واژه امام برای حضرت ابراهیم و ائمه (علیهم السلام ) و حضرت امام خمینی(رحمت الله علیه) چه تفاوتهائی با هم دارد؟
لفظ( امام ) مشترک معنوی، است و امام آنست که از وی پیروی و بوی اقتدا شود، خواه انسان باشد یا کتاب یا غیر آن، حق باشد یا باطل جمع آن ائمّه است. در قاموس گفته امام آنست که از وی پیروی شود رئیس باشد یا غیر آن ،ناگفته نماند معنی جامع، همان مقتدا بودن است، اما با توجه به آیه زیر متوجه می شویم که خداوند به بعضی از خواص این مقام را داده: در آیه (إِنِّی جاعِلُکَ لِلنَّاسِ إِماماً قالَ وَ مِنْ ذُرِّیَّتِی قالَ لا یَنالُ عَهْدِی الظَّالِمِینَ) بقره: 124 مراد از امام، ابراهیم علیه السّلام است و از (لا یَنالُ عَهْدِی الظَّالِمِینَ) میفهمیم که امامیکه خدا از او راضی است و امامیکه امامت او را خدا میدهد از ستمکاران برگزیده نمیشود (لا یَنالُ عَهْدِی الظَّالِمِینَ). پس هر جا این لفظ به طور عام به کار برده شود ، معنایش واحد است ؛ وبه همان معنای مقتدی ورهبر به کار برده می شود ؛مانند امام خمینی (ره) و هر جا از جانب خدا، در قرآن ویا احادیث به کار برده شود،به معنای مقام معنوی وخاص رهبری از جانب خدا است. در عین حال تفاوتهایی در خصوصیات مساله بین موارد هست از قبیل : 1. امامت حضرت ابراهیم به نص خاص است ولی امامت ولی فقیه به نصب عام 2. حضرت ابراهیم (ع) امام معصوم و حجت واقعی خداست ، اما ولی فقیه معصوم نیست و حجت ظاهری می باشد. porseman.org
عنوان سوال:

واژه امام برای حضرت ابراهیم و ائمه (علیهم السلام ) و حضرت امام خمینی(رحمت الله علیه) چه تفاوتهائی با هم دارد؟


پاسخ:

لفظ( امام ) مشترک معنوی، است و امام آنست که از وی پیروی و بوی اقتدا شود، خواه انسان باشد یا کتاب یا غیر آن، حق باشد یا باطل جمع آن ائمّه است.
در قاموس گفته امام آنست که از وی پیروی شود رئیس باشد یا غیر آن ،ناگفته نماند معنی جامع، همان مقتدا بودن است،
اما با توجه به آیه زیر متوجه می شویم که خداوند به بعضی از خواص این مقام را داده:
در آیه (إِنِّی جاعِلُکَ لِلنَّاسِ إِماماً قالَ وَ مِنْ ذُرِّیَّتِی قالَ لا یَنالُ عَهْدِی الظَّالِمِینَ)
بقره: 124 مراد از امام، ابراهیم علیه السّلام است و از (لا یَنالُ عَهْدِی الظَّالِمِینَ) میفهمیم که امامیکه خدا از او راضی است و امامیکه امامت او را خدا میدهد از ستمکاران برگزیده نمیشود (لا یَنالُ عَهْدِی الظَّالِمِینَ).
پس هر جا این لفظ به طور عام به کار برده شود ، معنایش واحد است ؛ وبه همان معنای مقتدی ورهبر به کار برده می شود ؛مانند امام خمینی (ره)
و هر جا از جانب خدا، در قرآن ویا احادیث به کار برده شود،به معنای مقام معنوی وخاص رهبری از جانب خدا است.
در عین حال تفاوتهایی در خصوصیات مساله بین موارد هست از قبیل :
1. امامت حضرت ابراهیم به نص خاص است ولی امامت ولی فقیه به نصب عام
2. حضرت ابراهیم (ع) امام معصوم و حجت واقعی خداست ، اما ولی فقیه معصوم نیست و حجت ظاهری می باشد.
porseman.org





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین