اگر صیغه موقت خوانده شود و بعد از مدتی جهت باطل کردن عقد، دختر خانوم از طریق پیامک از زوجه خود بپرسد که آیا مدت باقی مانده را بخشیدی؟ و پسر هم با پیامک جواب بدهد بله؛ آیا این گونه بخشیدن از طریق پیام که به صورت لفظی نبوده صحیح است؟
بخشش باقیمانده مدت در ازدواج موقت، صیغه خاصی ندارد و نیازی نیست به صورت لفظی باشد. پس اگر مرد از طریق پیامک به این امر اقدام کند کافی است و موجب جدایی زوجین خواهد شد. البته برخی مراجع[1] در صورتی عقد را از طریق مذکور پایان یافته می‌دانند که مرد قبلاً مدت را بخشیده و اکنون توسط پیامک به زن خبر دهد. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2] حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی): صحیح می‌باشد و این دو دیگر حکم زن و شوهر را ندارند. حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): در فرض سؤال صحیح است. حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی): چنانچه مرد بذل مدت را انشا کرده باشد و از طریق مذکور آن را خبر داده باشد، عقد باطل می‌شود. حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته): اگر در نوشتن این پیامک قصد جدی باشد، صحیح است و موجب جدایی طرفین خواهد شد. لینک به سایت استفتائات   [1] . آیت الله نوری همدانی. [2] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
عنوان سوال:

اگر صیغه موقت خوانده شود و بعد از مدتی جهت باطل کردن عقد، دختر خانوم از طریق پیامک از زوجه خود بپرسد که آیا مدت باقی مانده را بخشیدی؟ و پسر هم با پیامک جواب بدهد بله؛ آیا این گونه بخشیدن از طریق پیام که به صورت لفظی نبوده صحیح است؟


پاسخ:

بخشش باقیمانده مدت در ازدواج موقت، صیغه خاصی ندارد و نیازی نیست به صورت لفظی باشد. پس اگر مرد از طریق پیامک به این امر اقدام کند کافی است و موجب جدایی زوجین خواهد شد. البته برخی مراجع[1] در صورتی عقد را از طریق مذکور پایان یافته می‌دانند که مرد قبلاً مدت را بخشیده و اکنون توسط پیامک به زن خبر دهد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
صحیح می‌باشد و این دو دیگر حکم زن و شوهر را ندارند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال صحیح است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
چنانچه مرد بذل مدت را انشا کرده باشد و از طریق مذکور آن را خبر داده باشد، عقد باطل می‌شود.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر در نوشتن این پیامک قصد جدی باشد، صحیح است و موجب جدایی طرفین خواهد شد.
لینک به سایت استفتائات   [1] . آیت الله نوری همدانی. [2] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین