افزون بر خطرهایی که این‌گونه رابطه‌ها دارد )ر.ک: ص 43-41(، باید توجه داشته باشید که احساسات عاشقانه نیز برخاسته از همان غریزه جنسی و از آثار روانی آن است؛ بنابراین، نباید این احساسات به ظاهر پاک و مقدس، شما را بفریبد. براساس تجارب چندساله نگارنده در جایگاه مشاور، موارد بسیاری از رابطه‌هایی که این‌گونه پاک و مقدس به آبروریزی و بی‌عفتی انجامیده است. یادتان باشد که جوانید و سرشار از عاطفه و در اوج غرایز جنسی و به طور قطع، توانمندتر از حضرت امیرالمؤمنان، علی )علیه‌السلام( نیستید که به زنان جوان سلام نمی‌کرد و می‌فرمود: می‌ترسم صدایشان مرا خوش آید و زیادتر از پاداشی که می‌جویم، )گناه( به من برسد! ) کلینی، کافی، ج 2، ص 648. . شما از حضرت موسی )علیه‌السلام( با ایمان‌تر نیستید که وقتی پشت سر دختران شعیب راه می‌رفت، به آن‌ها گفت: بایستید و پشت سر من بیایید و راه را به من نشان دهید. شما وارسته‌تر از حضرت یوسف )علیه‌السلام( نیستید که خداوند فرمود اگر مقام عصمت و نبوت یوسف و کمک ما نمی‌بود، ممکن بود در برابر وسوسه‌های زلیخا به خطا رود. ) یوسف )12(،24. . دختران ما به طور قطع از حضرت مریم )علیهاالسلام( پاکدامن‌تر نیستند که وقتی جبرئیل در شکل جوانی زیباروی ظاهر شد فرمود: انی أعوذ بالرحمن منک. ) مریم )19(، 18. . من از تو به خدای رحمان پناه می‌برم. اگر ادعا کنید که در دیدارهایتان بر اساس همان عشق پاک، ضوابط دینی و اخلاقی را رعایت می‌کنید و خود را به گناه آلوده نمی‌سازید، همین که از رابطه عاطفی با هم احساس لذت می‌کنید و همین که با دیدن همدیگر و حتی یاد و خاطره هم تپش قلبتان شدیدتر می‌شود، معنایش این است که رابطه‌ای عادی نیست و هشدار دهنده است. گذشته از این، چون در این رابطه عاشقانه، عواطف خرج می‌کنید، وقتی با ازدواج به هم می‌رسید )البته اگر برسید(، نخواهید توانست آن‌گونه که لازمه زندگی زناشویی است، عاطفه خرج هم کنید و عشق و صفا و صمیمیتی که لازمه زندگی مشترک و ستون خیمه زندگی زناشویی خواهد بود کمرنگ خواهد شد
رابطه دوستی من با دختری برای ازدواج، به صورت عشقی پاک و مقدس است، نه رابطهای هوسآلود. آیا چنین رابطهای اشکال دارد؟
افزون بر خطرهایی که اینگونه رابطهها دارد )ر.ک: ص 43-41(، باید توجه داشته باشید که احساسات عاشقانه نیز برخاسته از همان غریزه جنسی و از آثار روانی آن است؛ بنابراین، نباید این احساسات به ظاهر پاک و مقدس، شما را بفریبد.
براساس تجارب چندساله نگارنده در جایگاه مشاور، موارد بسیاری از رابطههایی که اینگونه پاک و مقدس به آبروریزی و بیعفتی انجامیده است.
یادتان باشد که جوانید و سرشار از عاطفه و در اوج غرایز جنسی و به طور قطع، توانمندتر از حضرت امیرالمؤمنان، علی )علیهالسلام( نیستید که به زنان جوان سلام نمیکرد و میفرمود:
میترسم صدایشان مرا خوش آید و زیادتر از پاداشی که میجویم، )گناه( به من برسد! ) کلینی، کافی، ج 2، ص 648. .
شما از حضرت موسی )علیهالسلام( با ایمانتر نیستید که وقتی پشت سر دختران شعیب راه میرفت، به آنها گفت: بایستید و پشت سر من بیایید و راه را به من نشان دهید.
شما وارستهتر از حضرت یوسف )علیهالسلام( نیستید که خداوند فرمود اگر مقام عصمت و نبوت یوسف و کمک ما نمیبود، ممکن بود در برابر وسوسههای زلیخا به خطا رود. ) یوسف )12(،24. .
دختران ما به طور قطع از حضرت مریم )علیهاالسلام( پاکدامنتر نیستند که وقتی جبرئیل در شکل جوانی زیباروی ظاهر شد فرمود:
انی أعوذ بالرحمن منک. ) مریم )19(، 18. .
من از تو به خدای رحمان پناه میبرم.
