من به تازگی کفشی خریده‌ام که فروشنده ادعا می کند چرم ایتالیاست . البته کفش ایتالیایی است ولی مشکل من این است که، آیا به صرف حرف فروشنده و مارک کفش، می توان اعتماد کرد؟ اگر بله، حکم طهارت من چیست؟ در حالی که تمام روز آن را می پوشم و تهیه کفش دیگر هم از لحاظ مالی برایم مقدور نیست.
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1] اگر شک در این باشد که آن، چرم طبیعی است یا مصنوعی، محکوم به طهارت است، و اگر بعد از احراز طبیعی بودن چرم آن، شک در این باشد که آیا از حیوانی است که شرعاً تذکیه شده یا خیر، نجس نیست و تحقیق لازم نیست و اگر یقین دارید که ذبح شرعی نشده، محکوم به نجاست است.ضمن اینکه پول داشتن یا نداشتن، حکم شرعی را تغییر نمی دهد.[2] با این حال برخی از فقها، چرمی که از کشورهای غیر اسلامی، وارد می‌شود را صرفا در صورتی پاک می‌دانند که فرد بداند، حیوانی که چرم از آن تهیه شده است ذبح شرعی شده و الا خرید و فروش آن را جایز نیست.[3]   [1] . استفتا از سایت دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی  (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوییست. [2] . آیت الله مکارم شیرازی: (اشیای چرمی خواه از ذبح اسلامی باشد یا ذبح غیر اسلامی پاک و خرید و فروش آن جایز است ولی گوشت و اجزا خوردنی باید حتما ذبح اسلامی باشد). [3] . آیات عظام بهجت و وحید خراسانی؛ ر.ک: وحید خراسانی، حسین، توضیح المسائل، ص 407، م  2089، مدرسه امام باقر علیه السلام، قم، نهم، 1428 ه‍ ق؛ فومنی بهجت ، محمد تقی ، رساله توضیح المسائل ص 317 ، م 1618، انتشارات شفق، قم، 92، 1428 ه‍ ق.
عنوان سوال:

من به تازگی کفشی خریده‌ام که فروشنده ادعا می کند چرم ایتالیاست . البته کفش ایتالیایی است ولی مشکل من این است که، آیا به صرف حرف فروشنده و مارک کفش، می توان اعتماد کرد؟ اگر بله، حکم طهارت من چیست؟ در حالی که تمام روز آن را می پوشم و تهیه کفش دیگر هم از لحاظ مالی برایم مقدور نیست.


پاسخ:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
اگر شک در این باشد که آن، چرم طبیعی است یا مصنوعی، محکوم به طهارت است، و اگر بعد از احراز طبیعی بودن چرم آن، شک در این باشد که آیا از حیوانی است که شرعاً تذکیه شده یا خیر، نجس نیست و تحقیق لازم نیست و اگر یقین دارید که ذبح شرعی نشده، محکوم به نجاست است.ضمن اینکه پول داشتن یا نداشتن، حکم شرعی را تغییر نمی دهد.[2]
با این حال برخی از فقها، چرمی که از کشورهای غیر اسلامی، وارد می‌شود را صرفا در صورتی پاک می‌دانند که فرد بداند، حیوانی که چرم از آن تهیه شده است ذبح شرعی شده و الا خرید و فروش آن را جایز نیست.[3]   [1] . استفتا از سایت دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی  (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوییست. [2] . آیت الله مکارم شیرازی: (اشیای چرمی خواه از ذبح اسلامی باشد یا ذبح غیر اسلامی پاک و خرید و فروش آن جایز است ولی گوشت و اجزا خوردنی باید حتما ذبح اسلامی باشد). [3] . آیات عظام بهجت و وحید خراسانی؛ ر.ک: وحید خراسانی، حسین، توضیح المسائل، ص 407، م  2089، مدرسه امام باقر علیه السلام، قم، نهم، 1428 ه‍ ق؛ فومنی بهجت ، محمد تقی ، رساله توضیح المسائل ص 317 ، م 1618، انتشارات شفق، قم، 92، 1428 ه‍ ق.





مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین