اگر یک دختری که در دانشگاه تحصیل می کند و خود وی هزینه تحصیلش را با اخذ وام از مراکز ذی ربط پرداخت می نماید، آیا می توان بیان داشت که این فرد یک دختر رشیده و مستقل است؟ در این صورت آیا ازدواج (متعه) با چنین شخصی جایز خواهد بود؟
رشیده دختری است که منفعت و مصلحت زندگی خویش را به خوبی تشخیص دهد و در امر ازدواج تنها تحت تأثیر غریزه جنسی و عاطفه خود قرار نگیرد. این امر در اشخاص مختلف تفاوت پیدا می‌کند و امکان ندارد سن خاصی را برای آنان تعیین کرد. [1] با توجه به این تعریف، مراجع محترم تقلید درباره شرط اذن پدر در ازدواج دختر باکره می گویند: دختری که به حد بلوغ رسیده و رشیده است؛ یعنی مصلحت خود را تشخیص می دهد، اگر بخواهد شوهر کند، چنانچه باکره باشد، باید از پدر یا جد پدری خود اجازه بگیرد، ولی اگر باکره نباشد در صورتی که بکارتش به وسیله شوهر کردن از بین رفته باشد، اجازه پدر و جد لازم نیست. [2] پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته): برای ازدواج دختر باکره رشیده ای که مصالح خود را به خوبی درک می کند، اجازه پدر یا جد پدری بنابر احتیاط لازم است، هرچند اقوی عدم اعتبار است. در صورتی که مخالفت پدر یا جد پدری بر خلاف مصالح دختر باشد، نیازی به اجازه ی آنها وجود ندارد. [3] برای آگاهی از شرایط ازدواج موقت لطفاً پاسخ های زیر را مطالعه کنید. ازدواج موقت (متعه) و شرایط آن، 574 (سایت: 627). فلسفه نیازمندی دختر به اذن پدر در ازدواج موقت و دائم، 2074 (سایت: 2125). ازدواج موقت با دختر باکره، 610 (سایت: 667) . [1] تبریزی،جواد،صراط النجاة،ج5 ، ص146. [2] برگرفته از پاسخ، 574 (سایت: 627). [3] با استفاده از سؤال 6310
عنوان سوال:

اگر یک دختری که در دانشگاه تحصیل می کند و خود وی هزینه تحصیلش را با اخذ وام از مراکز ذی ربط پرداخت می نماید، آیا می توان بیان داشت که این فرد یک دختر رشیده و مستقل است؟ در این صورت آیا ازدواج (متعه) با چنین شخصی جایز خواهد بود؟


پاسخ:

رشیده دختری است که منفعت و مصلحت زندگی خویش را به خوبی تشخیص دهد و در امر ازدواج تنها تحت تأثیر غریزه جنسی و عاطفه خود قرار نگیرد. این امر در اشخاص مختلف تفاوت پیدا می‌کند و امکان ندارد سن خاصی را برای آنان تعیین کرد. [1] با توجه به این تعریف، مراجع محترم تقلید درباره شرط اذن پدر در ازدواج دختر باکره می گویند: دختری که به حد بلوغ رسیده و رشیده است؛ یعنی مصلحت خود را تشخیص می دهد، اگر بخواهد شوهر کند، چنانچه باکره باشد، باید از پدر یا جد پدری خود اجازه بگیرد، ولی اگر باکره نباشد در صورتی که بکارتش به وسیله شوهر کردن از بین رفته باشد، اجازه پدر و جد لازم نیست. [2] پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته): برای ازدواج دختر باکره رشیده ای که مصالح خود را به خوبی درک می کند، اجازه پدر یا جد پدری بنابر احتیاط لازم است، هرچند اقوی عدم اعتبار است. در صورتی که مخالفت پدر یا جد پدری بر خلاف مصالح دختر باشد، نیازی به اجازه ی آنها وجود ندارد. [3] برای آگاهی از شرایط ازدواج موقت لطفاً پاسخ های زیر را مطالعه کنید. ازدواج موقت (متعه) و شرایط آن، 574 (سایت: 627). فلسفه نیازمندی دختر به اذن پدر در ازدواج موقت و دائم، 2074 (سایت: 2125). ازدواج موقت با دختر باکره، 610 (سایت: 667) .
[1] تبریزی،جواد،صراط النجاة،ج5 ، ص146. [2] برگرفته از پاسخ، 574 (سایت: 627). [3] با استفاده از سؤال 6310





مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین