هر چند به لحاظ شرعی، این کار را نمی‌توان واجب شمرد، ولی سزاوار است این رویکرد در طراحی و ساخت آپارتمان‌ها و منازل مسکونی، نهادینه شود و اگر این جداسازی به نیت رعایت بیشتر امور شرعی باشد، شاید بتوان آن‌را امری مستحب دانست. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1] حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): در فرض سؤال کار پسندیده‌ای است. حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی): باید مطابق با موازین اسلامی و شرعی ساخته شود. حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته): هر چند این کار واجب نیست، ولی سزاوار است با توسعه این نگرش از سوی دولت اسلامی و در نظر گرفتن تشویق‌های قانونی در طراحی و ساخت آپارتمان‌ها با این رویکرد، فرهنگ اسلامی در حوزه معماری نهادینه شود. لینک به سایت استفتائات [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: مکارم شیرازی و نوری همدانی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.
اگر سازنده ساختمان آپارتمانی بتواند نقشه داخلی هر واحد را به گونهای طراحی کند که اتاق مهمانهای مرد از فضای داخلی اعضای منزل جدا بوده و به اصطلاح خانه دارای اندرونی و بیرونی باشد، آیا ساختن واحد آپارتمانی با این ویژگی مستحب و یا واجب است؟
هر چند به لحاظ شرعی، این کار را نمیتوان واجب شمرد، ولی سزاوار است این رویکرد در طراحی و ساخت آپارتمانها و منازل مسکونی، نهادینه شود و اگر این جداسازی به نیت رعایت بیشتر امور شرعی باشد، شاید بتوان آنرا امری مستحب دانست.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال کار پسندیدهای است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
باید مطابق با موازین اسلامی و شرعی ساخته شود.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
هر چند این کار واجب نیست، ولی سزاوار است با توسعه این نگرش از سوی دولت اسلامی و در نظر گرفتن تشویقهای قانونی در طراحی و ساخت آپارتمانها با این رویکرد، فرهنگ اسلامی در حوزه معماری نهادینه شود.
لینک به سایت استفتائات [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: مکارم شیرازی و نوری همدانی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.
- [سایر] اگر سازنده مجتمع آپارتمانی بتواند نقشه بیرونی ساختمانها را به گونهای طراحی کند که واحدها مُشرف به هم نباشند، آیا واجب یا مستحب است که اینگونه عمل کند؟
- [سایر] الف: اگر دو ساختمان آپارتمانی روبروی هم باشند، به گونهای که به راحتی از واحد مسکونی مقابل درون واحد مسکونی دیگر مشاهده میشود، آیا واجب است پردهها کشیده شود تا زنان این خانه در معرض مشاهده نامحرمان قرار نگیرند؟ یا اینکه فقط مسؤولیت متوجه مردان ساختمان روبروست که نگاه به درون خانهها نکنند؟ ب: اگر دو ساختمان به گونهای باشند که رؤیت داخل خانه به راحتی ممکن نباشد، حکم چیست؟ (مثلا دو ساختمان فاصله زیادی با هم داشته باشند، یا برای رؤیت نیاز به رفتن پشت بام یا بالای پنجره، استفاده از دوربین و ... باشد).