنار گذارید. 3. هیچ وقت همسر خود و رابطه جنسی خودتان را با دیگران مقایسه نکنید، بلکه حتی فکر چنین چیزی را هم نداشته باشید. 4. از رابطه جنسی با همسرتان راضی باشید و از این رابطه و زندگی تان لذت ببرید. 5. بدانید که وسوسه های شیطانی در همه مراحل زندگی به طریقی، سراغ ما می آید، با بی اعتنایی به این وسوسه ها و اعتماد و توکل به خداوند و داشتن تقوا و توسل به اهل بیت (ع)، این مشکل را حل کنید. امید است مطالعه پاسخ های زیر برای شما مفید باشد: جلوگیری از وسوسه گناه، 3859 (سایت: 4110) . دفع افکار و خواطر بد، 3525 (سایت: 3755) . راه رهایی از گناه، 5207 (سایت: 5473) . [1] کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، ج 5، ص 328، دار الکتب الاسلامیة، تهران، 1365 ه ش.
- [سایر] چگونه میتوان مشکلات قاعده نقض تام و نقض موضوع و مواردی که به عنوان نقض و خدشه بر آن محسوب میشود را حل کرد و پاسخ مناسب ارائه داد؟
- [سایر] چگونه میتوان مشکلات قاعده نقض تام و نقض موضوع و مواردی که به عنوان نقض و خدشه بر آن محسوب میشود را حل کرد و پاسخ مناسب ارائه داد؟
- [سایر] مدتی است قصد ازدواج و انتخاب همسر مناسب را دارم برای این کار معیارهایی را انتخاب کرده ام حال زحمتم به شما بزرگوار این است که این معیارها را مشاهده کرده و نقطه نظرات خود را در مورد آنها بیان کنید و در صورت وجود اشکال دلیل و راه حل آن را ارائه نمایید 1. شغل و موقعیت اجتماعی طرف مقابل برایم بسیار با اهمیت است 2. چهره ظاهری (البته خودم قد و چهره متوسط دارم و انتظاراتم هم در همین اندازه است ) 3. فرهنگ و اعتقادات و نگرش (مذهبی)
- [سایر] لطفاً در مورد ارائه یک الگوی مناسب (اسلامی، اقتصادی، شاد، عملی و متناسب با فرهنگ ایرانی) برای بر پایی جشن ازدواج (با شرایط مذکور) این جانب را راهنمایی کنید و یک راهکار عملی به بنده نشان دهید.
- [آیت الله نوری همدانی] آیا در اعتکاف نذری، انسان میتواند هنگام خواندن صیغه، شرط کند که اگر مانعی پیش آمد اعتکافم را رها میکنم؟
- [سایر] سلام.20ساله هستم دو خواهر بزرگتر از خودم 24 و 21 ساله دارم.با پسری 26ساله به همدیگر علاقه مندیم و خانواده هایمان نیز در جریانندولی پدرمن با ازدواج ما مخالف است چرا که دخترآخرخانواده هستم.آیا امکان دارد صیغه ی محرمیت بینمان جاری کنیم تا بتوانیم رفت و آمد داشته باشیم؟خواهشمندم جوابم را حتما حتما برایم ارسال کنید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] آیا در اعتکاف نذری، انسان میتواند هنگام خواندن صیغه نذر، شرط کند که اگر مانعی پیش آمد اعتکافم را رها میکنم؟
- [سایر] حکم رابطه با نامحرم بدون هیچ نوع حسّی جز با دید برادری برای رسیدن دو نفر انسان مذهبی به هم جهت ازدواج با یکدیگر چیست؟
- [سایر] سلام خسته نباشین. دختری هستم 22 ساله، 4 ساله با پسری دوست هستم و علیرغم موافقت هر دو خانواده نسبت به ازدواج ما، اما چون فرزند آخر هستم هیچ اقدامی انجام نمی شود. و ناخوداگاه رابطه ما به گناه کشیده شده. خواهشمندم راه حلی جلوی پای بنده قرار دهید. ممنون. منتظر جوابتون هستم
- [آیت الله مظاهری] چند وقتی است که ازدواج کردهام و الحمدلله زندگی خوبی دارم، اما حالا با فرا رسیدن ماه رمضان مشکلی برایم پیدا شده و میخواستم بدانم که آیا احساس نیاز جنسی در روزهای ماه مبارک رمضان روزه را باطل میکند؟ و برای حل این مشکل چه کاری را باید انجام دهم؟