آیا خوردن و آشامیدن در ظرفی که آلیاژ آن مخلوط از طلا یا نقره با برنج است حرام است؟ اگر آن ظرف با آب طلا یا نقره باشد چطور؟
بیشتر مراجع تقلید در این باره می‌گویند: 1. استعمال ظرفی که روی آن را آب طلا یا آب نقره داده‌اند اشکال ندارد.[1] 2. اگر فلزی را با طلا یا نقره مخلوط کنند و ظرف بسازند، چنانچه مقدار آن فلز به قدری زیاد باشد که ظرف طلا یا نقره به آن ظرف نگویند استعمال آن مانعی ندارد.[2]   [1] . آیت الله بهجت: ( اشکال دارد، اگر چه به حدّی نباشد که دو ظرف متّصل به حساب بیاید)؛ امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج‌1، ص 137، م 230، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق. [2] . آیت الله مکارم: (... ولی اگر فقط طلا و نقره را با هم مخلوط کنند، استفاده از آن ظرف حرام است)؛ همان، م 231.
عنوان سوال:

آیا خوردن و آشامیدن در ظرفی که آلیاژ آن مخلوط از طلا یا نقره با برنج است حرام است؟ اگر آن ظرف با آب طلا یا نقره باشد چطور؟


پاسخ:

بیشتر مراجع تقلید در این باره می‌گویند:
1. استعمال ظرفی که روی آن را آب طلا یا آب نقره داده‌اند اشکال ندارد.[1]
2. اگر فلزی را با طلا یا نقره مخلوط کنند و ظرف بسازند، چنانچه مقدار آن فلز به قدری زیاد باشد که ظرف طلا یا نقره به آن ظرف نگویند استعمال آن مانعی ندارد.[2]   [1] . آیت الله بهجت: ( اشکال دارد، اگر چه به حدّی نباشد که دو ظرف متّصل به حساب بیاید)؛ امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج‌1، ص 137، م 230، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق. [2] . آیت الله مکارم: (... ولی اگر فقط طلا و نقره را با هم مخلوط کنند، استفاده از آن ظرف حرام است)؛ همان، م 231.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین