با توجه به این که پرسش از سه بخش تشکیل شده به همان ترتیب، پاسخ آن را ضمن نکاتی بیان می کنیم: 1. با توجه به حکیم بودن خداوند که کارهای عبث و بیهوده انجام نمی دهد، اجمالاً می دانیم تمام تکالیف بندگان از جمله روزه که از جانب خداوند تشریع شده بر اساس مصالح و مفاسد تدوین شده است. 2. گرچه تمام فروعات و جزئیات احکام در قرآن نیامده هم چنان که کیفیت نماز و تعداد رکعات آن در قرآن بیان نشده، امّا در مورد روزه باید گفت که مقدار ماه و روز آن در قرآن به طور روشن بیان شده است: الف. شَهْرُ رَمَضانَ الَّذی أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ ... فَمَنْ شَهِدَ مِنْکُمُ الشَّهْرَ فَلْیَصُمْهُ ... ، ماه رمضان چنان ماهی است که در آن قرآن نازل شده ... پس آن که از شما این ماه را دریابد باید آن را روزه بدارد... [1] و می دانیم که یک ماه، 30 یا 29 روز است. ب. وَ کُلُوا وَ اشْرَبُوا حَتَّی یَتَبَیَّنَ لَکُمُ الْخَیْطُ الْأَبْیَضُ مِنَ الْخَیْطِ الْأَسْوَدِ مِنَ الْفَجْرِ ثُمَّ أَتِمُّوا الصِّیامَ إِلَی اللَّیْلِ، بخورید و بیاشامید تا نمودار و جدا شود برای شما رشته سفید از رشته سیاه از فجر سپس روزه را تا شب به پایان رسانید.[2] 3. اما در مورد این که چرا در ادیان دیگر شرایط روزه راحت تر است باید گفت: 1-3: قانون گذار در تمام ادیان الاهی یکی است همان طور که بیان شد تشریع و وجوب احکام در تمام ادیان الاهی از جانب خداوند است. 2-3: با توجه به این که دین اسلام نسبت به ادیان گذشته، دین کامل و جامعی است؛ از این رو احکامش نسبت به احکام سایر ادیان تفاوت می کند که در این تفاوتها گاهی شاید تکلیف سخت تر و گاهی نیز آسان تر باشد که در هر حال تصمیم خداوند است. 3-3: گرچه شاید امروزه با توجه به تحریفاتی که در ادیان سابق به وجود آمده پیروان دیگر ادیان، عبادت روزه را با مقدار و شرایطی آسان تر برگزار می کنند، امّا بر اساس برخی منابع روایی، روزه اهل کتاب تا زمان پیامبر اسلام (ص) بیشتر از مسلمانان بوده است. امام مجتبی (ع) نقل می کند که روزی یک نفر یهودی خدمت پیامبر اسلام (ص) رسید و مسایلی را پرسید که از جمله آن، این بود که چرا خداوند روزه را بر امّت تو سی روز قرار داد، اما در امت های دیگر بیشتر؟ ...[3] این پرسش، پاسخ تفصیلی ندارد. [1] . بقره، 185. [2] . همان، 186. [3] . حر عاملی، وسائلالشیعة، ج 10، ص 240 و 241، ح 13317، مؤسسه آل البیت علیهمالسلام، قم، 1409 ه ق.
با سلام؛ ضمن قبولی طاعات و عبادات و با سپاس از سایت بسیار ارزشمند شما. سؤالم این است که چرا باید سی روز روزه گرفت و در کجای قرآن این مسئله مطرح شده؟ و چرا در ادیان دیگر شرایط روزه راحت تر است؟
با توجه به این که پرسش از سه بخش تشکیل شده به همان ترتیب، پاسخ آن را ضمن نکاتی بیان می کنیم: 1. با توجه به حکیم بودن خداوند که کارهای عبث و بیهوده انجام نمی دهد، اجمالاً می دانیم تمام تکالیف بندگان از جمله روزه که از جانب خداوند تشریع شده بر اساس مصالح و مفاسد تدوین شده است. 2. گرچه تمام فروعات و جزئیات احکام در قرآن نیامده هم چنان که کیفیت نماز و تعداد رکعات آن در قرآن بیان نشده، امّا در مورد روزه باید گفت که مقدار ماه و روز آن در قرآن به طور روشن بیان شده است: الف. شَهْرُ رَمَضانَ الَّذی أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ ... فَمَنْ شَهِدَ مِنْکُمُ الشَّهْرَ فَلْیَصُمْهُ ... ، ماه رمضان چنان ماهی است که در آن قرآن نازل شده ... پس آن که از شما این ماه را دریابد باید آن را روزه بدارد... [1] و می دانیم که یک ماه، 30 یا 29 روز است. ب. وَ کُلُوا وَ اشْرَبُوا حَتَّی یَتَبَیَّنَ لَکُمُ الْخَیْطُ الْأَبْیَضُ مِنَ الْخَیْطِ الْأَسْوَدِ مِنَ الْفَجْرِ ثُمَّ أَتِمُّوا الصِّیامَ إِلَی اللَّیْلِ، بخورید و بیاشامید تا نمودار و جدا شود برای شما رشته سفید از رشته سیاه از فجر سپس روزه را تا شب به پایان رسانید.[2] 3. اما در مورد این که چرا در ادیان دیگر شرایط روزه راحت تر است باید گفت: 1-3: قانون گذار در تمام ادیان الاهی یکی است همان طور که بیان شد تشریع و وجوب احکام در تمام ادیان الاهی از جانب خداوند است. 2-3: با توجه به این که دین اسلام نسبت به ادیان گذشته، دین کامل و جامعی است؛ از این رو احکامش نسبت به احکام سایر ادیان تفاوت می کند که در این تفاوتها گاهی شاید تکلیف سخت تر و گاهی نیز آسان تر باشد که در هر حال تصمیم خداوند است. 3-3: گرچه شاید امروزه با توجه به تحریفاتی که در ادیان سابق به وجود آمده پیروان دیگر ادیان، عبادت روزه را با مقدار و شرایطی آسان تر برگزار می کنند، امّا بر اساس برخی منابع روایی، روزه اهل کتاب تا زمان پیامبر اسلام (ص) بیشتر از مسلمانان بوده است. امام مجتبی (ع) نقل می کند که روزی یک نفر یهودی خدمت پیامبر اسلام (ص) رسید و مسایلی را پرسید که از جمله آن، این بود که چرا خداوند روزه را بر امّت تو سی روز قرار داد، اما در امت های دیگر بیشتر؟ ...[3] این پرسش، پاسخ تفصیلی ندارد.
