راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
http://rasekhoon.net
اگر شخص جنب قرآن همراه داشته باشد ، اشکالی دارد ؟
اگر با بدن خود آنرا لمس نکند ، اشکال ندارد. ( همه مراجع )
عنوان سوال:
اگر شخص
جنب
قرآن همراه داشته باشد ، اشکالی دارد ؟
پاسخ:
اگر با
بدن
خود آنرا لمس نکند ، اشکال ندارد. ( همه مراجع )
پرسشهای مرتبط
مسائل مرتبط
[سایر] به همراه داشتن قرآن برای شخص جنب چه حکمی دارد؟<BR>
[آیت الله اردبیلی] همراه بودن قرآن با شخص جنب یا حائض، مباح است یا مکروه؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر قرآن همراه جنب باشد، اشکال دارد یا خیر؟
[سایر] دست زدن به جلد و حاشیه قرآن برای شخص جنب چه حکمی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا رفتن زن حائض یا جنب به قبرستان اشکالی دارد ؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا رفتن زن حائض یا جنب به قبرستان اشکالی دارد؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] روی صفحه و آیه قرآن، ورق نازک و پلاستیک کشیده شده و بخوبی، خطّ معلوم است، دست گذاشتن شخص جنب و بیوضو، روی آن چه حکمی دارد؟
[آیت الله اردبیلی] با توجه به فصل سرما، در صورتی که با لوازم همراه خود وارد مستراح شویم و در بین آنها کتب دعا و قرآن باشد، آیا اشکالی متوجه عمل ماست؟
[سایر] چه کارهایی بر شخص جُنُب حرام است؟
[آیت الله اردبیلی] اگر شخص جنب وارد مسجد شود، آیا بیرون کردن او واجب است یا نه؟ و اگر شخص جنب، دیوانه یا بچه یا غیر ملتفت باشد، چه حکمی دارد؟
[آیت الله مظاهری] همراه داشتن قرآن و رساندن جایی از بدن به جلد و حاشیه قرآن برای حائض مکروه است.
[آیت الله بروجردی] خواندن و همراه داشتن قرآن و رساندن جایی از بدن به ما بین خطهای قرآن و نیز خضاب کردن به حنا و مانند آن، برای حائض مکروه است.
[آیت الله مکارم شیرازی] شایسته است جنب چند چیز را ترک کند: 1 و 2 خوردن و آشامیدن، ولی اگر وضو بگیرد مکروه نیست. 3 خواندن بیشتر از هفت آیه از قرآن، حتی از سوره هایی که سجده واجب ندارد. 4 تماس بدن با جلد وحاشیه و فاصله سطور قرآن مجید و همراه داشتن آن. 5 خوابیدن بدون وضو. 6 رنگ کردن موها به حنا و مانند آن. 7 مالیدن روغن و انواع کرم ها به بدن. 8 جماع کردن بعد از محتلم شدن.
[آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه مالی را که پیدا کرده موقع وضو گرفتن و نماز خواندن همراه داشته باشد، در صورتی که قصدش این است که آن را به این وسیله حفظ کند تا به دستور شرع درباره آن عمل نماید اشکالی ندارد.
[آیت الله وحید خراسانی] خضاب کردن به حنا و مانند ان و رساندن جایی از بدن را به ما بین خطهای قران برای حایض مکروه است و همراه داشتن قران و خواندن قران برای او مانعی ندارد
[آیت الله صافی گلپایگانی] . خواندن و همراه داشتن قرآن و رساندن جایی از بدن به ورق قرآن که خط قرآن در آن نباشد مثل حاشیه و بین سطرها و نیز خضاب کردن به حنا و مانند آن، برای حایض مکروه است.
[آیت الله فاضل لنکرانی] باید از دادن قرآن به کافر خودداری کنند، و اگر قرآن در دست اوست در صورت امکان از او بگیرند ولی چنانچه مقصود از دادن قرآن و یا داشتن قرآن تحقیق و مطالعه در دین باشد و نیز انسان بداند که کافری که محکوم به نجاست است با دست تر قرآن را لمس نمی کند اشکالی ندارد.
[آیت الله مظاهری] به دو چیز انسان جنب میشود: اوّل: جماع. دوّم: بیرون آمدن منی، چه در خواب باشد یا بیداری، کم باشد یا زیاد، همراه با شهوت باشد یا بدون شهوت، با اختیار باشد یا بدون اختیار.
[آیت الله سیستانی] نُه چیز بر جنب مکروه است : اول و دوم : خوردن و آشامیدن ، ولی اگر صورت و دستها را بشوید و مضمضه بکند مکروه نیست ، و اگر تنها دستها را بشوید کراهت کمتر میشود . سوم : خواندن بیشتر از هفت آیه از قرآن که سجده واجب ندارد . چهارم : رساندن جائی از بدن به جلد و حاشیه و بین خطهای قرآن . پنجم : همراه داشتن قرآن . ششم : خوابیدن ، ولی اگر وضو بگیرد یا بواسطه نداشتن آب ، بدل از غسل تیمم کند مکروه نیست . هفتم : خضاب کردن به حنا و مانند آن . هشتم : مالیدن روغن به بدن . نهم : جماع کردن بعد از آنکه محتلم شده ، یعنی در خواب منی از او بیرون آمده است . غسل جنابت
[آیت الله علوی گرگانی] نه چیز بر جنب مکروه است: اوّل و دوم خوردن وآشامیدن، ولی اگر وضو بگیرد و یا استنشاق ومضمضه نماید یا دستها را بشوید مکروه نیست، سوم خواندن بیشتر از هفت آیه از سورههایی که سجدهواجب ندارد، بلکه بهتر ترک قرائت قرآن است، چهارم رساندن جایی از بدن به جلد وحاشیه وبین خطهای قرآن، پنجم همراه داشتن قرآن ششم خوابیدن، ولی اگر وضو بگیرد یا به واسطه نداشتن آب، بدل از غسل تیمّم کند مکروه نیست، هفتم خضاب کردن بحنا ومانند آن، هشتم مالیدن روغن به بدن، نهم جماع کردن بعد از آن که محتلم شده، یعنی در خواب منی از او بیرون آمده است.
جنب
كسی كه جماع كرده يا منی از او خارج شده باشد.
بدن
بدن به معنای اندام و تن انسان یا حیوان می باشد که در باب هاى طهارت، صلاة، حج، تجارت، نکاح، صید و ذباحه و حدود از آن سخن رفته است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*