در غیبت کبری که قرآن ضامن اجرایی به نام امام ندارد، اشکالی پیش نمی‌آید؟
شرح پرسش: در زمان فعلی که حضرت مهدی (عج) غایب است و قرآن ضامن اجرایی به نام امام ندارد، آیا نقص و اشکالی برای ما در این مورد پیش نمی‌آید؟ پاسخ: باید گفت جواب منفی است، زیرا که معصومین علیهم السلام که عدل قرآن و ثقل اصغر می‌باشند، آنچه که مورد نیاز بشر بوده است بیان فرموده اند و ثانیاً امام زمان علیه السلام که اکنون در غیبت به سر می‌برند این گونه نیست که هیچ نظارت و توجه و تصرفی در امور نداشته باشند بلکه آن بزرگوار علاوه بر تصرف ظاهری تصرف باطنی نیز دارد و حال که به حکمت الهی و خواست و مشیت خداوند آن وجود عزیز از نظرها پنهان می‌باشد ولی توجه و نظارت بر حفظ شریعت و حفظ قرآن و مصون ماندن دین حق از تحریف و بدعت و دفع شبهات و آنچه که امور مردم منوط به آن است را دارا می‌باشند و چون دین اسلام آخرین دین جهانی تا روز قیامت است مشیت الهی تعلق گرفته است به این که خاتم اوصیاء تا زمانی که اراده حق باشد در پرده پنهان مجری احکام و فرامین الهی و حافظ دین پیامبر و کتاب خداوند باشد و در این مدت طبق نقل بعضی از وقایع حتی در نحوه استنباط حکم و ریاست و زعامت مجتهدین و علمای بزرگ و ارشاد و توجه به بعض شئون مسلمین مستقیماً عنایاتی داشته و دارند. چنان که خودشان در پاسخ به بعضی نواب خودشان فرمودند: (و امّا وجه الانتفاع بی فی غیبتی فکا لإنتفاع با لشمس إذا غیبها عن الابصارِ السحاف(1)؛ نحوه و کیفیت استفاده و انتفاع از من (در زمان غیبت)، مانند نحوه استفاده از خورشید است زمانی که ابر آن را از دیده ها پنهان کرده باشد). پی نوشت: 1. کتاب کمال الدین، مرحوم صدوق، باب 45، حدیث 4. منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
عنوان سوال:

در غیبت کبری که قرآن ضامن اجرایی به نام امام ندارد، اشکالی پیش نمی‌آید؟


پاسخ:

شرح پرسش:
در زمان فعلی که حضرت مهدی (عج) غایب است و قرآن ضامن اجرایی به نام امام ندارد، آیا نقص و اشکالی برای ما در این مورد پیش نمی‌آید؟

پاسخ:
باید گفت جواب منفی است، زیرا که معصومین علیهم السلام که عدل قرآن و ثقل اصغر می‌باشند، آنچه که مورد نیاز بشر بوده است بیان فرموده اند و ثانیاً امام زمان علیه السلام که اکنون در غیبت به سر می‌برند این گونه نیست که هیچ نظارت و توجه و تصرفی در امور نداشته باشند بلکه آن بزرگوار علاوه بر تصرف ظاهری تصرف باطنی نیز دارد و حال که به حکمت الهی و خواست و مشیت خداوند آن وجود عزیز از نظرها پنهان می‌باشد ولی توجه و نظارت بر حفظ شریعت و حفظ قرآن و مصون ماندن دین حق از تحریف و بدعت و دفع شبهات و آنچه که امور مردم منوط به آن است را دارا می‌باشند و چون دین اسلام آخرین دین جهانی تا روز قیامت است مشیت الهی تعلق گرفته است به این که خاتم اوصیاء تا زمانی که اراده حق باشد در پرده پنهان مجری احکام و فرامین الهی و حافظ دین پیامبر و کتاب خداوند باشد و در این مدت طبق نقل بعضی از وقایع حتی در نحوه استنباط حکم و ریاست و زعامت مجتهدین و علمای بزرگ و ارشاد و توجه به بعض شئون مسلمین مستقیماً عنایاتی داشته و دارند. چنان که خودشان در پاسخ به بعضی نواب خودشان فرمودند:
(و امّا وجه الانتفاع بی فی غیبتی فکا لإنتفاع با لشمس إذا غیبها عن الابصارِ السحاف(1)؛ نحوه و کیفیت استفاده و انتفاع از من (در زمان غیبت)، مانند نحوه استفاده از خورشید است زمانی که ابر آن را از دیده ها پنهان کرده باشد).

پی نوشت:
1. کتاب کمال الدین، مرحوم صدوق، باب 45، حدیث 4.

منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین