مراجع عظام تقلید، دراین باره که آیا با انجام غسل حیض، غسل جنابت از انسان برداشته می شود، نظرات مختلفی دارند: 1. آیات عظام (امام خمینی، خامنه ای، صافی، نوری): غسل حیض و جمعه و امثال آنها، کفایت از غسل جنابت نمیکند. 2. آیات عظام (فاضل، تبریزی، خویی، سیستانی، مکارم): بلکه اگر غیر از جنابت نیز، یکی از آنها ] حیض یا جمعه [ را قصد کرده باشد، اقویٰ کفایت است. بنابراین، اعمالی که بعد از غسل حیض یا جمعه انجام داده، تمام آنها صحیح است و فقط نمازهایی که بعد از جنب شدن و قبل از اولین غسل حیض یا جمعه خوانده باطل و قضا دارد. 3. آیة اللّٰه بهجت: بعید نیست غسل واجب که انجام داده است از آن کفایت کند، اگرچه احوط، خلاف آن است. اما در کفایت غسل مستحب از غسل جنابت اشکال است که احتیاط ترک نشود. [1] اما درباره بخش دوم سؤال، می توانید به نمایه زیر مراجعه فرمایید. نمایه 15949 (کاربر): حکم نماز و روزه در حال جنابت. این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد. [1] . محمودی، محمد رضا، مناسک حج (محشّٰی)، ص 283، نشر مشعر، تهران - ایران، ویرایشجدید، 1429 ه ق.
آیا غسل حیض به جای غسل جنابت کفایت می کند؟ در صورتی که به مسئله استمناء جاهل بوده و نمی دانستم استمناء باعث باطل شدن نمازها و روزه هایم می شود، تکلیف چیست؟ لطفا نظر آیت اله خامنه ای را بفرمایید.
مراجع عظام تقلید، دراین باره که آیا با انجام غسل حیض، غسل جنابت از انسان برداشته می شود، نظرات مختلفی دارند: 1. آیات عظام (امام خمینی، خامنه ای، صافی، نوری): غسل حیض و جمعه و امثال آنها، کفایت از غسل جنابت نمیکند. 2. آیات عظام (فاضل، تبریزی، خویی، سیستانی، مکارم): بلکه اگر غیر از جنابت نیز، یکی از آنها ] حیض یا جمعه [ را قصد کرده باشد، اقویٰ کفایت است. بنابراین، اعمالی که بعد از غسل حیض یا جمعه انجام داده، تمام آنها صحیح است و فقط نمازهایی که بعد از جنب شدن و قبل از اولین غسل حیض یا جمعه خوانده باطل و قضا دارد. 3. آیة اللّٰه بهجت: بعید نیست غسل واجب که انجام داده است از آن کفایت کند، اگرچه احوط، خلاف آن است. اما در کفایت غسل مستحب از غسل جنابت اشکال است که احتیاط ترک نشود. [1] اما درباره بخش دوم سؤال، می توانید به نمایه زیر مراجعه فرمایید. نمایه 15949 (کاربر): حکم نماز و روزه در حال جنابت. این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.
[1] . محمودی، محمد رضا، مناسک حج (محشّٰی)، ص 283، نشر مشعر، تهران - ایران، ویرایشجدید، 1429 ه ق.
- [سایر] با عرض سلام بنده حقیر در حال حیض انجام غسل جنابت برایم واجب شده قصد خواندن قران دارم تکلیف چیست مرجع تقلید ایت الله خامنه ای
- [سایر] صبح که از خواب بیدار شدم، احساس محتلم بودن کردم. اما شواهدی نیافتم. لذا نماز صبح را خواندم و به حمام رفته و جهت احتیاط غسل جنابت نمودم. با این وجود بعد از چند ساعت متوجه شدم که محتلم بوده ام . تکلیف من چیست؟ (مقلد آیت الله خامنه ای)
- [سایر] با سلام. مدتهاست بعد از تمام شدن خون حیض غسل می کردم، اما ترشحات قهوه ای رنگ تا یک روز وجود داشت من نمی دانستم، اما به تازگی فهمیدم این لکه ها بعد از خون، حیض محسوب می شود. از اطرافیان که سوال می کردم می گفتند این ترشحات کم، حیض محسوب نمی شود. حال تکلیف من چیست؟ اعمال این همه سال باطل است؟ تکلیف اعمالی که بر حائض حرام بوده و انجام داده ام چه می شود؟ من باید چکار کنم، خواهش می کنم راهنمایی بفرمایید؟ با تشکر.
- [آیت الله خامنه ای] جوانی بر اثر نادانی قبل از چهارده سالگی و بعد از آن، اقدام به استمناء می کرده که بر اثر آن از او منی خارج می شده، ولی نمی دانسته که خروج منی باعث جنابت می شود و باید برای نماز و روزه غسل کند، تکلیف او چیست؟ آیا برای مدتی که استمناء می کرده و منی از او خارج می شده، غسل بر او واجب است؟ آیا نماز و روزه های او از گذشته تا حال که در حال جنابت انجام گرفته باطل بوده و قضای آنها واجب است؟
- [سایر] با عرض سلام وتحیت به محضر حضرتعالی با توجه به مطلب زیر لطفا به سوالات بنده حقیر پاسخ دهید : بنده مقلد مقام معظم رهبری هستم ، ایشان بنابر احتیاط واجب ، رجوع به مرجع مساوی را جایز نمی دانند ، همچنین اطلاع دارم که حضرت آیت الله سیستانی ، صریحا فتوا داده اند که رجوع به مرجع مساوی جایز است ، با توجه به اینکه مقام معظم رهبری احتیاط واجب دارند و آیت الله سیستانی فتوای صریح داده اند ، پس بنده می توانم که در این مسئله به آیت الله سیستانی مراجعه کنم ، حال سوالات بنده به شرح زیر می باشد : 1- وقتی بنده در این مسئله به نظر آقای سیستانی مراجعه کردم ، آیا باید در مباحث فقهی مورد نظرم از خود ایشان حتما تقلید کنم یا اینکه طبق نظر ایشان که گفته اند رجوع به مرجع مساوی جایز است ، می توانم به مراجع مساوی دیگر ، مثلا آیت الله صافی گلپایگانی یا آیت الله مکارم شیرازی مراجعه کنم ؟ 2- اگر بنده طبق موارد گفته شده فوق ، خواستم در مباحث مربوط به روزه از آیت الله خامنه ای تقلید نکرده بلکه رجوع به مرجع دیگر کنم ، آن مرجع جدید ، در کل مباحث فقهی مرجع من خواهد شد ؟ ( یعنی دیگر مقام معظم رهبری مرجع من نخواهد بود ) ، یا اینکه فقط در مباحث روزه از ایشان تقلید می کنم و در سایر مباحث از مقام معظم رهبری ؟ ( در واقع می خواهم بدانم که مسئله رجوع به مرجع مساوی ، فقط مربوط به یک یا چند مسئله است یا اینکه همان عدول از یک مرجع به طور کامل به مرجع دیگر می باشد ) ؟ 3- اگر در یک مسئله از مقام معظم رهبری به مرجع مساوی دیگر رجوع کردم ، آیا بعد از مدتی می توانم دوباره از رهبری تقلید کنم یا اینکه دیگر برای همیشه باید از مرجع جدید در آن مسئله تقلید نمایم ؟ 4- آیا در کل ، در خصوص مسئله رجوع به مرجع مساوی ، فقط در یک مسئله می توان به مرجع جدید رجوع کرد یا اینکه در یک مبحث کلی ( مثلا کل مبحث روزه ، یا کل مبحث نماز )هم می توان رجوع و تقلید کرد ؟ 5- در سوال پایانی از شما تقاضا دارم که نظر تمامی مراجع اعلام شده توسط جامعه مدرسین حوزه علمیه قم را در خصوص رجوع به مرجع مساوی بیان کنید. با تشکر فراوان، و من الله التوفیق
- [سایر] شخصی در ماه رمضان روزه دار بوده و در بعد ظهر می خوابد و بعد بیدار می شود، اما در حالت صد درصد هوشیاری به سر نمی برد، احساس می کند که نزدیک است که جنب شود، با خود می گوید که سعی کند به عاملی که باعث جنب می شود فکر کند و بعد بخوابد تا در صورت بیرون آمدن منی اشکالی به روزه او وارد نشود، اما پس از چند ثانیه که در تخیل بوده و خواب هم نبوده منی از او خارج می شود،در حالی که وی سابقه هیچ گونی شهوت رانی را هم نداشته و هرگز به سمت استمنا نرفته، حکم روزه وی چگونه است؟ آیا وی مرتکب حرامی شده است؟ (مرجع وی: آیت الله خامنه ای می باشد).
- [آیت الله وحید خراسانی] دختری در کودکی و یا اوایل سنین بلوغ جنب شده و تا کنون هم ازدواج نکرده است با توجه به اینکه در سنین بالاتر نمی دانسته به واسطه فعلی که در کودکی انجام شده جنب گشته است و در نتیجه غسل جنابت را تا حال انجام نداده است و با این کیفیت به حج نیز رفته است تکلیف او چیست ان غسل هایی که یقینا انجام داده است حیض و جمعه بوده است با توجه به موارد یاد شده فوق این سوال ها مطرح است وضع نماز و روزه و کلیه عباداتی که بعد از بلوغ تا کنون انجام داده است چیست ایا در زمان حال محرم است و به صورت احرام وارد مکه و خارج شده است و در صورت محرم بودن ایا تا زمانی که اعاده حج نکند جمیع محرمات که در ان ایام حرام است بر این شخص حرام می باشد یا خیر در صورتی که فقط حجش باطل باشد ولی محرم نباشد چگونه می تواند با وضع اعزام حجاج به بیت الله الحرام که چند سال یکبار این توفیق حاصل می شود اعاده حج کند