اگر ادعا کنید که در دیدارهایتان بر اساس همان عشق پاک، ضوابط دینی و اخلاقی را رعایت میکنید و خود را به گناه آلوده نمیسازید، همین که از رابطه عاطفی با هم احساس لذت میکنید و همین که با دیدن همدیگر و حتی یاد و خاطره هم تپش قلبتان شدیدتر میشود، معنایش این است که رابطهای عادی نیست و هشدار دهنده است.
گذشته از این، چون در این رابطه عاشقانه، عواطف خرج میکنید، وقتی با ازدواج به هم میرسید )البته اگر برسید(، نخواهید توانست آنگونه که لازمه زندگی زناشویی است، عاطفه خرج هم کنید و عشق و صفا و صمیمیتی که لازمه زندگی مشترک و ستون خیمه زندگی زناشویی خواهد بود کمرنگ خواهد شد
- [سایر] آیا می شود دوستی عاطفی بین دختر و پسر، رابطه ای پاک و سالم باشد؟
- [سایر] آیا خواندن رمانهای عشقی اشکال دارد؟
- [آیت الله سیستانی] آیا هر گونه رابطه ( دوستی ) دختر و پسر با یکدیگر از نظر شرعی و اسلامی اشکال دارد ؟ یعنی حتی اگر دو طرف ، تمام کارهایی را که اسلام انسان را از انجام آنها منع کرده رعایت کنند و انجام ندهند و رابطه ( دوستی ) آنها از روی هوس نباشد ، دوستی آنها اشکال دارد ؟ در چه صورت مشکلی وجود ندارد ؟ و اگر در همه حال ایراد و مسئله دارد ، دلیل آن چیست ؟
- [سایر] آیا ازدواج با دختری که با پسری رابطه داشته درست است؟
- [سایر] آیا دوستی طولانی موجب خویشاوندی میشود و منبع این حدیث کجاست؟ (دوستی یک روزه، رابطه است؛ دوستی یک ماهه نزدیکی است و دوستی یک ساله خویشاوندی است).
- [آیت الله بهجت] با دختری دوست شده ام، آیا دوستی من با آن دختر از نظر شرع جایز است؟ در صورتی که قصد ازدواج با او داشته باشم چه طور؟
- [سایر] اگر پسر و دختری رابطه نامشروع داشته باشند و پلیس متوجه شود و آنها را به ازدواج هم درآورد، آیا اشکال دارد؟ و آیا این دو زناکار که فقط با هم رابطه داشته اند میتوانند باهم و یا با شخص دیگر ازدواج کنند؟
- [سایر] چگونه از گذشته خواستگارم و اینکه آیا قبلا با جنس مخالف ارتباط برقرار کرده یا نه مطلع شوم؟ همیشه برام یک معظل بوده که بدانم آیا خواستگارم قبل از من با دختری رابطه دوستی برقرار کرده یا نه؟
- [سایر] چرا رابطه دوستی گزینه مناسبی برای انتخاب همسر نیست؟
- [سایر] چرا رابطه دوستی گزینه مناسبی برای انتخاب همسر نیست؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر انسان با دختری ازدواج کند، دیگر نمیتواند با زنی که آن دختر را شیر کامل داده ازدواج نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر انسان با دختری ازدواج کند دیگر نمی تواند با زنی که ان دختررا شیر کامل داده ازدواج نماید
- [آیت الله سبحانی] اگر انسان با دختری ازدواج کند، دیگر نمی تواند با زنی که آن دختر را شیر کامل داده، ازدواج نماید.
- [آیت الله سبحانی] اگر انسان با دختری ازدواج کند، دیگر نمی تواند با زنی که آن دختر را شیر کامل داده، ازدواج نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر انسان با دختری ازدواج کند، دیگر نمی تواند با زنی که آن دختر را شیر کامل داده ازدواج نماید.
- [آیت الله بروجردی] اگر انسان با دختری ازدواج کند، دیگر نمیتواند با زنی که آن دختر را شیر کامل داده ازدواج نماید.
- [امام خمینی] اگر انسان با دختری ازدواج کند دیگر نمی تواند با زنی که آن دختر را شیر کامل داده ازدواج نماید.
- [آیت الله بروجردی] آفتاب حصیر نجس را پاک میکند، ولی اگر یک طرف آن را خشک کند، پاک شدن طرف دیگر آن اشکال دارد و نیز پاک شدن درخت و گیاه به واسطهی آفتاب محل اشکال است.
- [آیت الله بهجت] اگر مرد با دختری ازدواج کند، بنابر احتیاط واجب دیگر نمیتواند با زنی که آن دختر را شیر کامل داده ازدواج نماید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] داخل کفش به واسطه راه رفتن پاک نمیشود و پاک شدن کف جوراب به واسطه راه رفتن محل اشکال است.