چرا شهر قم را شهر مقدس می‌نامند؟
در فرهنگ دینی ما اماکن و شهرهایی از قداست برخوردارند؛ از جمله شهرهایی که در روایات فضیلت‌هایی برای آنها بیان شده است می‌توان به مکه مکرمه، مدینه منوره، کربلا، کوفه، قم و... اشاره کرد. این جایگاه ویژه و قداست به دلیل آن است که در مکه خانه خدا است، در مدینه وجود پیامبر(ص)، کربلا امام حسین(ع)، کوفه امام علی(ع)، قم وجود حضرت معصومه(س) و مشهد امام رضا(ع) است. در روایتی می‌خوانیم: امام صادق(ع) فرمود: «خدا را حرمی است که مکه است، و رسول خدا را حرمی است که مدینه می‌باشد و علی(ع) را حرمی که کوفه است، و ما را هم حرمی که شهر قم است، و البته در آن بانویی از فرزندانم به نام فاطمه در آن به خاک رود و هر که زیارتش کند بهشت بر او واجب شود».[1]   [1] . «روی عدة من أهل الری‏ أنهم دخلوا علی أبی عبد الله و قالوا نحن من أهل الری فقال مرحبا بإخواننا من أهل قم فقالوا نحن من أهل الری فأعاد الکلام قالوا ذلک مرارا و أجابهم بمثل ما أجاب به أولا فقال إن لله حرما و هو مکة و إن للرسول حرما و هو المدینة و إن لأمیر المؤمنین حرما و هو الکوفة و إن لنا حرما و هو بلدة قم و ستدفن فیها امرأة من أولادی تسمی فاطمة فمن زارها وجبت له الجنة قال الراوی و کان هذا الکلام منه قبل أن یولد الکاظم»؛ مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج 57، ص 216، بیروت، دار إحیاء التراث العربی، چاپ دوم، 1403ق؛ محدث نوری، حسین، مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، ج 10، ص 368، مؤسسه آل البیت(ع)، قم، چاپ اول، 1408ق.
عنوان سوال:

چرا شهر قم را شهر مقدس می‌نامند؟


پاسخ:

در فرهنگ دینی ما اماکن و شهرهایی از قداست برخوردارند؛ از جمله شهرهایی که در روایات فضیلت‌هایی برای آنها بیان شده است می‌توان به مکه مکرمه، مدینه منوره، کربلا، کوفه، قم و... اشاره کرد. این جایگاه ویژه و قداست به دلیل آن است که در مکه خانه خدا است، در مدینه وجود پیامبر(ص)، کربلا امام حسین(ع)، کوفه امام علی(ع)، قم وجود حضرت معصومه(س) و مشهد امام رضا(ع) است.
در روایتی می‌خوانیم: امام صادق(ع) فرمود: «خدا را حرمی است که مکه است، و رسول خدا را حرمی است که مدینه می‌باشد و علی(ع) را حرمی که کوفه است، و ما را هم حرمی که شهر قم است، و البته در آن بانویی از فرزندانم به نام فاطمه در آن به خاک رود و هر که زیارتش کند بهشت بر او واجب شود».[1]   [1] . «روی عدة من أهل الری‏ أنهم دخلوا علی أبی عبد الله و قالوا نحن من أهل الری فقال مرحبا بإخواننا من أهل قم فقالوا نحن من أهل الری فأعاد الکلام قالوا ذلک مرارا و أجابهم بمثل ما أجاب به أولا فقال إن لله حرما و هو مکة و إن للرسول حرما و هو المدینة و إن لأمیر المؤمنین حرما و هو الکوفة و إن لنا حرما و هو بلدة قم و ستدفن فیها امرأة من أولادی تسمی فاطمة فمن زارها وجبت له الجنة قال الراوی و کان هذا الکلام منه قبل أن یولد الکاظم»؛ مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج 57، ص 216، بیروت، دار إحیاء التراث العربی، چاپ دوم، 1403ق؛ محدث نوری، حسین، مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، ج 10، ص 368، مؤسسه آل البیت(ع)، قم، چاپ اول، 1408ق.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین