بارها پیش آمده که کاغذهایی را که نام الله روی آنها بود خط خطی کردم و به زباله انداخته‌ام؛ چون فکر می‌کردم با این‌کار گناهی مرتکب نمی‌شوم. حال سؤال این است که کار من جایز بوده یا نه؟ آیا باید کفاره‌ بدهم؟
اگر اسمای متبرکه با خط خطی کردن یا ریزریز کردن محو شده و به هیچ وجه نشانی از آنها باقی نماند و این کار طوری هم نباشد که بی‌احترامی شمرده شود(مثلاً در حضور دیگران انجام نشود)، این کار اشکالی ندارد و بعد از محو‌شدن می‌توان آنها را دور ریخت، ولی بهتر است آنها را در محل مناسبی دفن کنید، یا با استفاده از آب خمیر کنید و یا در آب جاری بریزید.[1] ضمن این‌که امروزه می‌توان، کاغذهای دارای این اسامی را با دیگر کاغذها و کتاب‌های غیر قابل استفاده – و نه با زباله‌های عفونت‌پذیر - به مراکز بازیافتی مواد و کالاهای ضایعاتی تحویل داد تا بعد از خمیرشدن بار دیگر مورد استفاده قرار گیرند. در هر حال، اگر تا به حال چنین اسامی را به طور عادی در زباله می‌ریختید، از خدا طلب آمرزش کنید، و این کار کفاره‌ای ندارد.   [1] . ر.ک: فاضل لنکرانی، محمد، جامع المسائل، ج ‌2، ص 494، س 314، قم، امیر قلم، چاپ یازدهم، بی‌تا؛ گلپایگانی، سید محمد رضا، مجمع المسائل، ج‌1، ص 80، س 47، قم، دار القرآن الکریم، چاپ دوم، 1409 ه‍ ق.
عنوان سوال:

بارها پیش آمده که کاغذهایی را که نام الله روی آنها بود خط خطی کردم و به زباله انداخته‌ام؛ چون فکر می‌کردم با این‌کار گناهی مرتکب نمی‌شوم. حال سؤال این است که کار من جایز بوده یا نه؟ آیا باید کفاره‌ بدهم؟


پاسخ:

اگر اسمای متبرکه با خط خطی کردن یا ریزریز کردن محو شده و به هیچ وجه نشانی از آنها باقی نماند و این کار طوری هم نباشد که بی‌احترامی شمرده شود(مثلاً در حضور دیگران انجام نشود)، این کار اشکالی ندارد و بعد از محو‌شدن می‌توان آنها را دور ریخت، ولی بهتر است آنها را در محل مناسبی دفن کنید، یا با استفاده از آب خمیر کنید و یا در آب جاری بریزید.[1]
ضمن این‌که امروزه می‌توان، کاغذهای دارای این اسامی را با دیگر کاغذها و کتاب‌های غیر قابل استفاده – و نه با زباله‌های عفونت‌پذیر - به مراکز بازیافتی مواد و کالاهای ضایعاتی تحویل داد تا بعد از خمیرشدن بار دیگر مورد استفاده قرار گیرند.
در هر حال، اگر تا به حال چنین اسامی را به طور عادی در زباله می‌ریختید، از خدا طلب آمرزش کنید، و این کار کفاره‌ای ندارد.   [1] . ر.ک: فاضل لنکرانی، محمد، جامع المسائل، ج ‌2، ص 494، س 314، قم، امیر قلم، چاپ یازدهم، بی‌تا؛ گلپایگانی، سید محمد رضا، مجمع المسائل، ج‌1، ص 80، س 47، قم، دار القرآن الکریم، چاپ دوم، 1409 ه‍ ق.





مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین