مراجع عظام تقلید در این باره فرموده اند: چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است، از جمله: باز بودن تکمه های لباس، پوشیدن لباس سیاه، چرک، تنگ، لباسی که دارای تصویر است، و ... [1] و نیز چند چیز در لباس نمازگزار مستحب است، از جمله: عمامه با تحت الحنک،[2] پوشیدن عبا و لباس سفید و پاکیزه‌ترین لباسها و استعمال بوی خوش و دست کردن انگشتری عقیق.[3] [1] . امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج‌1، ص 478،م 865، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق؛ برخی از فقها، این حکم را مخصوص تصویر جان ­دار دانسته اند؛ ر.ک: سبزواری، سید عبد الأعلی، مهذّب الأحکام، ج‌5، ص 357، مؤسسه المنار، قم، چهارم، 1413 ه‍ ق. [2] . جهت آگاهی بیشتر در این زمینه می توانید به نمایه 12273 (تحت الحنک) در همین سایت مراجعه نمایید. [3] . همان، م 864.
مراجع عظام تقلید در این باره فرموده اند:
چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است، از جمله: باز بودن تکمه های لباس، پوشیدن لباس سیاه، چرک، تنگ، لباسی که دارای تصویر است، و ... [1]
و نیز چند چیز در لباس نمازگزار مستحب است، از جمله: عمامه با تحت الحنک،[2] پوشیدن عبا و لباس سفید و پاکیزهترین لباسها و استعمال بوی خوش و دست کردن انگشتری عقیق.[3] [1] . امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنیهاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج1، ص 478،م 865، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق؛ برخی از فقها، این حکم را مخصوص تصویر جان دار دانسته اند؛ ر.ک: سبزواری، سید عبد الأعلی، مهذّب الأحکام، ج5، ص 357، مؤسسه المنار، قم، چهارم، 1413 ه ق. [2] . جهت آگاهی بیشتر در این زمینه می توانید به نمایه 12273 (تحت الحنک) در همین سایت مراجعه نمایید. [3] . همان، م 864.
- [سایر] چرا پوشش بانوان مشکی است؛ با اینکه پوشیدن لباس مشکی در اسلام مکروه است؟
- [آیت الله خامنه ای] پوشیدن لباس مشکی در عزای اهل بیت (علیهم السلام)
- [سایر] آیا پوشیدن لباس مشکی در اسلام مکروه است یا خیر؟
- [آیت الله سیستانی] آیا پوشیدن لباس با رنگ مشکی مکروه است ؟
- [سایر] اگر پوشیدن لباس مشکی در دین اسلام مکروه است، چرا زنان چادر مشکی به سر می کنند و یا مردم در ایام عزاداری پیراهن مشکی می پوشند؟
- [سایر] آیا پوشیدن لباس مشکی از عاشورا تا اربعین حسینی مکروه است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا پوشیدن لباس مشکی در وفات بستگان یا وفات علما جایز، مستحب یا مکروه است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] پوشیدن لباس مشکی در وفات علماء و اقوام چه حکمی دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا پوشیدن لباس مشکی جهت عزاداری امام حسین (علیه السلام) و سایر امامان استحباب دارد؟
- [آیت الله سبحانی] آیا پوشیدن لباسی که عکس حیوانات بر روی آن می باشد، جایز است؟
- [آیت الله اردبیلی] پوشیدن لباسی که نمیداند از ابریشم خالص است یا از چیزی دیگر، اشکال ندارد و نماز با آن صحیح است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] پوشیدن لباسی که نمی داند از ابریشم خالص است یا چیز دیگر، اشکال ندارد و نماز با آن صحیح است.
- [آیت الله علوی گرگانی] لباس نمازگزار باید مباح باشد و کسی که میداند پوشیدن لباس غصبی حرام است، اگر عمداً در لباس غصبی یا در لباسی که نخ یا تکمه یا چیز دیگر آن غصبی است نماز بخواند، باطل است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . لباس نمازگزار باید مباح باشد و کسی که می داند پوشیدن لباس غصبی حرام است، اگر عمداً در لباس غصبی یا در لباسی که نخ یا تکمه یا چیز دیگر آن غصبی است نماز بخواند، باطل است.
- [آیت الله بروجردی] لباس نمازگزار باید مباح باشد و کسی که میداند پوشیدن لباس غصبی حرام است، اگر عمداً در لباس غصبی یا در لباسی که نخ یا تکمه یا چیز دیگر آن غصبیست نماز بخواند باطل است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر غیر از لباسی که از حیوان حرام گوشت تهیّه شده لباس دیگری نداشته باشد، چنانچه در حال نماز ناچار به پوشیدن لباس باشد، میتواند با همان لباس نماز بخواند و اگر ناچار نباشد، باید به دستوری که برای برهنگان گفته شد نماز را بجا آورد و بنابر احتیاط واجب، یک نماز دیگر نیز با همان لباس بخواند. * شرط پنجم: پوشیدن لباس طلاباف برای مرد حرام و نماز با آن باطل است، ولی برای زن در نماز و غیر آن اشکال ندارد.
- [آیت الله سیستانی] اگر لباسی را بخرد و بعداً از پول ربا ، یا از پول حلالی که مخلوط با آن پول است به صاحب لباس بدهد ، لباس را مالک میشود ، و پوشیدن و نماز خواندن با آن اشکال ندارد ، ولی اگر به فروشنده بگوید که این لباس را با این پول میخرم ، لباس را مالک نمیشود ، و پوشیدن آن حرام است .
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر لباسی را بخرد و بعداً از پولی که به قرض ربایی گرفته، یا از پول حلالی که مخلوط با ربا است به صاحب لباس بدهد، پوشیدن آن لباس و نماز خواندن با آن اشکال ندارد ولی اگر به فروشنده بگوید که این لباس را با این پول میخرم، پوشیدن آن لباس حرام است و اگر بداند پوشیدن آن حرام است، نماز هم با آن باطل میشود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر لباسی را به ذمه بخرد و بعداً از پولی که به قرض ربایی گرفته، یا از پول حلالی که مخلوط با ربا است به صاحب لباس بدهد، پوشیدن آن لباس و نماز خواندن با آن اشکال ندارد. ولی اگر به فروشنده بگوید که این لباس را با این پول می خرم، پوشیدن آن لباس حرام است. و اگر بداند پوشیدن آن حرام است نماز هم با آن باطل می باشد.
- [آیت الله بروجردی] اگر لباسی را بخرد و بعداً از پولی که به قرض رِبایی گرفته، یا از پول حلالی که مخلوط با رباست به صاحب لباس بدهد، پوشیدن آن لباس و نماز خواندن با آن اشکال ندارد، ولی اگر به فروشنده بگوید:که این لباس را با این پول میخرم، پوشیدن آن لباس حرام است و اگر بداند پوشیدن آن حرام است، نماز هم با آن باطل میباشد.