اگر شک داشته باشید که در حال خود ارضایی، به اوج لذت رسیده اید یا خیر و یا شک در خروج مایع داشته باشید، جنابت محقق نشده و غسل واجب نیست. اما اگر خود ارضایی منجر به جنابت داشته اید، در صورتی که قبل از اعمال عمره هیچ نوع غسلی[1] انجام نداده اید و طواف و نماز طواف عمره را بدون غسل به جا آوردید، باید در اسرع وقت مجدداً طواف و نماز آن را به جا آورید یا کسی را در این خصوص نایب قرار دهید[2] و تا زمانی که طواف‌ها و نمازها انجام نشده، از روابط زناشویی اجتناب نمایید. و پس از آن صیغه عقد را مجدد بخوانید. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [3] حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی): اگر یقین به جنابت دارید باید طواف‌ها و نمازها را اعاده نمایید و در صورتی که خودتان تمکن از رفتن به مکه را ندارید، باید نایب بگیرید و تا زمانی که طواف‌ها و نمازها انجام نشده، از روابط زناشویی اجتناب نمایید. و توجه داشته باشید اگر زن به اوج لذت جنسی برسد و در آن حال مایعی از او خارج شود جنابت محقق شده و غسل بر او واجب می‏شود و اگر شک کند که به این مرحله رسیده یا نه و یا شک در خروج مایع داشته باشد، غسل واجب نیست. حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): چنانچه در این مدت و قبل از حج، هرگونه غسلی (مانند غسل جمعه یا احرام) کرده باشید کفایت می کند و عمره شما صحیح است.[4] حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): اگر احتمال می دهید غسل احرام انجام داده باشید تکلیفی ندارید. حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی): اگر تا موقع شروع در اعمال هیچ غسلی جنابتی انجام نداده لازم است برای خروج از احرام یا خودش و یا اگر متمکن نیست توسط دیگری، عمره مفرده ای انجام دهد و نسبت به اعمال سابقه نماز و روزه تماماً باید قضا شود و عقدی که انجام گرفته باطل بوده و باید مجدداً بعد از انجام عمره مفرده عقد خوانده شود. حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته): 1. اگر خود ارضایی منجر به ارگاسم و خروج منی شود، غسل واجب است. 2. اگر پس از جنابت، شخص غسل جنابت انجام دهد، حدث او زایل می شود هر چند علم به جنابت نداشته باشد و غسل را از روی رجا یا احتیاط انجام دهد. 3. اگر شخص غسل واجب یا مستحبی؛ مثل غسل مس میت، یا حیض، یا جمعه یا احرام انجام دهد، مجزی از غسل جنابت است. 4. اگر شما خود ارضایی منتهی به جنابت داشته اید و بعد از آن تا هنگام طواف یا نماز طواف، غسل جنابت یا هر غسل واجب یا مستحبی انجام نداده اید، هنوز از احرام خارج نشده اید و باید در اسرع وقت کسی که از شما در آن بخش اعمال نیابت کند بیابید و وی را نایب قرار دهید. و در هر حال از رحمت الهی مأیوس نباشید.[5] لینک به سایت استفتائات [1] . نظر فقها در باره کفایت غسل های دیگر به جای غسل جنابت مختلف است. اکثر فقها فقط انجام غسل واجب را به جای جنابت کافی می دانند، اما بعضی از ایشان حتی غسل مستحبی را هم کافی می شمارند. جهت آگاهی بیشتر در این موضوع می توانید به نمایه 3909 در همین سایت مراجعه فرمایید. [2] . برگرفته از نمایه 21871. [3] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست. [4] . برگرفته از نمایه 21871. [5] . همان.
