معرفی اجمالی از سوره فجر ارایه نمایید.
در آیه اول، خداوند، به فجر قسم خورده است. به این انفجار نور در خیمه ظلمت شب. جالب است که بدانیم سوره (فجر) بعد از سوره (لیل ) نازل شده است همچنانکه در طبیعت هم سپیده دم فجر، پس از (شب )، فرا می رسد. این سوره را، در روایات، سوره حسین بن علی دانسته اند و به خواندن آن توصیه کرده اند. (امام صادق (ع ): اقرؤا سورة الفجر فی فرائضکم و نوافلکم فانها سورة الحسین بن علی(ع) (تفسیر برهان ج 4 ص 457.)) اینهم جالب است. چرا که قیام کربلای حسین، خود انفجاری فجری از ایمان و جهاد بود در ظلمت شب جور و شرک بنی امیه. و همچنانکه با فجر و آغاز روز، حرکت و حیات مردم، شروع می شود، با خون حسین و یارانش در عاشورا، اسلام جانی تازه گرفت و حیاتی مجدد یافت. در مفهوم (فجر)، در تفاسیر، مصداقهای گوناگونی ذکر شده است. در این سوره، از وابستگی به دنیا که در نتیجه طغیان و کفران نعمت پدید می آید نکوهش شده و وعده عذاب شدید در دنیا و آخرت داده شده است و در پایان، باز هم گریزی به معاد و تاکیدی روی رجعت انسان به سوی پروردگار، آمده است. چهلمین سوره ای است که در سال دوم یا سوم بعثت در مکه نازل شده و 30 آیه دارد. منبع : کتاب آشنایی با سوره ها، جواد محدثی،انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
عنوان سوال:

معرفی اجمالی از سوره فجر ارایه نمایید.


پاسخ:

در آیه اول، خداوند، به فجر قسم خورده است. به این انفجار نور در خیمه ظلمت شب. جالب است که بدانیم سوره (فجر) بعد از سوره (لیل ) نازل شده است همچنانکه در طبیعت هم سپیده دم فجر، پس از (شب )، فرا می رسد.
این سوره را، در روایات، سوره حسین بن علی دانسته اند و به خواندن آن توصیه کرده اند. (امام صادق (ع ): اقرؤا سورة الفجر فی فرائضکم و نوافلکم فانها سورة الحسین بن علی(ع) (تفسیر برهان ج 4 ص 457.))
اینهم جالب است. چرا که قیام کربلای حسین، خود انفجاری فجری از ایمان و جهاد بود در ظلمت شب جور و شرک بنی امیه. و همچنانکه با فجر و آغاز روز، حرکت و حیات مردم، شروع می شود، با خون حسین و یارانش در عاشورا، اسلام جانی تازه گرفت و حیاتی مجدد یافت. در مفهوم (فجر)، در تفاسیر، مصداقهای گوناگونی ذکر شده است.
در این سوره، از وابستگی به دنیا که در نتیجه طغیان و کفران نعمت پدید می آید نکوهش شده و وعده عذاب شدید در دنیا و آخرت داده شده است و در پایان، باز هم گریزی به معاد و تاکیدی روی رجعت انسان به سوی پروردگار، آمده است.
چهلمین سوره ای است که در سال دوم یا سوم بعثت در مکه نازل شده و 30 آیه دارد.
منبع : کتاب آشنایی با سوره ها، جواد محدثی،انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین