تفسیر امام باقر(ع) پیرامون آیه (انْ اصْبَحَ ماءُکُمْ غَوْراً)، چیست؟
همان‌گونه که می‌دانید بسیاری از آیات قرآن علاوه بر تفسیر ظاهری، دارای تفسیر باطنی نیز هستند. در تفسیر ظاهری این آیه، پیامبر اسلام(ص) مأمور است تا با مشرکان و بت‌‏پرستان احتجاج کند، با این بیان که چنانچه آب‌های شیرین سرزمین مکه و نواحی آن در زمین فرو رود، و دیگر دست‌رسی به آب شیرین نداشته باشید، چه قدرتی می‌‏تواند آب شیرین و گوارا برای شما از نهرها جاری سازد تا به سهولت از آن استفاده نمایید. پیامبر(ص) می‌خواهد از این راه قلوب مشرکان را متمایل به توحید کند تا شاید به راه هدایت و سعادت بازگردند. اما در تفسیر باطنی این آیه، امام باقر(ع) آب شیرین فرو رفته در زمین را به امام مهدی(ع) تفسیر کرده و می‌فرماید این آیه در باره امامی(حضرت مهدی) نازل شده است که قیام به عدل الهی می‌‏کند. اگر امام شما پنهان گردد، و نمی‌‏دانید کجا است؟ چه کسی برای شما امامی می‌‏فرستد که اخبار آسمان‌ها و زمین، و حلال و حرام خدا را برای شما شرح دهد. به خدا سوگند تأویل این آیه نیامد و سرانجام خواهد آمد.  
عنوان سوال:

تفسیر امام باقر(ع) پیرامون آیه (انْ اصْبَحَ ماءُکُمْ غَوْراً)، چیست؟


پاسخ:

همان‌گونه که می‌دانید بسیاری از آیات قرآن علاوه بر تفسیر ظاهری، دارای تفسیر باطنی نیز هستند.
در تفسیر ظاهری این آیه، پیامبر اسلام(ص) مأمور است تا با مشرکان و بت‌‏پرستان احتجاج کند، با این بیان که چنانچه آب‌های شیرین سرزمین مکه و نواحی آن در زمین فرو رود، و دیگر دست‌رسی به آب شیرین نداشته باشید، چه قدرتی می‌‏تواند آب شیرین و گوارا برای شما از نهرها جاری سازد تا به سهولت از آن استفاده نمایید. پیامبر(ص) می‌خواهد از این راه قلوب مشرکان را متمایل به توحید کند تا شاید به راه هدایت و سعادت بازگردند.
اما در تفسیر باطنی این آیه، امام باقر(ع) آب شیرین فرو رفته در زمین را به امام مهدی(ع) تفسیر کرده و می‌فرماید این آیه در باره امامی(حضرت مهدی) نازل شده است که قیام به عدل الهی می‌‏کند. اگر امام شما پنهان گردد، و نمی‌‏دانید کجا است؟ چه کسی برای شما امامی می‌‏فرستد که اخبار آسمان‌ها و زمین، و حلال و حرام خدا را برای شما شرح دهد. به خدا سوگند تأویل این آیه نیامد و سرانجام خواهد آمد.
 





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین