شخص به دلیل تخلف از قوانین مربوطه مرتکب معصیت شده است و نسبت به آب مصرفی ضامن است ولی استفاده از سبزیجات مورد نظر اشکال ندارد. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1] حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی): آنچه ذکر شده موجب حرمت استفاده از سبزی نمی‌شود. حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): در فرض سؤال خوردن سبزی حرام نیست اما به دلیل تخلف از قوانین مربوطه مرتکب معصیت شده است. حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی): لازم است هزینه‌ها به صاحب آن پرداخت شود. حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی): نسبت به آب مصرفی ضامن‌اند، ولی خوردن سبزی مانعی ندارد. [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
خوردن سبزیای که با آبی لوله کشی غیر قانونی آبیاری میشود، چه حکمی دارد؟ (یعنی هزینهای برای آب مصرفی پرداخت نمیشود.)
شخص به دلیل تخلف از قوانین مربوطه مرتکب معصیت شده است و نسبت به آب مصرفی ضامن است ولی استفاده از سبزیجات مورد نظر اشکال ندارد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
آنچه ذکر شده موجب حرمت استفاده از سبزی نمیشود.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال خوردن سبزی حرام نیست اما به دلیل تخلف از قوانین مربوطه مرتکب معصیت شده است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
لازم است هزینهها به صاحب آن پرداخت شود.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
نسبت به آب مصرفی ضامناند، ولی خوردن سبزی مانعی ندارد. [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
- [آیت الله خامنه ای] آیا گلیم یا فرش نجسی را که با آب لوله کشی متصل به منبع آب شهری شستشو می دهیم، به مجرد رسیدن آب لوله کشی به محل نجس، پاک می شوند یا باید آب غساله از آن جدا شود؟
- [آیت الله اردبیلی] حکم شرعی کسی که مبلغ قبض آب لوله کشی منزلش را به شرکت آب و فاضلاب پرداخت نمی کند در مورد وضو و غسل و ... چیست؟
- [سایر] آیا آب لوله کشی با نجاست سطح خارجی شیلنگ یا لوله یا دوش یا شیر، نجس می شود؟
- [سایر] آب نجسی که در شیبی جریان دارد اگر در پایین شیب آب کر مثلا شیلنگ آب لوله کشی به آن متصل باشد آیا بالای شیب پاک می شود؟
- [سایر] آیا برای طهارت داخل یک ظرف نجس با آب لوله کشی، حتماً باید آب از ظرف سرریز شود یا همین که آب به محل متنجس برسد کفایت میکند؟
- [آیت الله بهجت] ماشین های لباسشویی موجود آیا تطهیر می کنند یا پس از شستن باید دوباره لباس را آب کشید؟ (با فرض این که برخی لباسشویی ها پس از پر شدن مخزن تا زمان تخلیه کامل، دیگر متصل به آب لوله کشی نیست و برخی دیگر تا پایان چرخش به منظور خارج کردن غساله ی لباس هر چند به مقدار کم ولی متصل به آب لوله کشی است)
- [سایر] منطقه ما جدیداً دارای لوله کشی آب شده، اما این آب تصفیه شده نیست و همان آب روستایی قبل است. ما از این لوله یک انشعاب گرفتیم چون آب روستایی قطع شده و کنتور نداریم. آیا خوردن این آب یا وضو با آن، اشکال دارد؟
- [سایر] اگر تشتی را که گنجایش آب کر را ندارد زیر شیر آبی که به لوله کشی شهری وصل است بگذاریم و شیر را باز کنیم، آیا آبی که در هنگام باز بودن شیر در تشت جمع می شود حکم آب کر را دارد؟ آیا این آب پاک کننده است؟
- [آیت الله خوئی] در آن فرضی که لوله کشی بدون اجازه او جایز نیست، اگر کشیدند تصرف آن آبی که از آن لوله میآید چگونه است تا به محل تصرف میرسد و قهراً به تصرف و وضو گرفتن مثلاً شاید صدق تصرف در آن آبی که عبور میکند در آن قسم لوله که در زمین مالک است بکند؟
- [آیت الله بهجت] آب کشی زمینی که موزاییک و یا آسفالت شده است با آب شلنگ چگونه است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] 20 به وسیله آب لوله کشی پاک می شود و مقداری فشار باید داده شود و بهتر این است که غساله آن را با چیزی جمع کنند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] آبهای لوله کشی شهرها و حمام ها و مانند آن که متصل به منبع است حکم آب جاری را دارد، به شرط این که آب منبع به تنهایی یا به اضافه لوله ها کمتر از کر نباشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] مخرج بول با غیر آب پاک نمی شود و تطهیر با شیلنگ¬های متّصل به اب لوله¬کشی که در حکم جاری است و همچنین آب قلیل، یک مرتبه کافی است؛ هر چند بهتر است با آب قلیل دوبار باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] ظرف نجس را با آب قلیل باید سه مرتبه شست، ولی در آب کر یا جاری یک مرتبه کافی است، هرچند سه مرتبه بهتر است (آبهای لوله کشی در حکم آب جاری است).
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر حصیر نجس را که با نخ بافته اند در آب کر یا جاری فرو برند، یا زیر آب لوله کشی بگیرند بعد از برطرف شدن عین نجاست، پاک می شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه در حوضی که مثلا یک آجر یا یک سنگ آن غصبی است وضو بگیرد اگر وضوی او تصرف در غصب محسوب شود اشکال دارد، همچنین اگر شیر آب یا قسمتی از لوله کشی غصبی باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] چاه و مجری آب قنات و آبی که به تدریج از قنات یا چاه خارج می شود هم حکم زمین را دارد و زن از آن ارث نمی برد. بلی از آبی که در هنگام فوت میت درچاه یا منشاء قنات وجود دارد مثل میوه درخت ارث می برد. زن از تمام تاسیسات و اجزاء ساختمان مثل کنتور آب و برق و گاز سیم کشی و لوله کشی و چیزهای که معمولا در خرید خانه همراه خانه معامله شده و عرفا جزء خانه محسوب می شود ارث می برد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] آب مطلق اقسامی دارد که هرکدام حکمی دارد و آن پنج قسم است: اول آب کر، دوم آب قلیل، سوم آب جاری و آبهای لوله کشی، چهارم آب باران، پنجم آب چاه، ولی همه این آبها پاک و پاک کننده اند; اما آب مضاف چیزی را پاک نمی کند، بلکه با ملاقات به نجس، نجس می شود.
- [آیت الله مظاهری] آب قلیلی که متّصل به آب عاصم است حکم آب عاصم را دارد مثلاً حوضچه یا طشتی که آب لوله به آن متّصل است حکم آب لوله را دارد.
- [آیت الله اردبیلی] آبهای معدنی و آب برخی دریاچهها که با نمک مخلوط شدهاند و نیز آب لوله کشی که در آن کُلر ریختهاند، حکم آب مطلق را دارند، مگر این که مقدار چیز مخلوط شده به قدری زیاد باشد که به آن (آب مطلق) نگویند.