آرامش و قوت قلب از دیرباز یکی از گمشده های بشر بوده است. به گونهای که میتوان گفت بیشتر کارهایی که انسانها انجام میدهند، برای رسیدن به همین خواسته است. آنچه که میتواند انسان را از نگرانیها و تشویشها برهاند، یاد خدای بزرگ و توانا است. پناه بردن به خدای مهربانی که همواره کفالت بندگان خود را بر عهده دارد، و اتکا کردن به قدرتی که سرآمد همه قدرتها است، به انسان چنان قوت قلبی عطا میکند که در برابر هیچ مشکلی احساس ضعف و شکستگی نخواهد کرد.[1] برای پی بردن به قدرت الهی میتوان به نشانه و تحقق وعدههایی که از جانب او در حق پیامبران و مؤمنان انجام شده، مراجعه کرد. مشاهده و تفکر در این زمینه، موجب فزونی ایمان و اطمینان قلب میشود.[2] پی نوشتها: [1]. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج 10، ص 211-213، دار الکتب الإسلامیة، تهران، چاپ اول، 1374ش. [2]. قرائتی، محسن، تفسیر نور، ج 7، ص 248، مرکز فرهنگی درسهایی از قرآن، تهران، چاپ یازدهم، 1383ش. منبع: www.islamquest.net
آرامش و قوت قلب از دیرباز یکی از گمشده های بشر بوده است. به گونهای که میتوان گفت بیشتر کارهایی که انسانها انجام میدهند، برای رسیدن به همین خواسته است. آنچه که میتواند انسان را از نگرانیها و تشویشها برهاند، یاد خدای بزرگ و توانا است. پناه بردن به خدای مهربانی که همواره کفالت بندگان خود را بر عهده دارد، و اتکا کردن به قدرتی که سرآمد همه قدرتها است، به انسان چنان قوت قلبی عطا میکند که در برابر هیچ مشکلی احساس ضعف و شکستگی نخواهد کرد.[1]
برای پی بردن به قدرت الهی میتوان به نشانه و تحقق وعدههایی که از جانب او در حق پیامبران و مؤمنان انجام شده، مراجعه کرد. مشاهده و تفکر در این زمینه، موجب فزونی ایمان و اطمینان قلب میشود.[2]
پی نوشتها:
[1]. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج 10، ص 211-213، دار الکتب الإسلامیة، تهران، چاپ اول، 1374ش.
[2]. قرائتی، محسن، تفسیر نور، ج 7، ص 248، مرکز فرهنگی درسهایی از قرآن، تهران، چاپ یازدهم، 1383ش.
منبع: www.islamquest.net
- [سایر] چگونه و از چه راههایی میتوان قوت قلب را افزایش داد؟
- [سایر] راههای افزایش صمیمت و نفوذ زن در قلب همسر خودچیست؟
- [سایر] راههای افزایش صمیمت و نفوذ مرد در قلب همسر خودچیست؟
- [سایر] چگونه میتوان علاقه زن و شوهر را ایجاد کرد یا افزایش داد؟
- [آیت الله مظاهری] آیا غذایی را که قوت غالب مردم نباشد و غیر از موارد مذکور در رساله است، میتوان به عنوان زکات فطره به فقیر داد و آیا کفایت میکند؟
- [سایر] قوت غالب ما گندم و برنج به نسبتی تقریباً مساوی (60 - 40) است. آیا میتوان جهت پرداخت فطریه احتیاط کرد و میانگین این دو را محاسبه و پرداخت نمود؟
- [آیت الله خامنه ای] زکات فطره را باید از قوت متعارف داد، یا قوت شرعی؟
- [سایر] آیا ملاک در پرداخت فطریه، قوت غالب در سال است یا ماه رمضان؟ و آیا قوت غالب شخص مراد است یا قوت غالب منطقه و شهر؟
- [سایر] زکات فطره را باید از قوت متعارف داد، یا قوت شرعی؟
- [آیت الله مظاهری] جوانی هستم که سه سال است در کشوری اروپایی زندگی میکنم. چندوقتی است که احساس میکنم مسیرم را در دین و دینداری گم کردهام. نمیدانم چه کنم؟ من همیشه نماز و قرآن میخواندم؛ ولی از یک سال پیش فقط بعضی از وقتها نماز میخوانم. چهکنم که دوباره قلب من برای بهجاآوردن نماز قوّت بگیرد؟
- [آیت الله وحید خراسانی] مسافر و کسی که از روزه گرفتن عذر دارد مکروه است در روز ماه رمضان جماع نماید و بیشتر از قوت بخورد و خود را کاملا سیراب کند
- [آیت الله بهجت] لزوم شستن موهای کوتاه که پوست از لای آنها دیده میشود در موقع غسل کردن خالی از قوت نیست، ولی موهای بلند لازم نیست.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر کسی کالایی را برای تجارت در اختیار داشت و در وسط سال, قیمت آن افزایش یافت و آن را نفروخت , در پایان سال , قیمت آن تنزّل کرد، خمسِ افزایش قیمت وسط سال، واجب نیست، اگرچه عدم فروش در وسط سال، برای گرانتر شدن و غیر آن باشد.
- [آیت الله اردبیلی] هر جنس و مالی که یک بار خُمس آن داده شود، دیگر خُمس به آن تعلّق نمیگیرد، مگر این که رشد کرده یا قیمت آن افزایش یابد که مقدار رشد کرده یا افزایش یافته، متعلّق خمس است؛ ولی اگر رشد قیمت بر اثر کاهش ارزش پول باشد به گونهای که درآمد و غنیمت محسوب نشود خُمس آن لازم نیست.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] زن از قیمت اموال غیر منقول در حال فوت متوفی ارث میبرد بنابر این اگر بعد از فوت میت اموال افزایش قیمت داشت زن از قیمت افزوده شده ارث نمیبرد همانطور که از سایر نماءات و منافع ان ارث نمیبرد البته در صورت افزایش قیمت مصالحه با زن میت بسیار پسندیده است خصوصا اگر ندادن قیمت به جهت تاخیر ورثه صورت گرفته باشد.
- [آیت الله اردبیلی] برای یاد دادن واجبات یا مستحبات نماز میتوان مزد گرفت.
- [آیت الله شبیری زنجانی] لازم نیست انسان نیّت روزه را به زبان آورد یا از قلب خود بگذراند؛ مثلاً در قلب خود بگوید: فردا را روزه میگیرم قربةً الی اللَّه، بلکه همین قدر که با قصد برای خداوند متعال از اذان صبح تا مغرب کاری که روزه را باطل میکند انجام ندهد کافیست
- [آیت الله سیستانی] مراد از میت در مسائل یاد شده کسی است که ریهها و قلب او کاملاً متوقف باشند و بازگشتی نداشته باشد. و اما کسی از نظر مغزی مرده است در حالی که قلب و ریه او هرچند به کمک دستگاه وظیفه خود را انجام میدهند میت شمرده نمیشود و قطع اعضای او برای الحاق به زنده به هیچوجه جایز نیست.
- [آیت الله وحید خراسانی] لازم نیست نیت وضو را به زبان بگوید یا از قلب خود بگذراند بلکه اگر تمام افعال وضو را به داعی الهی به جا اورد کفایت می کند
- [آیت الله اردبیلی] عبارت (برای خدا) به هر زبان که باشد، باید در صیغه نذر گفته شود و اگر در قلب آن را نیّت کند، کافی نیست و نذر واقع نمیشود.