[1] . بقره، 185. [2] . همان، 186. [3] . حر عاملی، وسائلالشیعة، ج 10، ص 240 و 241، ح 13317، مؤسسه آل البیت علیهمالسلام، قم، 1409 ه ق.
- [سایر] در کجای قرآن آمده که باید سی روز روزه گرفت؟ و چرا در ادیان دیگر شرایط روزه راحت تر است؟
- [سایر] با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما،می خواستم بدانم که در قرآن در رابطه با روزه چه آمده است.با تشکر
- [سایر] سلام با ارزوی قبولی طاعات و عبادات بنده به دلیل بیماری توفیق گرفتن روزه را ندارم در جواب افرادی که سوال میکند روزه هستی یا نه چه بگویم؟ ضمنا تا این لحظه به خاطر حفظ حرمت ماه رمضان در جواب سوال گفتم که روزه هستم .
- [سایر] با سلام و قبولی طاعات و عبادات من متولد تبریز هستم اما بعد ازدواج به شهرستان رفته ام،حالا هر هفته یا ده روز، یکبار به پدر و مادرم که در تبریز هستند سر میزنم،میخواستم ببینم منم جزء کثیرالسفرها هستم،نمازم کامل و روزه ام قضا نمیشه یا نه؟ آیا میتونیم همزمان از چند مرجع تقلید، تقلید کنیم؟
- [سایر] با سلام و عرض احترام ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما ، سوالی در ارتباط با روزه داشتم : اگر بعد از اذان صبح مسوک نزنیم و مقداری از غذا میان دندان ها باقی بماند ، و به صورت غیر عمد در هنگام خواب یا بیداری اینها فرو داده شود ، آیا روزه باطل می شود ؟ و دوم اینکه آیا استفراغ کردن باعث باطل شدن روزه می شود ؟ با تشکر
- [سایر] با سلام مجدد و آرزوی قبولی طاعات کفاره تمام روزهای ماه مبارک رمضان اطعام 60فقیر هست یا هر روز روزه گرفتن؟ بنده سنگ کلیه دارم می خواستم بدانم کفاره روزه هایی که نمی گیرم چگونه هست؟ در ضمن اگر خدا خواست و زمستان توانستم روزه بگیرم باز هم کفاره دارم؟
- [سایر] با سلام و عرض احترام ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات جنابعالی ، سوالی در رابطه با روزه داشتم : زمانی که اذان صبح را می گویند من مسواک میزنم ، چند ساعت بعد از مسواک زدن ، پوسته های نازک و سفیدرنگی از دیواره های اطراف دهان و از لثه ام کنده می شوند ، که ممکن است در خواب این پوسته ها را فرو دهم ، یا هنگام بیداری به صورت غیر عمد این پوسته ها را فرو دهم ، آیا این روزه را باطل می کند ؟ با تشکر فراوان
- [سایر] سلام... علاوه بر تبریک این عید فرخنده از خدا و امام زمان برای شما ارزوی سربلندی و موفقیت روز افزون ارزومندم.الان من سوالم را مطرح نمی کنم بلکه از شما برای حضور در شهرمان(اراک)دعوت می کنم... خواهشن جوابی که به دنبال ان دل شادی به همراه دارد را از شما کسب کنیم.با سپاس فراوان از شما روحانی ارجمند.
- [سایر] با عرض سلام و قبولی طاعات. چنانچه دقایق یا لحظاتی مانده به اذان صبح باشد (طبق اوقاتی که تعیین شده است برای هر شهر) و مقداری آب نوشیده باشم، ولی بعد از آن شک کنیم که ممکن است این زمانهایی که تعیین شده است مقداری جابه جایی داشته باشد و شاید ما بعد از اذان صبح واقعا آب نوشیده باشیم، آیا روزه این روز صحیح است؟ با تشکر
- [سایر] با سلام در ابتدا می خوام ازتون تشکر کنم به خاطر توضیحات خوبی که راجع به گناه استمناء در سایت قرار دادین. من در مورد این گناه سئولات زیادی داشتم که با جستجو در سایت شما تقریبا به بسیاری از اونها پاسخ داده شد. در یکی از پیام ها خوندم که راجع به حکم نمازها و روزه هایی که بدون غسل خونده شده سئوال کردئن و شما در پاسخ گفته بودید که در مورد روزه ها مشکلی نیست. می شه این مسئله رو بیشتر توضیح بدین و کلا احکام شرعی در مورد استمناء رو باز کنید؟ مثلا اینکه مرتکبین این گناه فقط توبه و استغفار کنند کافیه و یا احکامی مثل کفاره هم برای این گناه وجود داره؟ یا مثلا شرایط غسل چه جوریه؟ متاسفانه در رساله ها یک سری توضیحات کلی و مختصر در مورد استمنائ داده شده. ممنونم و منتظر پاسخ شما هستم