مطابق برخی از روایات ، حضور در این مسجد و نماز به جای آوردن در آن سفارش بسیار شده است : 1- امام صادق علیه السلام خطاب به علاء بن رزین فرمود:((در نزدیکی شما مسجدی هست که شما آن را((مسجد سهله))نامیده و ما آن را((مسجد شری))می نامیم . آیا در آن مسجد نماز به جای می آوری ؟ علاء گفت : آری جانم به فدایت ، من در آن جا نماز می خوانم . آن گاه حضرت فرمود:ائته فانه لم یاءته مکروب الا فرج الله کربته - او قال : قضی الله حاجته ...(1) ؛((آن جا برو زیرا هرگز اندوهناکی به آن جا نمی رود جز این که خداوند اندوهش را می زداید.- یا فرمود: حاجتش را برآورده می کند ...)). 2- و نیز از حضرت صادق علیه السلام نقل شده که فرمود:ما من مکروب یاءتی مسجد السهلة فیصلی فیه رکعتین بین العشائین و یدعو الله تعالی الا فرج الله کربه(2) ؛((هیچ غم زده ای نیست که به مسجد سهله برود و در آن دو رکعت نماز بین مغرب و عشاء به جای آورد و خدا را بخواند جز آن که خداوند غم هایش را زایل می گرداند.)) 3- و نیز فرمود:اذا دخلت الکوفه فاءت مسجد السهلة فصل فیه و اءساءل الله حاجتک لدینک و دنیاک(3) ؛((هر گاه وارد کوفه شدی به مسجد سهله برو و در آن جا نماز بگذار آن گاه حاجت های مادی و معنوی خود را از خداوند طلب کن .)) پی نوشتها: 1- بحارالانوار ، ج 100 ، ص 437. 2- وسائل الشیعه ، ج 5 ، ص 266. 3- بحارالانوار ، ج 100 ، ص 434. منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
مطابق برخی از روایات ، حضور در این مسجد و نماز به جای آوردن در آن سفارش بسیار شده است :
1- امام صادق علیه السلام خطاب به علاء بن رزین فرمود:((در نزدیکی شما مسجدی هست که شما آن را((مسجد سهله))نامیده و ما آن را((مسجد شری))می نامیم . آیا در آن مسجد نماز به جای می آوری ؟ علاء گفت : آری جانم به فدایت ، من در آن جا نماز می خوانم . آن گاه حضرت فرمود:ائته فانه لم یاءته مکروب الا فرج الله کربته - او قال : قضی الله حاجته ...(1) ؛((آن جا برو زیرا هرگز اندوهناکی به آن جا نمی رود جز این که خداوند اندوهش را می زداید.- یا فرمود: حاجتش را برآورده می کند ...)).
2- و نیز از حضرت صادق علیه السلام نقل شده که فرمود:ما من مکروب یاءتی مسجد السهلة فیصلی فیه رکعتین بین العشائین و یدعو الله تعالی الا فرج الله کربه(2) ؛((هیچ غم زده ای نیست که به مسجد سهله برود و در آن دو رکعت نماز بین مغرب و عشاء به جای آورد و خدا را بخواند جز آن که خداوند غم هایش را زایل می گرداند.))
3- و نیز فرمود:اذا دخلت الکوفه فاءت مسجد السهلة فصل فیه و اءساءل الله حاجتک لدینک و دنیاک(3) ؛((هر گاه وارد کوفه شدی به مسجد سهله برو و در آن جا نماز بگذار آن گاه حاجت های مادی و معنوی خود را از خداوند طلب کن .))
پی نوشتها:
1- بحارالانوار ، ج 100 ، ص 437.
2- وسائل الشیعه ، ج 5 ، ص 266.
3- بحارالانوار ، ج 100 ، ص 434.
منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
- [سایر] آیا در مورد حضور در مسجد سهله در شب چهارشنبه مدرکی وجود دارد؟
- [سایر] آیا امام مهدی(ع) در مسجد سهله سکونت دارند؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا می توان نماز را در مسجد سهله تمام خواند؟
- [سایر] مسجد سهله چه ارتباطی با حضرت مهدی علیه السلام دارد؟
- [آیت الله مظاهری] اگر مسجد سهله عرفاً جزء شهر کوفه محسوب شود، نماز مسافر در آن قصر است یا تمام؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] حکم اعتکاف مسافر در مساجد مدینه، کوفه، مسجدالحرام، سهله و مشاهد مشرفه بدون نذر روزه و قصد اقامت چیست؟
- [سایر] آداب حضور در مسجد چیست؟
- [آیت الله جوادی آملی] شخصی ارمنی مراسم ترحیم پدرش را در مسجد برگزار میکند و در مجلس ترحیم مؤمنان و بزرگداشت شهیدان نیز در مسجد حضور مییابد. آیا حضور فرد اهلکتاب در مسجد، هتک مقام مسجد به شمار میآید؟
- [آیت الله جوادی آملی] شخصی ارمنی مراسم ترحیم پدرش را در مسجد برگزار میکند و در مجلس ترحیم مؤمنان و بزرگداشت شهیدان نیز در مسجد حضور مییابد. آیا حضور فرد اهل کتاب در مسجد، هتک مقام مسجد به شمار میآید؟
- [سایر] حضور زنان در مساجد چگونه باید باشد؟
- [آیت الله جوادی آملی] .مستحب است با کسی که اعتنایی به حضور در مسجد ندارد, پیوند مود?ت برقرار نشود و با او هم غذا نشوند و مشورت نکنند و ازدواج ننمایند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] برای زنها بهتر آن است که نماز را در خانه و اطاق اختصاصی خود بخوانند. ولی اگر نماز در مسجد به هر جهتی غیر از مسجد بودن فضیلت بر نماز در خانه را داشته باشد مثل این که در مسجد جماعت است یا حضور قلب بیشتری وجود دارد بهتر است زنان برای درک این فضیلت با حجاب کامل به مسجد بروند. و اگر راهی برای یادگرفتن احکام و مسائل اسلامی جز از طریق رفتن به مسجد وجود ندارد واجب است به مسجد بروند.
- [آیت الله بهجت] حضور دو شاهد عادل، در عقد دائم و غیر دائم لازم نیست، ولی احتیاط مستحب آن است که حضور داشته باشند.
- [آیت الله اردبیلی] اعتکاف باید در یکی از پنج مسجد: (مسجدالحرام)، (مسجدالنبی صلیاللهعلیهوآلهوسلم )، (مسجدکوفه)، (مسجد بصره) و یا مسجد جامع هر شهر انجام شود.
- [آیت الله خوئی] هر گاه نماز جمعهای که دارای شرائط است بر پا شود، بنابر احتیاط حضورش واجب است. و در وجوب حضور چند چیز معتبر است: (اول)- آنکه مکلف مرد باشد، و حضور جمعه بر زنان واجب نیست. (دوم)- آزادی، پس حضور در نماز جمعه بر بندگان (برده) واجب نیست. (سوم)- حاضر بودن، پس بر مسافر واجب نیست و در مسافر فرقی نیست که تکلیف او در نماز قصر باشد و یا تمام مثل مسافری که قصد اقامه نموده باشد. (چهارم) سلامت از بیماری و کوری، پس بر بیمار و کور واجب نیست. (پنجم)- پیر نبودن، پس بر پیرمردان واجب نیست. (ششم)- آنکه بین جای شخص و جائی که نماز جمعه برگزار میشود بیش از دو فرسخ فاصله نباشد و بر کسی که سر دو فرسخی است حضور واجب است و هم چنین بر کسی که حضور جمعه بر او دشوار باشد حضور واجب نیست، بلکه بعید نیست که اگر باران باشد حضور واجب نشود هر چند حرج و مشقتی نداشته باشد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همه مسجدها مسجدالحرام است و بعداز آن مسجد پیغمبر (ص) و بعد از آن مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس و بعد از آن مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محله و بعد از آن مسجد بازار است.
- [آیت الله سیستانی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند ، و بهتر از همه مسجدها مسجد الحرام است ، و بعد از آن مسجد پیغمبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم ، و بعد از آن مسجد کوفه ، و بعد از آن مسجد بیت المقدس ، و بعد از آن مسجد جامع هر شهر ، و بعد از آن مسجد محلّه ، و بعد از آن مسجد بازار است .
- [آیت الله شبیری زنجانی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همه مسجدها مسجد الحرام است و بعد از آن مسجد پیامبر صلی الله علیه و آله و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس و بعد از مسجد بیت المقدس، مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محله و بعد از مسجد محله، مسجد بازار است.
- [آیت الله نوری همدانی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است ، که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همة مسجد ها مسجد الحرام است و بعد از آن مسجد پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم ) و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس و بعداز مسجد بیت المقدس ، مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محله و بعد از محله ، مسجد بازار است .
- [آیت الله بروجردی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همهی مسجدها مسجدالحرام است و بعد از آن مسجد پیغمبر صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِه وَ سَلَّم و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس و بعد از مسجد بیت المقدس مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محلّه و بعد از مسجد محلّه، مسجد بازار است.