1. تیمم بدین ترتیب است: ابتدا باید نیت نماید و سپس کف هر دو دست را باهم بر چیزی که تیمم بر آن صحیح است بزند و آن را به تمام پیشانی و دو طرف آن از جائی که موی سر می‌روید تا ابروها و بالای بینی بکشد، و سپس کف دست چپ را بر تمام پشت دست راست و کف دست راست را بر تمام دست چپ، بکشد و اگر بین آنها بقدری فاصله دهد که نگویند تیمم می‌کند، باطل است، توجه داشته باشید این ترتیب در تیمم بدل از وضو و بدل از غسل یکسان است. 2. نافله عشا از مسافر ساقط است، اما خواندن آن به قصد امیدِ رسیدن به ثواب مانعی ندارد. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1] حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی): ج1) در تیمم لازم است کف دو دست با هم بر چیزی که تیمّم به آن صحیح است، زده شود، همچنین پیشانی و پشت دست‌ها را باید از بالا به پایین مسح نماید و کارهای تیمّم را پشت سر هم به جا آورد، و اگر بین آنها بقدری فاصله دهد که نگویند تیمم می‌کند، باطل است، توجه داشته باشید در حال اختیار لازم است خود شخص تیمم را انجام دهد. ج2) به‌طور کلی در سفر نافله‌‌های ظهر و عصر و عشاء ساقط است و نباید خوانده شود. حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): 1- به احتیاط واجب لازم است. 2-واجب است 3-واجب است 4-به احتیاط واجب لازم است. 5- به نیت رجا اشکال ندارد. حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): 1 همه موارد مذکور شرط است. 2 نافله ظهر و عصر در سفر ساقط است و نباید خواند و احتیاط آن است که نافله عشارا نیز ترک کند، امّا بقیّه نافله های شبانه روزی یعنی نافله صبح و مغرب و نافله شب در سفر ساقط نمی شود. حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی): 1- معتبر است. 2- در حال اختیار معتبر است. 3- موالات عرفیه حتی در تیمم بدل از غسل هم مراعات شود. 4- رعایت لازم است. 5- به قصد رجاء مانعی ندارد. حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی): ج1: در تیمم ضرب باطن الیدین معاً دفعةً واحدة علی الارض لازم و معتبر است. ج2: مباشرت لازم است مگر در حال اضطرار ج3: موالات عرفیه بین اجزاء تیمم لازم است. نافله عشاء برای مسافر به قصد رجاء بلامانع است. [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
سلام و عرض ادب و خسته نباشید؛ 1. آیا قیود زیر در تیمم معتبر است؟ ضرب الیدین معا دفعه واحده، مباشرت، موالات، رعایت الاعلی فالاعلی 2. حکم نافله عشا برای مسافر چیست؟
1. تیمم بدین ترتیب است: ابتدا باید نیت نماید و سپس کف هر دو دست را باهم بر چیزی که تیمم بر آن صحیح است بزند و آن را به تمام پیشانی و دو طرف آن از جائی که موی سر میروید تا ابروها و بالای بینی بکشد، و سپس کف دست چپ را بر تمام پشت دست راست و کف دست راست را بر تمام دست چپ، بکشد و اگر بین آنها بقدری فاصله دهد که نگویند تیمم میکند، باطل است، توجه داشته باشید این ترتیب در تیمم بدل از وضو و بدل از غسل یکسان است.
2. نافله عشا از مسافر ساقط است، اما خواندن آن به قصد امیدِ رسیدن به ثواب مانعی ندارد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):
ج1) در تیمم لازم است کف دو دست با هم بر چیزی که تیمّم به آن صحیح است، زده شود، همچنین پیشانی و پشت دستها را باید از بالا به پایین مسح نماید و کارهای تیمّم را پشت سر هم به جا آورد، و اگر بین آنها بقدری فاصله دهد که نگویند تیمم میکند، باطل است، توجه داشته باشید در حال اختیار لازم است خود شخص تیمم را انجام دهد.
ج2) بهطور کلی در سفر نافلههای ظهر و عصر و عشاء ساقط است و نباید خوانده شود.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
1- به احتیاط واجب لازم است.
2-واجب است
3-واجب است
4-به احتیاط واجب لازم است.
5- به نیت رجا اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
1 همه موارد مذکور شرط است.
2 نافله ظهر و عصر در سفر ساقط است و نباید خواند و احتیاط آن است که نافله عشارا نیز ترک کند، امّا بقیّه نافله های شبانه روزی یعنی نافله صبح و مغرب و نافله شب در سفر ساقط نمی شود.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
1- معتبر است.
2- در حال اختیار معتبر است.
3- موالات عرفیه حتی در تیمم بدل از غسل هم مراعات شود.
4- رعایت لازم است.
5- به قصد رجاء مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
ج1: در تیمم ضرب باطن الیدین معاً دفعةً واحدة علی الارض لازم و معتبر است.
ج2: مباشرت لازم است مگر در حال اضطرار
ج3: موالات عرفیه بین اجزاء تیمم لازم است.
نافله عشاء برای مسافر به قصد رجاء بلامانع است. [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
- [سایر] با عرض سلام و خسته نباشید یک درد دل یا سوال یا هرچی که بشه اسمشو گذاشت دارم . قبلش دو تا خواهش دارم 1.این یادداشت خصوصی باشه 2.جسارت منو به خاطر اینکه میخوام راحت صحبت کنم ببخشید . ...
- [سایر] با عرض سلام و خسته نباشید. 1. فلسفه غسل چیست؟ 2. چرا در اسلام برای زنانی که به همسران خود خیانت کنند حکم سنگسار دارد، ولی برای مردان هیچ مجازاتی نیست؟
- [سایر] سلام خسته نباشید . سومین سال درگذشت برادرتان را به شما و خانواده محترمتان تسلیت عرض می نمایم . روحش شاد . 1. ... 2. در ضمن من با خواندن متن کسانی که نباید با آنها ازدواج کرد به این نتیجه رسیدم که اصلا\" نباید ازدواج کنم چون کسی که از همه این موارد پاک و مبرا باشد وجود ندارد .) یا علی
- [سایر] با عرض سلام و خسته نباشید خدمت آقای مرادی 1. دختر 18 ساله 2. تا سال گذشته دانش آموز مراکز استعداد های درخشان رشته ریاضی 3. امسال سال اول طلبگی 4. از شما می خواهم به من کمک کنید چگونه می توانم طلبه مفید و موثری خصوصا برای جوانان امروزی باشم؟
- [سایر] با سلام و عرض خسته نباشید به تیم مجرب پرسمان 1.لطمه زدن در عزاداری امام حسین (ع) چه حکمی دارد؟ و تا کجا جایز است؟ 2.شان عزاداری در مجلس روضه و ..... اباعبد الله در چیست. یعنی یک شیعه برای عرض ارادت به امام حسین ع باید تا کجا پیش برود....؟ 3.لخت شدن در مجلس عزای حسینی آیا زیر سوال بردن شان عزادای نیست؟
- [سایر] با عرض سلام و خسته نباشید از صحبت های خیلی خوب شما متشکرم و با اینکه دوست دارم همانند سایرین از شما تعریف کنم ولی میرم سراصل مطلب: من بافرموده شما که بعضی ها دچار توهم عشق میشوند خیلی خیلی موافقم و متاسفانه گاهی این توهم منجر به ازدواج میشود. سوال من این است که 1- تفاوت بین توهم و عشق واقعی چیست؟ 2-با افرادی که دچار توهم عشق شده اند باید چه کار کرد؟
- [سایر] با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما حاج آقای مرادی، دانشجو هستم و برنامه این شب ها رو به مورخ 14.9.88 دیدم. امیدوارم در چند مورد منو راهنمایی کنید: 1. مخالف شدید مراسم های بدون فکر و آموزش ماه محرم هستم و کمک به دیگران رو مهمتر از خورشت قیمه می دونم. کاری که جا انداختن فرهنگش با شماست. 2. بحث های سنی و شیعه رو مطرح کردید(مثال سر ضربت حورده) که شاید در فضای امروز جامعه چندان مصلحت آمیز نباشه.به خصوص زمانی که دوستان سنی هیچ جایگاهی در رسانه ملی ندارند. 3. به عنوان یک طرفدار فوتبال، اگه نتیجه بازی چلسی مهمتر از برنامه صدا و سیماست بدونید عیب از معلم های بی تجربه و تکرار مکررات است. ممنون منتظر نظرات خوب شما هستم.
- [سایر] به نام خدا سلام و خدا قوت 1. تشکر میکنم و خسته نباشید. 2. عذرخواهی میکنم بابت ... 3.بحث دیشب تو پارک ملت خیلی خوب بود با اینکه من آخرش رو دیدم. بحث نحوه گفتگو و اصلیتش تو زندگی و اینکه رعایت اخلاق اسلامی و تاکیدتون رو بحث عدم سرزنش عالی بود. ممنون 4.نکته ای رو در مورد کلاس سه شنبه میخواستم با شما مطرح کنم،اینکه تو کلاس بعضی مواقع قصد برخورد با افرادی رو پیدا میکنم که تذکر بدم ولی این رغبت بخاطر حفظ احترام استاد در کلاس کم رنگ میشه که ممکن به شما هم بی احترامی بشه. حالا میخواستم نظرتون رو تو این مورد جویا بشم. البته ترجیح اول حضوری وبعد تلفنی مطرح کنم که فعلا مقدور نیست. 5.از هویت طلبگی برای من بگید؛ بپرسم که منبعی یا کتابی تو این زمینه هست البته احتمال میدم بقیه هم استقبال کنن. 6.ممنون و تشکر و خدا قوت یاعلی
- [سایر] با سلام و عرض ارادت و احترام؛ ما میدانیم که شبهای قدر و احیای آن، بسیار مهم و با عظمت است. در برگزاری مراسم شبهای قدر در مساجد، شاهد دو نوع تفکر متفاوت از سوی مسئولان برگزار کننده مراسم و بعضاً مردم هستیم که در ذیل آمده است: 1. گروهی میگویند: مراسم شب قدر، نباید طولانی شود و نباید مردم را خسته کرد، باید کل مراسم، حداکثر در مدت 3 ساعت مثلاً از 11 تا 2 شب برگزار شود و دعای جوشن کبیر و قرآن به سر، سریع خوانده شود و مداحان و سخنرانان، نباید با خواندن مطالب اضافی و روضه خوانی زیاد و آهسته خواندن، مردم را خسته کنند. 2. دسته دوم میگویند: شب قدر، یک شب استثنایی است و باید آنرا بزرگ داشت. ما اگر مراسم را زود به پایان ببریم، مردم به خانه خود میروند و ممکن است که بقیه شب را تا صبح بخوابند و ثواب عظیم آنرا از دست بدهند. پس همانگونه که حضرت زهرا(س) در این شب مقدس، به صورت فرزندان خود، آب میریخت که نخوابند، ما هم با طولانی کردن زمان مراسمات، باید عموم مردم را در مسجد و مراسم نگهداریم و در این مورد، هر چند مردم خسته شوند و یا حتی در دلشان اعتراض کنند، اما در روز قیامت، همه ممنون ما خواهند بود که سبب خیر آنها شدهایم؛ لذا این دسته، معتقد به آرام و آهسته خواندن دعا و روضه خوانیهای زیاد در مراسم هستند. لطفا بفرمایید که حضرتعالی با کدام نوع تفکر موافق هستید و کدامیک را صحیح میدانید که به وسیله آن و با رعایت آن، به آنچه خداوند متعال راضی است برسیم. با تشکر
- [سایر] سلام تا حالا چند بار پیام دادم اما در قسمت \"پیام های شما\" ندیدمش سعی هم کردم که تمام ضوابت ارسال رو رعایت کنم حاج آقا خسته نباشید دختری 21 ساله دانشجوی ترم آخر م 1.با یک پسر 19 ساله که 2 ساله معتاد شده و نمی تونه ترک کنه و تمام خانواده اش عذاب می کشن که نمی تونن ترکش بدن چه کار میشه کرد؟ اگه مادر بد اخلاق بد دهن و ناصبور و کم درک عصبی داشت چه طور باید رفتار کرد هر چه سعی می کنم مثل خودش رفتار نکنم نمیگذاره و من و خواهرم رو هم عصبی کرده می ترسم با تربیت بدی که ما رو کرده ما هم جهنمی بشیم ما که در خانه رفتار خوب نمی بینیم می تونیم در آینده زندگی موفقی داشت؟ من 2 سال پیش چند ماه با پسر خاله ام که با شناختی که ازش داشتم فکر می کردم مذهبی هست نامزد کردم اما بعدش خاله ام مادر شوهر بازی در میاورد و چون علاقه ی کافی هم بهش نداشتم تا کاراش رو نادیده بگیرم و فهمیدم اصلا مذهبی نیست وعلاقه ی زیادی بهم نداره حلقه رو پس دادم و تاحالا هم هیچ خواستگاری نداشتم به نظر شما چطور میشه بدون خواستگار و تربیتی که شدم در آینده زندگی پر از سعادتی داشت؟ ضمنا می خواهم اگر خدا قسمت کند ایام عید به حج برم چطور میشه یک آدم گناه کار حجی بره که قبول بشه؟ از زحماتتون خیلی ممنون خدا خیرتون بده