یکم. فرق خدا با اولیای الهی (پیامبر و ائمه)، در این است که او خالق است و آنان مخلوق و بنده او هستند. غیر خداوند - حتی در عالی‌ترین مرتبه وجودی - وابسته به خداوند است و تمام کمالات و تأثیرگذاری‌اش از اراده الهی سرچشمه می‌گیرد. بر همین اساس در بعضی از زیارت‌ها می‌خوانیم: (لا فرق بینک و بینها الا انهم عبادک و خلقک فتقها و رتقها بیدک، بدؤها منک و عودها الیک) ؛ (فرقی بین تو و آنان نیست؛ جز اینکه آنان بنده و مخلوق تواند و امورشان به دست تو است. آغاز و انجام‌شان به سوی تو است و ...). مفاتیح الجنان، دعای هر روز ماه رجب. دوّم. صفات خداوند - از جمله شنیدن که کنایه از علم او است - ذاتی است؛ ولی علم امامان اعطایی از سوی خدا است و آنان به اذن و اراده و قدرت او می‌شنوند. شنیدن آنان با خواست خدا و متکی به اراده و قدرت او است. بنابراین هیچ منعی ندارد که همان گونه که خداوند صدای ما را می‌شنود و از حاجت‌های ما آگاه است، امامان معصوم نیز - که مخلوق و بنده اویند - صدای ما را بشنوند. این امر منافاتی با عبودیت و مخلوق بودن آنان ندارد. eporsesh.com
اگر همانطور که خدا را در هر مکانی صدای ما را میشنود، ائمه(علیهم السلام) هم میشنوند؛ پس فرق خدا با بنده چیست؟
یکم. فرق خدا با اولیای الهی (پیامبر و ائمه)، در این است که او خالق است و آنان مخلوق و بنده او هستند. غیر خداوند - حتی در عالیترین مرتبه وجودی - وابسته به خداوند است و تمام کمالات و تأثیرگذاریاش از اراده الهی سرچشمه میگیرد. بر همین اساس در بعضی از زیارتها میخوانیم: (لا فرق بینک و بینها الا انهم عبادک و خلقک فتقها و رتقها بیدک، بدؤها منک و عودها الیک) ؛ (فرقی بین تو و آنان نیست؛ جز اینکه آنان بنده و مخلوق تواند و امورشان به دست تو است. آغاز و انجامشان به سوی تو است و ...). مفاتیح الجنان، دعای هر روز ماه رجب.
دوّم. صفات خداوند - از جمله شنیدن که کنایه از علم او است - ذاتی است؛ ولی علم امامان اعطایی از سوی خدا است و آنان به اذن و اراده و قدرت او میشنوند. شنیدن آنان با خواست خدا و متکی به اراده و قدرت او است.
بنابراین هیچ منعی ندارد که همان گونه که خداوند صدای ما را میشنود و از حاجتهای ما آگاه است، امامان معصوم نیز - که مخلوق و بنده اویند - صدای ما را بشنوند. این امر منافاتی با عبودیت و مخلوق بودن آنان ندارد.
eporsesh.com
- [آیت الله مظاهری] دروغ بستن بر خدا و پیغمبر و ائمّه اطهار علیهم السلام چه حکمی دارد؟
- [آیت الله خوئی] مخاطبهء غیر خدا در نماز شامل ائمه اطهار علیهم السلام میباشد یا خیر؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا ائمّه اطهار(علیهم السلام) از لحاظ معرفت به خدا، از پیامبران الهی(علیهم السلام) به جز پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) بالاتر هستند؟
- [آیت الله خوئی] اسلام منع کند از عبودیت و بردگی پس ائمه علیهم السلام در منزل آنها کنیز و بنده بوده، آیا برده داشتن حرام است یا خیر؟
- [سایر] آیات و روایاتی دربارة لعن بر دشمنان ائمّة اهل بیت علیهم السلام وجود دارد بیان بفرمایید؟
- [سایر] چه کار انجام دهیم تا خداوند متعال و ائمه اطهار علیهم السلام از دست ما راضی و از یاران امام زمان علیه السلام باشیم؟
- [آیت الله سیستانی] کف زدن در مجالس اعیاد برای بزرگداشت اهل بیت (علیهم السلام) در غیر حسینیه و مسجد اگر موجب وهن ائمه (علیهم السلام) نباشد چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] آیا دست کشیدن به اسامی انبیاء علیهم السّلام نیز حکم اسامی ائمّه ی اطهار علیهم السّلام را دارد؟
- [سایر] در زیارت ائمه معصومین(علیهم السلام) مخصوصاً امام حسین(علیه السلام))، معنای «لعن» چیست؟
- [سایر] آیا ائمه اطهار (علیهم السلام) از جهت علم برابر هستند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] تمام فرقه های اسلامی پاکند، مگر آنها که با ائمه معصومین(علیهم السلام)عداوت و دشمنی دارند و خوارج و غلات، یعنی غلوکنندگان در حق ائمه(علیهم السلام).
- [آیت الله مظاهری] هرگاه کسی به خدا یا پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم یا یکی از ائمّه معصومین علیهم السلام یا فاطمه زهرا علیها السلام ناسزا گوید یا با یکی از اینها دشمنی داشته باشد و یا یکی از ائمه علیهم السلام یا غیر آنها را خدا بداند کافر است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر خبری را به اعتقاد این که راست است به خدا یا پیغمبر صلی الله علیه واله وسلم یا ایمه علیهم السلام نسبت بدهد و بعد بفهمد دروغ بوده روزه اش باطل نمی شود
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر روزه دار دروغی را به خدا و پیغمبر صلی الله علیه واله وسلم و ایمه معصومین علیهم السلام عمدا نسبت دهد بنابر احتیاط کفاره جمع که تفصیل ان در مساله پیش گذشت بر او واجب می شود
- [آیت الله سیستانی] اگر دروغی را که دیگری ساخته عمداً به خدا و پیغمبر و ائمه علیهم السلام نسبت دهد بنا بر احتیاط لازم روزهاش باطل میشود، ولی اگر از قول کسی که آن دروغ را ساخته نقل کند اشکال ندارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر روزه دار به گفتن یا به نوشتن یا به اشاره و مانند اینها به خدا و پیغمبر صلی الله علیه واله وسلم و ایمه معصومین علیهم السلام عمدا خبری را به دروغ نسبت بدهد اگر چه فورا بگوید دروغ گفتم یا توبه کند روزه او باطل است و نسبت دادن به دروغ به سایر پیغمبران و اوصیای انان علی نبینا و اله و علیهم السلام بنابر احتیاط واجب روزه را باطل می کند مگر این که ان نسبت برگردد به خداوند متعال که در این صورت روزه اش باطل است و همچنین است نسبت دادن به دروغ به حضرت زهراء علیها السلام مگر این که ان نسبت برگردد به خداوند متعال و حضرت رسول صلی الله علیه واله وسلم و ایمه علیهم السلام که در این صورت روزه اش باطل است
- [آیت الله وحید خراسانی] کافر یعنی کسی که منکر خدا یا رسالت حضرت خاتم الانبیاء صلی الله علیه واله وسلم یا معاد است یا شاک در خدا و رسول است یا برای خدا شریک قرار می دهد یا در و حدانیت خدا شک دارد نجس است و همچنین است خوارج یعنی کسانی که بر امام معصوم علیه السلام خروج کنند و غلات یعنی انهایی که قایل به خدایی یکی از ایمه علیهم السلام می باشند یا بگویند خدا در او حلول کرده است و نواصب یعنی کسانی که دشمن یکی از ایمه علیهم السلام یا حضرت فاطمه زهراء علیها السلام باشند و کسی که یکی از ضروریات دین را مثل نماز و روزه با علم به این که ضروری دین است منکر شود و اما اهل کتاب یعنی یهود و نصاری اقوی طهارت انها است هر چند احوط اجتناب است
- [آیت الله مکارم شیرازی] اشْهد انْ لا اله إلا الله وحْده لا شریک له: گواهی می دهم هیچ کس شایسته پرستش جز خداوند نیست، یگانه است و شریک ندارد. و اشْهد ان محمداً عبْده و رسوله: و گواهی می دهم محمد(صلی الله علیه وآله) بنده و فرستاده اوست. اللهم صل علی محمد و آل محمد: خداوندا! درود بفرست بر محمد(صلی الله علیه وآله) و اهل بیت او(علیهم السلام).
- [آیت الله نوری همدانی] اگر مسلمانی به یکی از دوازده امام دشنام دهد ، یا با آنان دشمنی داشته باشد ، نجس است . وهمچنین است غلاة ، یعنی کسانی که یکی از ائمه (علیهم السلام ) را خدا می خوانند یا می گویند خدا در حلول کرده است . 9-شراب
- [آیت الله مظاهری] کسی که وضو ندارد، حرام است اسم خداوند متعال و اسم مبارک پیامبراکرم صلی الله علیه وآله وسلم و ائمّه طاهرین علیهم السلام و حضرت زهرا علیها السلام را به هر زبانی که نوشته شده باشد اگر هتک و بیاحترامی باشد مس نماید.