در پاسخ به این پرسش دو نکته را باید در نظر داشت: 1. عملی که شخص به قصد خروج منی انجام می‌دهد، چنانچه موجب خروج منی گردد، استمنا و حرام است و اگر به خروج منی منتهی نگردد، گرچه خودارضایی محسوب نمی‌شود، اما فقها انجام آن را جایز نمی‌دانند.[1] 2. آنچه در سؤال بالا آمده است، به طور معمول امکان ندارد، مگر زمانی که مقدمات حرامی (مانند دیدن تصاویر یا خواندن مطالب شهوت انگیز) قبل از آن فراهم گردد، لذا اکثر مراجع می‌گویند باید از این عمل اجتناب شود. البته برخی از فقها[2] اشکالی در اصل این عمل نمی‌دانند. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[3] حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی): اشکال دارد. حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): آری باید چنین کاری انجام ندهد و اگر در حال روزه چنین کند روزه را بگیرد و سپس قضا کند و کفاره بجا آورد. حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): حسب فرض سؤال اشکالی ندارد. حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی): مادامی که استمنا صورت نگیرد و تنها قصد احتلام باشد مانعی ندارد. حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی): چنانچه در خواب و بدون اختیار جنب شود چیزی بر او نیست. حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته): از این امور اجتناب شود. لینک به سایت استفتائات [1] . ر.ک: 2987 (خود ارضایی از نظر اسلام) و 22502 (خودارضایی بدون خروج منی). [2] . آیت الله سیستانی. [3] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
آیا خوابیدن، به قصد اینکه که موجب احتلام شود (مثل خوابیدن روی شکم-پوشیدن لباس خیلی تنگ و . . .) اشکال دارد؟
در پاسخ به این پرسش دو نکته را باید در نظر داشت:
1. عملی که شخص به قصد خروج منی انجام میدهد، چنانچه موجب خروج منی گردد، استمنا و حرام است و اگر به خروج منی منتهی نگردد، گرچه خودارضایی محسوب نمیشود، اما فقها انجام آن را جایز نمیدانند.[1]
2. آنچه در سؤال بالا آمده است، به طور معمول امکان ندارد، مگر زمانی که مقدمات حرامی (مانند دیدن تصاویر یا خواندن مطالب شهوت انگیز) قبل از آن فراهم گردد، لذا اکثر مراجع میگویند باید از این عمل اجتناب شود. البته برخی از فقها[2] اشکالی در اصل این عمل نمیدانند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[3]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
اشکال دارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
آری باید چنین کاری انجام ندهد و اگر در حال روزه چنین کند روزه را بگیرد و سپس قضا کند و کفاره بجا آورد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
حسب فرض سؤال اشکالی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
مادامی که استمنا صورت نگیرد و تنها قصد احتلام باشد مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چنانچه در خواب و بدون اختیار جنب شود چیزی بر او نیست.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
از این امور اجتناب شود. لینک به سایت استفتائات [1] . ر.ک: 2987 (خود ارضایی از نظر اسلام) و 22502 (خودارضایی بدون خروج منی). [2] . آیت الله سیستانی. [3] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
- [آیت الله بهجت] پوشیدن لباس های تنگ و مهیّج برای زن و مرد، اگر حجاب اسلمی در آن رعایت شود شرعا اشکال دارد؟
- [آیت الله مظاهری] من بعد از اینکه به سن بلوغ رسیدم، هر وقت بخواهم بخوابم، اگر به روی شکم بخوابم، در خواب محتلم میشوم. آیا خوابیدن به این صورت و محتلم شدن برای روزه اشکالی دارد؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] آیا پوشیدن لباس تنگ و کوتاه برای خانمها جایز است؟
- [سایر] آیا خوابیدن در جای نجس بدن را نجس می کند، در حالی که مکان خوابیدن خشک باشد؟ و آیا پوشیدن لباس نجس بدن را نجس می کند؟
- [آیت الله بهجت] پوشیدن لباس مبتذل یا تنگ و مهیج غربی برای زن و مرد چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] آیا هر کاری که موجب جلب توجه نامحرم شود اشکال دارد؟ حتی اگر پوشیدن چادر باشد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] پوشیدن لباسهای مبتذل و یا لباسهای تنگ و مهیّج و یا مدلهائی که موجب ترویج فرهنگ غرب است، چه برای زن و چه برای مرد، چگونه است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] پوشیدن لباسهای مبتذل و یا لباسهای تنگ و مهیّج و یا مدلهائی که موجب ترویج فرهنگ غرب است، چه برای زن و چه برای مرد، چگونه است؟
- [آیت الله بهجت] مقصود از لباس شهرت چیست و پوشیدن آن چه حکمی دارد؟ آیا چادر سفیدی که موجب انگشت نما شدن شود از مصادیق لباس شهرت است؟
- [آیت الله اردبیلی] پوشیدن لباس رکابی برای مرد در بین اقوام نزدیک (زن) اشکال دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] پوشیدن لباس سیاه و چرک و تنگ و لباس شرابخوار و پوشیدن لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند، پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن تکمه های لباس ودست کردن انگشتری که نقش صورت داردبرای نمازگزار مکروه می باشد.
- [آیت الله اردبیلی] چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است که از آن جملهاند: پوشیدن لباس سیاه مگر برای عزای اهل بیت علیهمالسلام و همچنین لباس چرک و تنگ و لباس شرابخوار و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند و پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن دکمههای لباس و به دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد.
- [آیت الله اردبیلی] چنانچه پوشیدن لباس زنانه توسط مرد و یا لباس مردانه توسط زن موجب هتک و وهن آنها شود، باید از آن خودداری کنند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . پوشیدن لباسی که پارچه یا رنگ یا دوخت آن برای کسی که می خواهد آن را بپوشد معمول نیست و موجب توهین یا شهرت او می شود حرام است، ولی اگر با آن لباس نماز بخواند اشکال ندارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] پوشیدن لباس ابریشمی برای زن در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] پوشیدن لباس ابریشمی برای زن در نماز و غیر نماز اشکال ندارد .
- [آیت الله سبحانی] پوشیدن لباس ابریشمی برای زن در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] پوشیدن لباس ابریشمی برای زن در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
- [آیت الله سیستانی] پوشیدن لباس ابریشمی برای زن در نماز و غیر نماز اشکال ندارد .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . پوشیدن لباس ابریشمی برای زن، در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.