سلام، آیا داشتن رابطه جنسی با افراد ترنس (افراد دارای اختلال هویت جنسی) از لحاظ شرعی اشکال دارد. و آیا ازدواج یا خواندن صیغه محرمیت با این افراد امکان پذیر است؟ با تشکر از شما.
گفته می شود بیماران دو جنسی بر دو گروه اند: الف: افرادی که به لحاظ جسمی دارای آلت مردانه و زنانه (هرچند ناقص) هستند و آنها را هرمافرودیت یا به تعبیر فقهی، خنثا می نامند که احکام خاص ایشان در کتاب های فقهی موجود است. ب: افرادی که به لحاظ جسمی صرفاً یکی از دو آلت مردانه یا زنانه را دارند، اما به لحاظ روانی (به هر دلیلی) دارای گرایشات جنس مخالف هستند و آنها را تی اس (transsexual) یا (فرا جنس ) می نامند. در هر حال آنچه از سؤال بر می آید ظاهراً گروه دوم می باشد. بعضی از این افراد پس از تأیید پزشک، مجوز تغییر جنسیت دریافت کرده و با عمل جراحی جنسیت دیگری پیدا می کنند و بعضی دیگر تن به این عمل جراحی نمی دهند و با این حالت خویش سازش می کنند. به هر حال چنین اشخاصی مانند سایر افراد فقط می توانند با جنس مخالف خود ازدواج کنند. توضیح این که، ملاک زن یا مرد بودن از نظر فقهی و حتی از نظر پزشکی، به نوع آلت تناسلی است.   بنابراین، بر اساس تمایلات یا گرایشات جنسی فرد، جنسیت تعیین نمی شود و چنین شخصی از نظر شرعی، چه قبل از عمل و چه بعد از عمل، فقط حق ازدواج با جنس مخالف خود را دارد. مثلاً قبل از عمل اگر پسر است فقط با دختران و بعد از عمل (که تغییر جنسیت داده) فقط با پسران می تواند ازدواج نماید.[1] این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد. [1] با استفاده از پاسخ 13298.
عنوان سوال:

سلام، آیا داشتن رابطه جنسی با افراد ترنس (افراد دارای اختلال هویت جنسی) از لحاظ شرعی اشکال دارد. و آیا ازدواج یا خواندن صیغه محرمیت با این افراد امکان پذیر است؟ با تشکر از شما.


پاسخ:

گفته می شود بیماران دو جنسی بر دو گروه اند: الف: افرادی که به لحاظ جسمی دارای آلت مردانه و زنانه (هرچند ناقص) هستند و آنها را هرمافرودیت یا به تعبیر فقهی، خنثا می نامند که احکام خاص ایشان در کتاب های فقهی موجود است. ب: افرادی که به لحاظ جسمی صرفاً یکی از دو آلت مردانه یا زنانه را دارند، اما به لحاظ روانی (به هر دلیلی) دارای گرایشات جنس مخالف هستند و آنها را تی اس (transsexual) یا (فرا جنس ) می نامند. در هر حال آنچه از سؤال بر می آید ظاهراً گروه دوم می باشد. بعضی از این افراد پس از تأیید پزشک، مجوز تغییر جنسیت دریافت کرده و با عمل جراحی جنسیت دیگری پیدا می کنند و بعضی دیگر تن به این عمل جراحی نمی دهند و با این حالت خویش سازش می کنند. به هر حال چنین اشخاصی مانند سایر افراد فقط می توانند با جنس مخالف خود ازدواج کنند. توضیح این که، ملاک زن یا مرد بودن از نظر فقهی و حتی از نظر پزشکی، به نوع آلت تناسلی است.   بنابراین، بر اساس تمایلات یا گرایشات جنسی فرد، جنسیت تعیین نمی شود و چنین شخصی از نظر شرعی، چه قبل از عمل و چه بعد از عمل، فقط حق ازدواج با جنس مخالف خود را دارد. مثلاً قبل از عمل اگر پسر است فقط با دختران و بعد از عمل (که تغییر جنسیت داده) فقط با پسران می تواند ازدواج نماید.[1] این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.
[1] با استفاده از پاسخ 13298.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین