پوشانیدن بدن در نماز: آن چه در مورد پوشش لباس نماز گذار برای مرد واجب است عبارت از این است که: مرد باید در حال نماز، اگر چه کسی او را نمی‏بیند عورتین خود را به پوشاند. [1] بنابراین، در صورتی که عورتین در نماز پوشانده شده باشد، نماز خواندن با زیر پیراهن و یا رکابی، اشکالی ندارد. باز بودن دکمه های نماز: باز بودن دکمه های نماز، مکروه (ناپسند) بوده[2] (یعنی باعث کمتر شدن ثواب نماز می شود) و موجب باطل شدن نماز نمی شود. بی احترامی به خدا: با زیر پیراهن و یا رکابی نماز خواندن و یا باز بودن دکمه های لباس در نماز، هر چند موجب باطل شدن نماز نمی شود، اما بهتر است که انسانی که در نماز در برابر خدای با عظمت قرار گرفته، ادب و احترام را رعایت کرده و از لباس کاملی که در برابر افراد محترم در تن می‏کند، به تن داشته باشد[3] و از مکروهات پرهیز نماید. [1] . توضیح المسائل (المحشی للامام الخمینی)، ج1، ص 441، مسأله 788. [2] . توضیح المسائل (المحشی للامام الخمینی)، ج1، ص 478، مسأله 865. [3] . توضیح المسائل (المحشی للامام الخمینی)، ج1، ص 441، مسأله 788، مکارم.
آیا در نماز می توان با زیر پیراهن یا رکابی نماز خواند یا دکمه های پیراهن باز باشد، آیا بی احترامی به خدا نیست؟
پوشانیدن بدن در نماز: آن چه در مورد پوشش لباس نماز گذار برای مرد واجب است عبارت از این است که: مرد باید در حال نماز، اگر چه کسی او را نمیبیند عورتین خود را به پوشاند. [1] بنابراین، در صورتی که عورتین در نماز پوشانده شده باشد، نماز خواندن با زیر پیراهن و یا رکابی، اشکالی ندارد. باز بودن دکمه های نماز: باز بودن دکمه های نماز، مکروه (ناپسند) بوده[2] (یعنی باعث کمتر شدن ثواب نماز می شود) و موجب باطل شدن نماز نمی شود. بی احترامی به خدا: با زیر پیراهن و یا رکابی نماز خواندن و یا باز بودن دکمه های لباس در نماز، هر چند موجب باطل شدن نماز نمی شود، اما بهتر است که انسانی که در نماز در برابر خدای با عظمت قرار گرفته، ادب و احترام را رعایت کرده و از لباس کاملی که در برابر افراد محترم در تن میکند، به تن داشته باشد[3] و از مکروهات پرهیز نماید. [1] . توضیح المسائل (المحشی للامام الخمینی)، ج1، ص 441، مسأله 788. [2] . توضیح المسائل (المحشی للامام الخمینی)، ج1، ص 478، مسأله 865. [3] . توضیح المسائل (المحشی للامام الخمینی)، ج1، ص 441، مسأله 788، مکارم.
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا می توان بصورت نشسته بر میت نماز خواند؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا نماز قضا را می توان نشسته خواند؟
- [آیت الله سیستانی] آیا با هر غسلی می توان نماز خواند؟
- [آیت الله سیستانی] آیا با غسل های مستحبی می توان نماز خواند؟
- [آیت الله سیستانی] آیا می توان با غسل جمعه نماز خواند؟
- [آیت الله سیستانی] آیا می توان با شورت آغشته به مذی نماز خواند؟
- [آیت الله خامنه ای] در چه شرایطی می توان با کفش نماز خواند؟
- [آیت الله بهجت] با یک وضو تا چه زمانی می توان نماز خواند؟
- [آیت الله بهجت] آیا می توان با غسل حیض نماز خواند؟
- [آیت الله بهجت] آیا می توان نماز قضا را به جماعت خواند؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نافله ظهر وعصر را در سفر نباید خواند ولی نافله عشا را رجاءاً می توان خواند.
- [آیت الله سبحانی] در یک نقطه نمی توان دو نماز جمعه خواند بلکه باید بین دو نماز جمعه یک فرسخ یا بیشتر فاصله باشد.
- [آیت الله سبحانی] نماز عید فطر و قربان را در زمان غیبت امام(علیه السلام) می توان با جماعت خواند و نمازهای مستحبی را هم نمی شود به جماعت خواند، مگر نماز استسقاء که برای آمدن باران می خوانند.
- [آیت الله بهجت] اگر انسان احتمال دهد دکمه صدفی و مانند آن، از حیوان است نماز خواندن با آن مانعی ندارد و اگر بداند صدف است و احتمال بدهد صدف گوشت نداشته باشد نماز خواندن با آن مانع ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز مستحبی را می توان هنگام سواری حتی در حال اختیار خواند کما این که نماز واجب را می توان در حال اضطرار و ناچاری در حال سواری خواند و در این فرض اگر زین اسب یا صندلی ماشین و قطار و هواپیما غصبی باشد نماز باطل است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] انسان نمی تواند با غسلی که به امید مطلوب بودن به جا آورده نماز بخواند بلکه باید احتیاطاً وضو نیز بگیرد، ولی با غسلهایی که مستحب بودن آن قطعی است مانند غسل جمعه می توان نماز خواند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که ایستاده نماز می خواند، نمی تواند به کسی که نشسته یا خوابیده نماز می خواند اقتدا کند، و کسی که نشسته نماز می خواند، نمی تواند به کسی که خوابیده نماز می خواند اقتدا نماید.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که نشسته نماز می خواند؛ می تواند به کسی که نشسته نماز می خواند اقتدا کند. و اقتداء کسی که خوابیده نماز می خواند به کسی که نشسته یا خوابیده نماز می خواند محل اشکال است.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که ایستاده نماز می خواند ، نمی تواند به کسی که نشسته یا خوابیده نماز می خواند اقتدا کند . و کسی که نشسته نماز می خواند ، نمی تواند به کسی که خوابیده نماز می خواند اقتدا نماید .
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که ایستاده نماز می خواند نمی تواند به کسی که نشسته یا خوابیده نماز می خواند اقتدا کند و کسی که نشسته نماز می خواند نمی تواند به کسی که خوابیده نماز می خواند اقتدا نماید