من تا قبل از اینکه مکه بروم خودارضایی می کردم، یعنی تا سن 14سالگی و نمی دانستم که غسل جنابت هم باید انجام بدهم بنابراین وقتی مکه رفتم نماز و اعمال را بدون غسل انجام داده ام الان 2سال است که ازدواج کرده ام، حکم اعمال عمره و نماز طواف من چیست؟ آیا من برشوهر خود نامحرم می باشم؟
اگر شک داشته باشید که در حال خود ارضایی، به اوج لذت رسیده اید یا خیر و یا شک در خروج مایع داشته باشید، جنابت محقق نشده و غسل واجب نیست. اما اگر خود ارضایی منجر به جنابت داشته اید، در صورتی که قبل از اعمال عمره هیچ نوع غسلی[1] انجام نداده اید و طواف و نماز طواف عمره را بدون غسل به جا آوردید، باید در اسرع وقت مجدداً طواف و نماز آن را به جا آورید یا کسی را در این خصوص نایب قرار دهید[2] و تا زمانی که طوافها و نمازها انجام نشده، از روابط زناشویی اجتناب نمایید. و پس از آن صیغه عقد را مجدد بخوانید. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [3] حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی): اگر یقین به جنابت دارید باید طوافها و نمازها را اعاده نمایید و در صورتی که خودتان تمکن از رفتن به مکه را ندارید، باید نایب بگیرید و تا زمانی که طوافها و نمازها انجام نشده، از روابط زناشویی اجتناب نمایید. و توجه داشته باشید اگر زن به اوج لذت جنسی برسد و در آن حال مایعی از او خارج شود جنابت محقق شده و غسل بر او واجب میشود و اگر شک کند که به این مرحله رسیده یا نه و یا شک در خروج مایع داشته باشد، غسل واجب نیست. حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): چنانچه در این مدت و قبل از حج، هرگونه غسلی (مانند غسل جمعه یا احرام) کرده باشید کفایت می کند و عمره شما صحیح است.[4] حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): اگر احتمال می دهید غسل احرام انجام داده باشید تکلیفی ندارید. حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی): اگر تا موقع شروع در اعمال هیچ غسلی جنابتی انجام نداده لازم است برای خروج از احرام یا خودش و یا اگر متمکن نیست توسط دیگری، عمره مفرده ای انجام دهد و نسبت به اعمال سابقه نماز و روزه تماماً باید قضا شود و عقدی که انجام گرفته باطل بوده و باید مجدداً بعد از انجام عمره مفرده عقد خوانده شود. حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته): 1. اگر خود ارضایی منجر به ارگاسم و خروج منی شود، غسل واجب است. 2. اگر پس از جنابت، شخص غسل جنابت انجام دهد، حدث او زایل می شود هر چند علم به جنابت نداشته باشد و غسل را از روی رجا یا احتیاط انجام دهد. 3. اگر شخص غسل واجب یا مستحبی؛ مثل غسل مس میت، یا حیض، یا جمعه یا احرام انجام دهد، مجزی از غسل جنابت است. 4. اگر شما خود ارضایی منتهی به جنابت داشته اید و بعد از آن تا هنگام طواف یا نماز طواف، غسل جنابت یا هر غسل واجب یا مستحبی انجام نداده اید، هنوز از احرام خارج نشده اید و باید در اسرع وقت کسی که از شما در آن بخش اعمال نیابت کند بیابید و وی را نایب قرار دهید. و در هر حال از رحمت الهی مأیوس نباشید.[5] لینک به سایت استفتائات [1] . نظر فقها در باره کفایت غسل های دیگر به جای غسل جنابت مختلف است. اکثر فقها فقط انجام غسل واجب را به جای جنابت کافی می دانند، اما بعضی از ایشان حتی غسل مستحبی را هم کافی می شمارند. جهت آگاهی بیشتر در این موضوع می توانید به نمایه 3909 در همین سایت مراجعه فرمایید. [2] . برگرفته از نمایه 21871. [3] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست. [4] . برگرفته از نمایه 21871. [5] . همان.
- [سایر] سلام . سوالی داشتم : اگر دختری در سن ده سالگی خودارضایی می کرده و مادرش به او گفته بوده گناه دارد ولی آن دختر نمیدانسته که باید غسل جنابت انجام دهد و به حج عمره رفته است . هنگام طواف خانه خدا هم سرش را برگردانده است و سعی صفا و مروه را هم با ویلچر اورا بردهاند ولی آن دختر سالم بوده . الآن حکم چیست؟ باید کسی به نیابت از او حج را انجام دهد؟ چگونه؟ آیا این دختر میتواند ازدواج کند؟
- [آیت الله خامنه ای] کسی که در ماه جدید بعد از آنکه در ماه قبلی عمره مفرده انجام داده است، می خواهد وارد مکه شود در صورتی که قسمتی از اعمال عمره مفرده ماه قبل را انجام داده و فقط طواف نساء و نماز طواف نساء باقی مانده، آیا می تواند بدون احرام وارد مکه شود یا نه؟
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] شخصی محرم به احرام عمره تمتع وارد مکه میشود و طواف عمره تمتع را انجام میدهد بدون خواندن نماز، چون به دل او نچسبیده مجددا طواف را تکرار و بعد نماز طواف را میخواند و اعمال بعدی را انجام میدهد، چه صورت دارد؟ و اگر بعد از انجام طواف شک در صحت طواف نمود و بدون خواندن نماز طواف مجددا تکرار نمود و بعد نماز را انجام داد، حکم او چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] زنی در اولین عمره خود به واسطه به گردن داشتن غسل های واجب نماز طواف او باطل بوده است و مدت ها بعد ازدواج کرده است و دوباره به عمره رفته است. اگر در عمره دوم غسل های واجب را انجام داده باشد و نماز طواف عمره دوم او صحیح باشد آیا کفایت کننده از عمره اول می باشد؟
- [آیت الله بروجردی] زنی روز دوّم ذیحجّه وارد مکّه شده و حائض شده، شخصی رانایب خود قرار داده و طواف عمره و نماز آن را به جا آورده و خود آن زن سعی بین صفا و مروه به عمل آورده، بعد مُحرِم به احرام حج شده و اعمال حج را به جا آورده و پس از آن که از منی مراجعت نموده پاک شده و بعد از غسل بقیّه اعمال حج را به جا آورده و طواف نساء را به عمل آورده در صورتی که وظیفه چنین شخصی - مثل کسی که روز نهم ذیحجّه وارد مکّه میشود و وقت برای انجام عمره تمتّع ندارد - تبدیل به حج اِفراد است که بایستی اوّل اعمال حج را به جا آوردبعد عمره مفرده به جا آورد و این زن عمره مفرده به جا نیاورده، فقط قناعت به عمل حج نموده، آیا حج چنین شخصی باطل است، یا آن که حج او صحیح است و باید سال بعد عمره مفرده به جا آورد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] شخص محرمی در عمره مفرده پس از ورود به مکه معظّمه بیمار می شود و نمی تواند طواف و سعی انجام بدهد، لذا یکی از دوستانش نیابتاً اعمال عمره مفرده را از طواف و نماز و سعی از جانب او انجام می دهد و به ایران باز می گردند. آیا از احرام خارج شده است؟ با توجه به اینکه از نظر مقرّرات دولتی امکان بازگشت به مکه وجود ندارد، تکلیف او چیست؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] زنی در میقات حائض بود. به احرام عمره مفرده محرم می شود. بعد از ورود به مکّه و یک روز قبل از عزیمت کاروان به وطن پاک می شود. بعد از غسل و طهارت اعمال عمره مفرده را انجام می دهد و پدرش احتیاطاً طواف عمره مفرده و طواف نساء، را به نیابت او انجام می دهد. روز بعد که به وطن برمی گردد لک می بیند چون قبل از ده روز لک دیده است، آیا طواف و نماز نیابتی که پدرش احتیاطاً برایش انجام داده کفایت می کند؟
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر اطفال غیر ممیز پسر یا دختر را پدر و یا مادر در سفر مکه معظمه همراه ببرند ایاواجب است که پدر یا مادر در صورت تمکن اطفال خود اطفال را وادار به انجام اعمال حج و عمره و طواف نساء نمایند و یا خود پدر و مادر و یا نایب ایشان اعمال عمره و حج و طواف نساء را از جانب اطفال به جا اورند و اگر هیچکدام از کارهای مذکور فوق را پدر و مادر و اطفال عملی نکنند ایا این اطفال بعد از بلوغ و رشد می توانند ازدواج کنند و یا باید به مکه بروند و عمره و حج و طواف نساء را انجام دهند و بعد ازدواج نمایند و یا تنها طواف نساء بر گردن انان است
- [آیت الله مکارم شیرازی] یک ماه پیش به سفر مکّه رفتم، و اعمال عمره مفرده را بجا آوردم. پس از بازگشت متوجّه شدم که روی انگشت پای چپم به مقدار بسیار ناچیزی لاک (لکّه ای به اندازه 3 2 میلیمتر) وجود داشته که متوجّه آن نشده و در نتیجه آن را پاک نکرده بودم. یقین دارم که این لاک پیش از سفر مکّه و غسل حیض، بر روی ناخن من بوده است. از این بابت بسیار نگران هستم. اعمالی که انجام داده ام چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بروجردی] این اَحقر سال 34 برای حج مشرّف شدم، خلاصه عرض کنم روزعید در منی رمی جمره نمودم و قربانی کردم، سر تراشیدم حرکت کردم برای مکّه هفت شوط و دو رکعت نماز طواف و هفت مرتبه سعی بین صفا و مروه بحاآوردم، باید هفت شوط طواف نساء بکنم نکردم و جاهل به مسأله بودم فقط دورکعت نماز طواف را خواندم و سال 35 به نیابت رفتم، بعد از آن که تمام اعمال روز عید را به جا آوردم، یک طواف نساء و نماز آن را برای خود به جا آوردم، آیا به تکلیف خود عمل نمودم یا خیر؟