وضعیت مردم در عصر ظهور از حیث رفاه اقتصادی چگونه است ؟
از برنامه ها و اقدام های امام مهدی علیه السلام پدید آوردن رفاه اقتصادی در سطح کل جامعه بشری است . بخش عظیم و مهمی از مسائل عقب ماندگی و وابستگی و کمبود مواد غذایی به دو عامل بستگی دارد که با یکدیگر ارتباط دارند: 1- نظام اقتصادی استعمارگر حاکم بر جهان . 2- نظام سیاسی حاکم بر جامعه که همواره به زیان ملت های خود گام بر می دارند. در رستاخیز ظهور حضرت مهدی علیه السلام این بندها و دام ها از سر راه برداشته می شود و عوامل سلطه بر فکر و فرهنگ و اقتصاد و سیاست جهانی و کشورها نابود می گردد. احادیث درباره رفاه اقتصادی دوران ظهور بسیار است و شاید از جمله مسائلی باشد که بیشترین تاکید بر آن شده است ، و شاید پس از اصل عدالت دومین موضوعی باشد که در آن دوران در جامعه پدید می آید. و این دو با یکدیگر پیوندی ناگسستنی دارند؛ زیرا که اجرای عدالت برای از میان بردن روابط ظالمانه و غاصبانه آکل و ماکول است تا اقویا حق ضعیفان را نخورند و آنان را محروم نسازند. بنابراین ، رفاه اقتصادی برای همه با اجرای اصل عدالت اجتماعی و بر پایی قسط قرآنی امکان پذیر است ، بلکه رفاه و بی نیازی از میوه های درخت تناور عدل است و امام با تحقق بخشیدن به اصول دادگری و عدالت اجتماعی همگان را به زندگی درست و سازمان یافته می رساند. امام صادق علیه السلام می فرماید:ان قائمنا اذا قام اشرقت الارض بنور ربها ، ... و یطلب الرجل منکم من یصله بماله و یاخذ من زکاته لا یوجد احد یقبل منه ذلک . استغنی الناس بما رزقهم الله من فضله(1) ؛((هنگام رستاخیز قائم ما ، زمین با نور خدایی بدرخشد و شما به جست و جوی اشخاصی بر می آیید که مال یا زکات بگیرند ، و کسی را نمی یابید که از شما قبول کند و مردمان همه به فضل الهی بی نیاز می گردند.)) پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود:((امت من در زمان مهدی علیه السلام به نعمت هایی دست یابند که پیش از آن و در هیچ دوره ای دست نیافته بودند. در آن روزگار آسمان باران فراوان دهد و زمین روییدنی را در دل خود نگاه ندارد)). (2) در حدیثی دیگر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود:((... خداوند برای قائم علیه السلام گنج ها و معادن زمین را آشکار می سازد ...)). (3) امام باقر علیه السلام فرمود:... تطوی له الارض ... فلا یبقی فی الارض خراب الا قد عمر ...(4) ؛((... زمین برای قائم ما در هم پیچیده می شود و ... در زمین جای ناآبادی باقی نمی ماند ...)). همچنین امام باقر علیه السلام فرمود:و تظهر له الکنوز ...(5) ؛((... برای قائم ما گنج ها آشکار می گردد ...)). پی نوشتها: 1- بحارالانوار ، ج 52 ، ص 337. 2- بحارالانوار ، ج 51 ، ص 82. 3- اعلام الوری ، ص 413. 4- کمال الدین ، ج 1 ص 331. 5- کمال الدین ، ج 1 ، ص 331. منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
عنوان سوال:

وضعیت مردم در عصر ظهور از حیث رفاه اقتصادی چگونه است ؟


پاسخ:

از برنامه ها و اقدام های امام مهدی علیه السلام پدید آوردن رفاه اقتصادی در سطح کل جامعه بشری است . بخش عظیم و مهمی از مسائل عقب ماندگی و وابستگی و کمبود مواد غذایی به دو عامل بستگی دارد که با یکدیگر ارتباط دارند:
1- نظام اقتصادی استعمارگر حاکم بر جهان .
2- نظام سیاسی حاکم بر جامعه که همواره به زیان ملت های خود گام بر می دارند.
در رستاخیز ظهور حضرت مهدی علیه السلام این بندها و دام ها از سر راه برداشته می شود و عوامل سلطه بر فکر و فرهنگ و اقتصاد و سیاست جهانی و کشورها نابود می گردد.
احادیث درباره رفاه اقتصادی دوران ظهور بسیار است و شاید از جمله مسائلی باشد که بیشترین تاکید بر آن شده است ، و شاید پس از اصل عدالت دومین موضوعی باشد که در آن دوران در جامعه پدید می آید. و این دو با یکدیگر پیوندی ناگسستنی دارند؛ زیرا که اجرای عدالت برای از میان بردن روابط ظالمانه و غاصبانه آکل و ماکول است تا اقویا حق ضعیفان را نخورند و آنان را محروم نسازند. بنابراین ، رفاه اقتصادی برای همه با اجرای اصل عدالت اجتماعی و بر پایی قسط قرآنی امکان پذیر است ، بلکه رفاه و بی نیازی از میوه های درخت تناور عدل است و امام با تحقق بخشیدن به اصول دادگری و عدالت اجتماعی همگان را به زندگی درست و سازمان یافته می رساند.
امام صادق علیه السلام می فرماید:ان قائمنا اذا قام اشرقت الارض بنور ربها ، ... و یطلب الرجل منکم من یصله بماله و یاخذ من زکاته لا یوجد احد یقبل منه ذلک . استغنی الناس بما رزقهم الله من فضله(1) ؛((هنگام رستاخیز قائم ما ، زمین با نور خدایی بدرخشد و شما به جست و جوی اشخاصی بر می آیید که مال یا زکات بگیرند ، و کسی را نمی یابید که از شما قبول کند و مردمان همه به فضل الهی بی نیاز می گردند.))
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود:((امت من در زمان مهدی علیه السلام به نعمت هایی دست یابند که پیش از آن و در هیچ دوره ای دست نیافته بودند. در آن روزگار آسمان باران فراوان دهد و زمین روییدنی را در دل خود نگاه ندارد)). (2)
در حدیثی دیگر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود:((... خداوند برای قائم علیه السلام گنج ها و معادن زمین را آشکار می سازد ...)). (3)
امام باقر علیه السلام فرمود:... تطوی له الارض ... فلا یبقی فی الارض خراب الا قد عمر ...(4) ؛((... زمین برای قائم ما در هم پیچیده می شود و ... در زمین جای ناآبادی باقی نمی ماند ...)).
همچنین امام باقر علیه السلام فرمود:و تظهر له الکنوز ...(5) ؛((... برای قائم ما گنج ها آشکار می گردد ...)).
پی نوشتها:
1- بحارالانوار ، ج 52 ، ص 337.
2- بحارالانوار ، ج 51 ، ص 82.
3- اعلام الوری ، ص 413.
4- کمال الدین ، ج 1 ص 331.
5- کمال الدین ، ج 1 ، ص 331.
منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین