بخش اول: این ازدواج بعد از رابطه نامشروع، اگر با شرایطش (که در رساله عملیه آمده است) تحقق پیدا کرده باشد، صحیح است. بخش دوم: زنا که عبارتست از عمل زناشویی با غیر همسر شرعی (دائم یا موقت)، از نظر قرآن گناه بزرگی است که خداوند در باره آن می‏فرماید:" نزدیک زنا نشوید چرا که عمل بسیار زشتی است و راه و روش بدی است.[1] و از شرایط آن،دخول آلت تناسلی مرد در آلت زن (جلو یا عقب) به اندازه حشفه (ختنه گاه) بدون ازدواج، یا شبه آن است. [2] در رابطه با ازدواج با چنین زنی امام خمینی (ره) فرموده اند:«اگر با زن بی شوهری که در عدّه نیست زنا کند، بعداً می‏تواند آن زن را برای خود عقد نماید، ولی احتیاط مستحبّ آن است که صبر کند، تا آن زن حیض ببیند بعد او را عقد نماید، (بلکه احتیاط مزبور حتی الامکان نباید ترک شود و همچنین است اگر دیگری بخواهد آن زن را عقد کند». حضرات آیات بهجت (مد ظله )، خوئی (ره) و تبریزی (ره) فرموده اند: «مکروه است که بعداً آن زن را برای خود عقد نماید، بلکه احتیاط مستحبّ آن است که با او ازدواج ننماید، مگر این که زن از کار خود توبه نموده باشد».[3] [1] اقتباس از پاسخ 2855 (کاربر). [2] اقتباس از پاسخ 7812 (سایت: 7857). [3] اقتباس از پاسخ 1975 (سایت: 2008).
اگر پسر و دختری رابطه نامشروع داشته باشند و پلیس متوجه شود و آنها را به ازدواج هم درآورد، آیا اشکال دارد؟ و آیا این دو زناکار که فقط با هم رابطه داشته اند میتوانند باهم و یا با شخص دیگر ازدواج کنند؟
بخش اول: این ازدواج بعد از رابطه نامشروع، اگر با شرایطش (که در رساله عملیه آمده است) تحقق پیدا کرده باشد، صحیح است. بخش دوم: زنا که عبارتست از عمل زناشویی با غیر همسر شرعی (دائم یا موقت)، از نظر قرآن گناه بزرگی است که خداوند در باره آن میفرماید:" نزدیک زنا نشوید چرا که عمل بسیار زشتی است و راه و روش بدی است.[1] و از شرایط آن،دخول آلت تناسلی مرد در آلت زن (جلو یا عقب) به اندازه حشفه (ختنه گاه) بدون ازدواج، یا شبه آن است. [2] در رابطه با ازدواج با چنین زنی امام خمینی (ره) فرموده اند:«اگر با زن بی شوهری که در عدّه نیست زنا کند، بعداً میتواند آن زن را برای خود عقد نماید، ولی احتیاط مستحبّ آن است که صبر کند، تا آن زن حیض ببیند بعد او را عقد نماید، (بلکه احتیاط مزبور حتی الامکان نباید ترک شود و همچنین است اگر دیگری بخواهد آن زن را عقد کند». حضرات آیات بهجت (مد ظله )، خوئی (ره) و تبریزی (ره) فرموده اند: «مکروه است که بعداً آن زن را برای خود عقد نماید، بلکه احتیاط مستحبّ آن است که با او ازدواج ننماید، مگر این که زن از کار خود توبه نموده باشد».[3] [1] اقتباس از پاسخ 2855 (کاربر). [2] اقتباس از پاسخ 7812 (سایت: 7857). [3] اقتباس از پاسخ 1975 (سایت: 2008).
- [سایر] سلام.زیاد مزاحم نمیشم کلی سرچ کردم جوابمو پیدانکردم حتی توی سایت مرجع تقلیدم.1-آیاراهی هست تاقبل ازدواج بدون اجازه پدرم به پسری که باهم قصد ازدواج داریم محرم شم؟2-رابطه نامشروع دخترپسر زنامحسوب میشه؟تشکر
- [سایر] ایا بعد از رابطه نامشروع ازدواج به صلاح است؟
- [آیت الله بهجت] اگر مردی به همسر خود نسبت رابطه ی نامشروع با شخص خاصی بدهد، حکم شرعی چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا ازدواج با دختری که شش سال از پسر بزرگتر است اشکال دارد؟ ملاک های یک ازدواج خوب چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا اجاره دادن منزل به فردی که با دیگری رابطه نامشروع دارد اشکال دارد؟
- [سایر] رابطه دوستی من با دختری برای ازدواج، به صورت عشقی پاک و مقدس است، نه رابطهای هوسآلود. آیا چنین رابطهای اشکال دارد؟
- [سایر] به چه علت رابطه دختر و پسر اشکال دارد؟
- [سایر] به چه علت رابطه دختر و پسر اشکال دارد؟
- [آیت الله بهجت] اگر پسر و دختری بخواهند از طریق ازدواج موقّت با همدیگر رابطه ی شرعی داشته باشند، در صورت های زیر چه شرایطی معتبر است؟ 1) اگر رابطه صرفا رابطه ی متعارف شغلی یا تحصیلی باشد؟ 2) اگر رابطه صرفا به خاطر استمتاع، جنسی بدون دخول باشد؟ 3) اگر رابطه به خاطر آمیزش جنسی (دخول) باشد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر پسر و دختری بخواهند از طریق ازدواج موقّت با همدیگر رابطه شرعی داشته باشند در صورتهای زیر چه شرایطی معتبر است: الف) اگر رابطه صرفاً رابطه متعارف شغل یا تحصیلی باشد. ب) اگر رابطه صرفاً به خاطر استمتاع جنسی بدون دخول باشد. ج) اگر رابطه به خاطر آمیزش جنسی (دخول) باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کسی دختری را برای پسر خود عقد کند، خودش می تواند با مادر آن دختر ازدواج نماید، همچنین اگر اول خودش با مادر آن دختر ازدواج کرده می تواند آن دختر را برای پسر خود بگیرد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کسی دختری را برای پسر خود عقد کند، خودش می تواند با مادر آن دختر ازدواج نماید، همچنین اگر اول خودش با مادر آن دختر ازدواج کرده می تواند آن دختر را برای پسر خود بگیرد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] پسر نمی تواند با دختری که مادر یا مادر بزرگ او آن دختر را شیر کامل داده ازدواج کند، و نیز اگر زن پدر انسان از شیر مربوط به پدر او دختری را شیر داده باشد پسر نمی تواند با آن دختر ازدواج نماید.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر زن انسان ، از شوهر سابقش دختری داشته باشد ؛ انسان می تواند آن دختر را برای پسر خود که از آن زن نیست ، عقد کند و همچنین اگر زن انسان از شوهر سابقش پسری داشته باشد انسان می تواند دختر خود را که از آن زن نیست به ازدواج آن پسر در بیاورد . و نیز اگر دختری را برای پسر خود عقد کند می تواند با مادر آن دختر ازدواج نماید .
- [آیت الله سبحانی] اگر زنی از شیر یک شوهر پسر و دختری را شیر کامل بدهد خواهر و برادر آن دختر به خواهر و برادر آن پسر محرم نمی شوند. و احتیاط مستحب این است که با یکدیگر ازدواج نکنند.
- [آیت الله سبحانی] اگر زنی از شیر یک شوهر پسر و دختری را شیر کامل بدهد خواهر و برادر آن دختر به خواهر و برادر آن پسر محرم نمی شوند. و احتیاط مستحب این است که با یکدیگر ازدواج نکنند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر زنی از شیر یک شوهر پسر و دختری را شیر کامل بدهد، خواهر و برادر آن دختر به خواهر و برادر آن پسر محرم نمیشوند، ولی احتیاط مستحب آن است که با یکدیگر ازدواج نکنند.
- [آیت الله مظاهری] اگر زن انسان از شوهر دیگرش دختری داشته باشد، انسان میتواند آن دختر را برای پسر خود که از آن زن نیست عقد کند، و نیز اگر دختری را برای پسر خود عقد کند میتواند با مادر آن دختر ازدواج کند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر زن انسان از شوهر سابقش دختری داشته باشد، انسان میتواند آن دختر را برای پسر خود که از آن زن نیست عقد کند، و نیز اگر دختری را برای پسر خود عقد کند، میتواند با مادر آن دختر ازدواج نماید.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر زنی از شوهر سابقش دختری داشته باشد؛ شوهر بعدی می تواند آن دختر را برای پسر خود که از این زن نیست عقد کند و نیز اگر دختری را برای پسر خود عقد کند؛ می تواند با مادر آن دختر ازدواج نماید.