دروغ گفتن در خریدن زمین مسجد و بنای آن از نظر قرآن چه حکمی دارد؟
دروغ گفتن در خرید زمین مسجد و... اقسام مختلفی دارد و در پرسش مشخص نشده است که دروغ گفتن دقیقاً در چه چیزی صورت گرفته است‌؟ آیا دروغ در اینکه زمین ملک‌ِ وی بوده است‌؟ یا در نیت‌؟ یا در شرائط و خیارات‌؟ و یا... که هر یک از اینها حکم متفاوتی ممکن است داشته باشد. در عین حال حتی اگر دروغ گفتن از اقسامی باشد که باعث بطلان معامله نشود و معامله صحیح باشد با توجه به جوابهای سؤال‌های قبلی‌، روشن می‌شود که برای ساختن و آباد کردن مسجدی که مورد رضایت و قبول خداست نباید هیچ گناهی صورت بگیرد، نمی‌توان از راهی که خدا نهی کرده است به وی نزدیک شد، و اگر مسجدی مقبول خدا نباشد برای سازنده‌ی آن باقیات الصالحات نخواهد بود. از طرف دیگر باید توجه کرد که خلوص نیت و دوری از اتباع هوای نفس و پیروی از شیطان در امور مربوط به مسجد که محل عبادت است با تأکید بیشتری در قرآن آمده است‌، خداوند می‌فرماید: "وَ أَن‌َّ الْمَسََجِدَ لِلَّه‌ِ فَلاَ تَدْعُواْ مَع‌َ اللَّه‌ِ أَحَدًا"(جن‌،18) یعنی‌; "همة مساجد خاص‌ِ خداوند است‌، پس در جَنب خداوند هیچ کس را (به پرستش‌) مخوان‌." eporsesh.com
عنوان سوال:

دروغ گفتن در خریدن زمین مسجد و بنای آن از نظر قرآن چه حکمی دارد؟


پاسخ:

دروغ گفتن در خرید زمین مسجد و... اقسام مختلفی دارد و در پرسش مشخص نشده است که دروغ گفتن دقیقاً در چه چیزی صورت گرفته است‌؟ آیا دروغ در اینکه زمین ملک‌ِ وی بوده است‌؟ یا در نیت‌؟ یا در شرائط و خیارات‌؟ و یا... که هر یک از اینها حکم متفاوتی ممکن است داشته باشد.
در عین حال حتی اگر دروغ گفتن از اقسامی باشد که باعث بطلان معامله نشود و معامله صحیح باشد با توجه به جوابهای سؤال‌های قبلی‌، روشن می‌شود که برای ساختن و آباد کردن مسجدی که مورد رضایت و قبول خداست نباید هیچ گناهی صورت بگیرد، نمی‌توان از راهی که خدا نهی کرده است به وی نزدیک شد، و اگر مسجدی مقبول خدا نباشد برای سازنده‌ی آن باقیات الصالحات نخواهد بود.
از طرف دیگر باید توجه کرد که خلوص نیت و دوری از اتباع هوای نفس و پیروی از شیطان در امور مربوط به مسجد که محل عبادت است با تأکید بیشتری در قرآن آمده است‌، خداوند می‌فرماید:
"وَ أَن‌َّ الْمَسََجِدَ لِلَّه‌ِ فَلاَ تَدْعُواْ مَع‌َ اللَّه‌ِ أَحَدًا"(جن‌،18) یعنی‌; "همة مساجد خاص‌ِ خداوند است‌، پس در جَنب خداوند هیچ کس را (به پرستش‌) مخوان‌."
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین