مطمئناً صلوات و سلام بر پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) و زیارت آنها بی‌پاسخ نمی‌ماند، و آثار معنوی و مادی زیادی دارد،[1] اما درک مستقیم آن به‌وسیله گوش ظاهری، در جهان مادی شاید برای بیشتر مردم امکان‌پذیر نباشد. و فقط اولیای خدا می‌شنوند و این جایزه آن گوشی است که در مسیر عصیان و نافرمانی دستورات خدای تعالی به‌کار گرفته نشده و اهل گناه نباشد، همان‌طور که پیامبر اکرم(ص) در حدیثی می‌فرماید: «اگر هرزه‌گی و به‌هم‌ریختگی در دل شما و زیاده‌گویی در کلامتان نبود؛ هر چه من می‌شنوم، شما هم می‌شنیدید».[2] [1] . ر.ک: «فضیلت صلوات در رکوع و سجده»، سؤال 2376؛ «فرستادن صلوات و خواندن سوره‌های مسبحات برای درک امام زمان(عج)»، سؤال 29062؛ «ثواب زیارت امام حسین(ع)»، سؤال 48098؛ «فلسفه زیارت ائمه(ع)»، سؤال 3045. [2] . «وَ لَوْلَا تَمْرِیجٌ فِی قُلُوبِکُمْ وَ تَزَیُّدُکُمْ فِی الْحَدِیثِ لَسَمِعْتُمْ مَا أَسْمَعُ»؛ أبو جعفر طبری، محمد بن جریر، صریح السنة، محقق، معتوق، بدر یوسف، ص 29، کویت، دار الخلفاء للکتاب الإسلامی، چاپ اول، 1405ق.
آیا ممکن است که انسان بعد از صلوات و سلام بر پیامبر اکرم(ص) و امامان معصوم(ع)، پاسخ آنرا بشنود؟
مطمئناً صلوات و سلام بر پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) و زیارت آنها بیپاسخ نمیماند، و آثار معنوی و مادی زیادی دارد،[1] اما درک مستقیم آن بهوسیله گوش ظاهری، در جهان مادی شاید برای بیشتر مردم امکانپذیر نباشد. و فقط اولیای خدا میشنوند و این جایزه آن گوشی است که در مسیر عصیان و نافرمانی دستورات خدای تعالی بهکار گرفته نشده و اهل گناه نباشد، همانطور که پیامبر اکرم(ص) در حدیثی میفرماید: «اگر هرزهگی و بههمریختگی در دل شما و زیادهگویی در کلامتان نبود؛ هر چه من میشنوم، شما هم میشنیدید».[2] [1] . ر.ک: «فضیلت صلوات در رکوع و سجده»، سؤال 2376؛ «فرستادن صلوات و خواندن سورههای مسبحات برای درک امام زمان(عج)»، سؤال 29062؛ «ثواب زیارت امام حسین(ع)»، سؤال 48098؛ «فلسفه زیارت ائمه(ع)»، سؤال 3045. [2] . «وَ لَوْلَا تَمْرِیجٌ فِی قُلُوبِکُمْ وَ تَزَیُّدُکُمْ فِی الْحَدِیثِ لَسَمِعْتُمْ مَا أَسْمَعُ»؛ أبو جعفر طبری، محمد بن جریر، صریح السنة، محقق، معتوق، بدر یوسف، ص 29، کویت، دار الخلفاء للکتاب الإسلامی، چاپ اول، 1405ق.
- [سایر] آیا پیامبر اکرم(ص) و امامان(ع) حافظ کل قرآن بودند؟
- [سایر] آیا بدن عنصری پیامبر اسلام (ص) و امامان (ع) در همان زمینی که دفن شده اند قرار دارد؟
- [سایر] سلام؛ جانشینان حضرت موسی(ع) (نقبای بنیاسرائیل) دوازده نفر بودند؛ جانشینان حضرت عیسی(ع) (حواریون) دوازده بودند. جانشینان پیامبر اسلام (ص) (امامان معصوم) دوازده نفر، دلیل این عدد دوازده چیست؟
- [سایر] صلوات ما بر رسول خدا (ص) چه فایده ای دارد؟
- [سایر] چرا در بین اهلبیت پیامبر اکرم(ص)، به حضرت زهرا و حضرت رضا(ع) بضعه النبی «پاره تن رسول الله» می گویند؟
- [سایر] درباره وصیت رسول خدا(ص) در شب وفاتشان آمده: امام صادق(ع) از امیرالمؤمنین علی(ع) نقل میکند: رسول خدا(ص) فرمود: (ای علی! بعد از من دوازده امام میباشند و بعد از آنها دوازده مهدی. پس تو ای علی اوّلین دوازده امام میباشی ... و چون وفات حسن فاضل برسد، آنرا به فرزندش م ح م د که مستحفظ از آل محمّد(ص) است، تسلیم کند، و ایشان دوازده امامند. بعد از آن دوازده مهدی میباشند. پس وقتی که زمان وفاتش فرا رسید، خلافت را به فرزندش که اوّلین مهدیان است میسپارد، و برای او سه نام است. یک نامش مانند نام من، و نام دیگرش نام پدر من است و آنها عبد الله و احمد، و نام سوّمش مهدی است و او اوّلین مؤمنان است). این مهدیان چه کسانیاند؟ آیا پس از امام مهدی صاحب الزمان(عج) حقیقتاً امامانی دیگر خواهند آمد؟ پس چرا رسول الله(ص) آنها را از دوازده امام نشمردهاند؟ لطفاً توضیح دهید.
- [سایر] آیا پیامبر اکرم(ص) و حضرت علی(ع) در اذان و اقامه شان ذکر اشهد ان محمد رسول الله و اشهد ان علیا ولی الله را می گفتند؟
- [سایر] این جانب در جایی خوانده ام که شیعیان معتقدند دوازده امام از تمامی رسولان و پیامبران بجز حضرت محمد (ص) برتر هستند. و یک دلیلی که آنها برای اثبات این مطلب می آورند، این است که حضرت عیسی (ع) در پشت سر حضرت امام زمان (عج) نماز خواهد خواند. هر چند در مذهب اهل سنت آمده است که حضرت عیسی (ع) به زمین خواهد آمد، اما نه به عنوان یک رسول یا یک پیامبر، بلکه به عنوان یکی از اعضای امت حضرت محمد (ص)، بنابراین آیا این مطلب صحت ندارد که دوازده امام برتر از همه رسولان و پیامبران بجز حضرت محمد (ص) باشند. همچنین، آیا این باور و اعتقاد در تضاد و تناقض با اعتقاد به قطعیت رسولان و پیغمبران نیست؛ چرا که در این جا (به گفته شیعیان) بعد از خاتم رسولان حضرت محمد (ص) هستند افرادی که از تمامی پیامبران و رسولان بجز حضرت محمد (ص) برترند؟
- [سایر] بهترین جملهای که محمد رسول الله(ص) به انسان فرمود، چیست؟
- [سایر] شبهه: بنابر اعتقاد شیعه، پیامبر اسلام(ص) که فدک را به حضرت زهرا هبه کردهاند، بین فرزندانش تبعیض قائل شدهاند.
- [آیت الله بروجردی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول (ع) مانند محمّد و احمد، یا لقب و کُنیة آن جناب مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود، اگر چه در نماز باشد مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] صلوات بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و آل او از مستحبات مؤکد است و هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول صلی الله علیه و آله مانند محمد و احمد یا لقب یا کنیه آن جناب؛ مثل مصطفی و ابو القاسم، را بگوید یا بشنود، اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله وحید خراسانی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول صلی الله علیه واله وسلم را مانند محمد و احمد یا لقب و کنیه ان جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود اگر چه در نماز باشد مستحب است صلوات بفرستد
- [آیت الله فاضل لنکرانی] هروقت انسان اسم مبارک حضرت رسول(صلی الله علیه وآله) مانند محمّد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب مثل مصطفی و ابوالقاسم را بگوید یا بشنود، اگرچه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله مظاهری] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) مانند محمّد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب مثل مصطفی و ابوالقاسم را بگوید یا بشنود، گرچه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله علوی گرگانی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول مانند محمّد واحمد، یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم، بگوید، یا بشنود، اگرچه در نماز باشد، مستحبّ است صلوات بفرستد.
- [آیت الله اردبیلی] هر گاه انسان اسامی مبارک حضرت رسول اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم مانند محمّد صلیاللهعلیهوآلهوسلم و احمد صلیاللهعلیهوآلهوسلم یا لقب و کنیه آن جناب مثل مصطفی صلیاللهعلیهوآلهوسلم و ابوالقاسم صلیاللهعلیهوآلهوسلم را بگوید یا بشنود، اگرچه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله سیستانی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول صلیاللهعلیهوآلهوسلم را مانند محمد و احمد ، یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی ، و ابو القاسم بگوید یا بشنود ، اگر چه در نماز باشد ، مستحب است صلوات بفرستد .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله مانند محمد و احمد صلی الله علیه و آله یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابو القاسم بگوید یا بشنود اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله خوئی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) را مانند محمد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود، اگرچه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.