آیا غسل حیض به جای غسل جنابت کفایت می کند؟ در صورتی که به مسئله استمناء جاهل بوده و نمی دانستم استمناء باعث باطل شدن نمازها و روزه هایم می شود، تکلیف چیست؟ لطفا نظر آیت اله خامنه ای را بفرمایید.
مراجع عظام تقلید، دراین باره که آیا با انجام غسل حیض، غسل جنابت از انسان برداشته می شود، نظرات مختلفی دارند: 1. آیات عظام (امام خمینی، خامنه ای، صافی، نوری):   غسل حیض و جمعه و امثال آنها، کفایت از غسل جنابت نمی‌کند. 2. آیات عظام (فاضل، تبریزی، خویی، سیستانی، مکارم): بلکه اگر غیر از جنابت نیز، یکی از آنها ] حیض یا جمعه [ را قصد کرده باشد، اقویٰ کفایت است. بنابراین، اعمالی که بعد از غسل حیض یا جمعه انجام داده، تمام آنها صحیح است و فقط نمازهایی که بعد از جنب شدن و قبل از اولین غسل حیض یا جمعه خوانده باطل و قضا دارد. 3. آیة اللّٰه بهجت: بعید نیست غسل واجب که انجام داده است از آن کفایت کند، اگرچه احوط، خلاف آن است. اما در کفایت غسل مستحب از غسل جنابت اشکال است که احتیاط ترک نشود. [1] اما درباره بخش دوم سؤال، می توانید به نمایه زیر مراجعه فرمایید. نمایه 15949 (کاربر): حکم نماز و روزه در حال جنابت. این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد. [1] . محمودی، محمد رضا، مناسک حج (محشّٰی)، ص 283، نشر مشعر، تهران - ایران، ویرایش‌جدید، 1429 ه‌ ق.
عنوان سوال:

آیا غسل حیض به جای غسل جنابت کفایت می کند؟ در صورتی که به مسئله استمناء جاهل بوده و نمی دانستم استمناء باعث باطل شدن نمازها و روزه هایم می شود، تکلیف چیست؟ لطفا نظر آیت اله خامنه ای را بفرمایید.


پاسخ:

مراجع عظام تقلید، دراین باره که آیا با انجام غسل حیض، غسل جنابت از انسان برداشته می شود، نظرات مختلفی دارند: 1. آیات عظام (امام خمینی، خامنه ای، صافی، نوری):   غسل حیض و جمعه و امثال آنها، کفایت از غسل جنابت نمی‌کند. 2. آیات عظام (فاضل، تبریزی، خویی، سیستانی، مکارم): بلکه اگر غیر از جنابت نیز، یکی از آنها ] حیض یا جمعه [ را قصد کرده باشد، اقویٰ کفایت است. بنابراین، اعمالی که بعد از غسل حیض یا جمعه انجام داده، تمام آنها صحیح است و فقط نمازهایی که بعد از جنب شدن و قبل از اولین غسل حیض یا جمعه خوانده باطل و قضا دارد. 3. آیة اللّٰه بهجت: بعید نیست غسل واجب که انجام داده است از آن کفایت کند، اگرچه احوط، خلاف آن است. اما در کفایت غسل مستحب از غسل جنابت اشکال است که احتیاط ترک نشود. [1] اما درباره بخش دوم سؤال، می توانید به نمایه زیر مراجعه فرمایید. نمایه 15949 (کاربر): حکم نماز و روزه در حال جنابت. این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.
[1] . محمودی، محمد رضا، مناسک حج (محشّٰی)، ص 283، نشر مشعر، تهران - ایران، ویرایش‌جدید، 1429 ه‌ ق.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین