آیا این مطلب صحیح است که وقتی زن و شوهر به حج می روند، نسبت به یک دیگر نامحرم می شوند؟ لطفاً توضیح دهید؟
زن و شوهر در ایام حج و حتی در حال احرام با هم دیگر نامحرم نیستند. بله آنها در حال احرام نمی توانند روابط زناشویی داشته باشند و از همدیگر لذت جنسی ببرند. توضیح اینکه: در مناسک حج محرماتی بیان شده است. این محرمات (غیر از شکار حیوانات وحشی و کندن گیاه و درخت که مربوط به خود مکه و حرم است[1] ) ربطی به حضور در مکه ندارد، بلکه بر محرم حرام   است (چه داخل مکه باشد یا نباشد)؛ یعنی شخص محرم باید از آنها پرهیز نماید. از جمله محرّماتی که بر شخص محرم حرام است آن است که زن و مرد نمی توانند جماع کند و همچنین بوسیدن، و دست بازی کردن، و نگاه به شهوت، بلکه، هر نحو لذت و تمتّعی بردن از هم دیگر حرام است. و این عمل موجب کفاره است[2] و کفاره آن هم بنا بر احتیاط واجب یک شتر است.[3] این حرمت تا زمانی که انسان طواف نساء و نمازش را بجای نیاورده ادامه دارد و بعد از انجام ایندو است که زن و مرد بر همدیگر حلال می‌شوند.[4] [1] خمینی، روح الله، مناسک حج (المحشی)، ص 198، م 478، نشر مشعر، چاپ چهارم، تهران- إیران 1416 ه ق‌؛ مجلسی، محمد تقی، لوامع صاحبقرانی مشهور به شرح الفقیه، ج ‌8، ص 316، مؤسسة إسماعیلیان، چاپ دوم، قم، 1414 ه ق.‌ [2] خمینی، روح الله، مناسک حج (المحشی)، ص 154 و 155. [3] خمینی، روح الله، مناسک حج (المحشی)، ص 156. [4] مناسک حج (المحشی للإمام الخمینی)، ص 98، م   180.
عنوان سوال:

آیا این مطلب صحیح است که وقتی زن و شوهر به حج می روند، نسبت به یک دیگر نامحرم می شوند؟ لطفاً توضیح دهید؟


پاسخ:

زن و شوهر در ایام حج و حتی در حال احرام با هم دیگر نامحرم نیستند. بله آنها در حال احرام نمی توانند روابط زناشویی داشته باشند و از همدیگر لذت جنسی ببرند. توضیح اینکه: در مناسک حج محرماتی بیان شده است. این محرمات (غیر از شکار حیوانات وحشی و کندن گیاه و درخت که مربوط به خود مکه و حرم است[1] ) ربطی به حضور در مکه ندارد، بلکه بر محرم حرام   است (چه داخل مکه باشد یا نباشد)؛ یعنی شخص محرم باید از آنها پرهیز نماید. از جمله محرّماتی که بر شخص محرم حرام است آن است که زن و مرد نمی توانند جماع کند و همچنین بوسیدن، و دست بازی کردن، و نگاه به شهوت، بلکه، هر نحو لذت و تمتّعی بردن از هم دیگر حرام است. و این عمل موجب کفاره است[2] و کفاره آن هم بنا بر احتیاط واجب یک شتر است.[3] این حرمت تا زمانی که انسان طواف نساء و نمازش را بجای نیاورده ادامه دارد و بعد از انجام ایندو است که زن و مرد بر همدیگر حلال می‌شوند.[4]
[1] خمینی، روح الله، مناسک حج (المحشی)، ص 198، م 478، نشر مشعر، چاپ چهارم، تهران- إیران 1416 ه ق‌؛ مجلسی، محمد تقی، لوامع صاحبقرانی مشهور به شرح الفقیه، ج ‌8، ص 316، مؤسسة إسماعیلیان، چاپ دوم، قم، 1414 ه ق.‌ [2] خمینی، روح الله، مناسک حج (المحشی)، ص 154 و 155. [3] خمینی، روح الله، مناسک حج (المحشی)، ص 156. [4] مناسک حج (المحشی للإمام الخمینی)، ص 98، م   180.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین