توسّل به پیامبر و امامان معصوم(علیهم السلام) و شفیع قرار دادن آنان نزد خداوند برای برآورده شدن حاجت شرک، نیست و با توحید منافات ندارد؛ زیرا معنای شرک آن است که کسی را جز خدا مستقل در تأثیر بدانیم، ولی مقام پیامبر و امامان(علیهم السلام) را خداوند به آنان عطا کرده است. در احادیث و دعاهای بسیار، توسّل به پیامبر و امامان(علیهم السلام) مطرح شده است؛ بنابر این توسّل نه تنها منافاتی با توحید ندارد، بلکه مؤکّد توحید است. به عبارت دیگر این شأنیّت برای پیامبر و امامان(علیهم السلام)، طولی است نه عرضی. در محیط اجتماعی خود ما نیز مشاهده می‌شود مدیر به معاون و او نیز به دیگری اموری را تفویض می‌کند. موضوع توسّل وقتی روشن‌تر می‌شود که امر به توسّل از جانب خود خداوند باشد یعنی توسّل در مجری‌ امر خداست چنانکه در قرآن می‌خوانیم: (وابتغوا الیه الوسیله؛ به سوی خداوند وسیله بجویید). پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) فرموده‌اند این مقام من است که اهل بیت(علیهم السلام) نیز به آن ملحق می‌شوند(تفسیرالمیزان، ذیل آیه مذکور مراجعه شود.) eporsesh.com
توسّل به پیامبر و امامان معصوم(علیهم السلام) و شفیع قرار دادن آنان نزد خداوند برای برآورده شدن حاجت شرک، نیست و با توحید منافات ندارد؛ زیرا معنای شرک آن است که کسی را جز خدا مستقل در تأثیر بدانیم، ولی مقام پیامبر و امامان(علیهم السلام) را خداوند به آنان عطا کرده است. در احادیث و دعاهای بسیار، توسّل به پیامبر و امامان(علیهم السلام) مطرح شده است؛ بنابر این توسّل نه تنها منافاتی با توحید ندارد، بلکه مؤکّد توحید است. به عبارت دیگر این شأنیّت برای پیامبر و امامان(علیهم السلام)، طولی است نه عرضی. در محیط اجتماعی خود ما نیز مشاهده میشود مدیر به معاون و او نیز به دیگری اموری را تفویض میکند.
موضوع توسّل وقتی روشنتر میشود که امر به توسّل از جانب خود خداوند باشد یعنی توسّل در مجری امر خداست چنانکه در قرآن میخوانیم: (وابتغوا الیه الوسیله؛ به سوی خداوند وسیله بجویید). پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) فرمودهاند این مقام من است که اهل بیت(علیهم السلام) نیز به آن ملحق میشوند(تفسیرالمیزان، ذیل آیه مذکور مراجعه شود.)
eporsesh.com
- [سایر] آیا «توسل» به معصومین(علیهم السلام) با توحید عبادی منافاتی ندارد؟
- [سایر] آیا توسّل به پیامبر و امامان(علیهم السلام) و حاجت خواستن از آنان، مؤثر دانستن غیر خدا و شرک نیست؟
- [سایر] آیا «توسل» به معصومین با توحید عبادی منافاتی ندارد؟
- [سایر] در حال حاضر در جامعه بحث توسل به شکلی جا افتاده که امامان را مهربانتر از خدا میدانند . آیا این نوع توسل مورد تأیید اهل بیت است؟
- [سایر] آیا افراد سنی مذهب به معصومیت پیامبر(ص) و امامان و اهل بیت (ع) اعتقاد دارند؟
- [سایر] آیا اعمال امت بر پیامبر و امامان (علیهم السلام) عرضه میشود؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] عصمت پیامبر (صلی الله علیه و آله) و امامان (علیهم السلام) اکتسابی بوده یا انتصابی؟
- [سایر] لمس کردن القاب نبی اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم)، امامان (علیهم السلام) و حضرت زهراء (سلام الله علیها) برای زن حائض چگونه است؟
- [سایر] آیا زن حائض میتواند به نام نبی اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم)، امامان (علیهم السلام) و حضرت زهراء (سلام الله علیها) دست بزند؟
- [سایر] منظور از «اهل البیت» در آیه تطهیر چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است، بلکه در حدیث آمده نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر با دویست هزار نماز است.
- [آیت الله نوری همدانی] نماز در حرم امامان (علیهم السلام ) مستحب ، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیر المؤمنین (علیه السلام ) برابر دویست هزار نماز است .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب بلکه بهتر از مسجد است. و نماز در حرم مطهّر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر دویست هزار نماز است.
- [امام خمینی] نماز در حرم امامان علیهم السلام مستحب، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله بهجت] اگر کسی ( اعم از مسلمان و غیرمسلمان ) به یکی از دوازده امام علیهم السلام دشنام دهد، یا با آنان دشمنی نماید، نجس است.
- [آیت الله وحید خراسانی] نماز خواندن در حرم امامان علیهم السلام مستحب است بلکه از بعضی روایات استفاده می شود که نماز در حرم مطهر حضرت امیر المومنین علیه السلام و سیدالشهداء علیه السلام افضل از مسجد است
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسانی که در حق علی(علیه السلام) و سایر امامان(علیهم السلام) غلو کنند; یعنی، آن بزرگواران را خدا بدانند یا صفات مخصوص خدایی برای آنها قائل باشند، کافرند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] آلوده کردن حرم پیامبر(صلی الله علیه وآله) و امامان(علیهم السلام) اگر موجب هتک باشد حرام است و در این صورت تطهیر آن نیز واجب است، بلکه اگر بی احترامی هم نباشد احتیاط آن است که آن را تطهیر کنند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] انسان می تواند برای بعضی از کارهای مستحبی مثل زیارت قبر پیغمبر و امامان(علیهم السلام)، از طرف زندگان اجیر شود، و نیز می تواند کار مستحبی را انجام دهد و ثواب آنر برای مردگان یا زندگان هدیه نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] نجس کردن حرم امامان علیهم السلام حرام است و اگر نجس شود چنانچه نجس ماندن ان بی احترامی باشد تطهیر ان واجب است بلکه احتیاط مستحب ان است که اگر بی احترامی هم نباشد ان را تطهیر کنند