شروع تزویر در امر سفارت به عصر سفیر دوم محمد بن عثمان عمری باز می گردد؛ زیرا پدر او عثمان بن سعید به قدری معروف بود که هیچ کس جرأت معارضه با او را نداشت. اول کسی که ادعای سفارت دروغین نمود ابو محمد شریعی بود.(1) و بعد از او محمد بن نصیر نمیری(2) و احمد بن هلال کرخی(3) و ابو طاهر محمد بن علی بن بلال بلالی(4) و ابوبکر محمد بن احمد بن عثمان بغدادی و اسحاق احمر(5) و مردی معروف به باقطانی(6). برخی از آنان در ابتدا از مردان صالح بودند ولی به جهات مختلف راه انحراف را پیشه نمودند. سفیر دوم با تمام قدرت به مقابله با آنها پرداخت و نیز از ناحیه مقدسه توقیعات و بیانات شدید در لعن و تبری از آنان صادر شد که دلالت بر دروغگویی و سوء باطن آنان داشت. در زمان سفارت حسین بن روح - سفیر سوم - مصیبت در این زمینه بیشتر شد، زیرا شخصی به نام محمد بن علی شلمغانی غزافری ادعای سفارت نمود و بیشترین تأثیر را در انحراف جامعه به جای گذاشت.(7) او گر چه در ابتدای امر مردی مومن به نظر می رسید و وکیل حسین بن روح بود، ولی عاقبت به انحراف کشیده شد. آخرین کسی که ادعای دروغین سفارت داشت ابو دلف کاتب بود که بر این ادعای خود تا بعد از وفات سمری - سفیر چهارم - باقی بود. پی نوشتها: 1- بحارالانوار، ج 51، ص 367. 2- بحارالانوار، ج 51، ص 367. 3- بحارالانوار، ج 51، ص 368. 4- بحارالانوار، ج 51، ص 369. 5- بحارالانوار، ج 51، ص 301. 6- بحارالانوار، ج 51، ص 301. 7- الغیبة، طوسی، ص 303. منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
مدعیان دروغین سفارت چه کسانی بوده اند؟
شروع تزویر در امر سفارت به عصر سفیر دوم محمد بن عثمان عمری باز می گردد؛ زیرا پدر او عثمان بن سعید به قدری معروف بود که هیچ کس جرأت معارضه با او را نداشت.
اول کسی که ادعای سفارت دروغین نمود ابو محمد شریعی بود.(1) و بعد از او محمد بن نصیر نمیری(2) و احمد بن هلال کرخی(3) و ابو طاهر محمد بن علی بن بلال بلالی(4) و ابوبکر محمد بن احمد بن عثمان بغدادی و اسحاق احمر(5) و مردی معروف به باقطانی(6).
برخی از آنان در ابتدا از مردان صالح بودند ولی به جهات مختلف راه انحراف را پیشه نمودند. سفیر دوم با تمام قدرت به مقابله با آنها پرداخت و نیز از ناحیه مقدسه توقیعات و بیانات شدید در لعن و تبری از آنان صادر شد که دلالت بر دروغگویی و سوء باطن آنان داشت.
در زمان سفارت حسین بن روح - سفیر سوم - مصیبت در این زمینه بیشتر شد، زیرا شخصی به نام محمد بن علی شلمغانی غزافری ادعای سفارت نمود و بیشترین تأثیر را در انحراف جامعه به جای گذاشت.(7) او گر چه در ابتدای امر مردی مومن به نظر می رسید و وکیل حسین بن روح بود، ولی عاقبت به انحراف کشیده شد. آخرین کسی که ادعای دروغین سفارت داشت ابو دلف کاتب بود که بر این ادعای خود تا بعد از وفات سمری - سفیر چهارم - باقی بود.
پی نوشتها:
1- بحارالانوار، ج 51، ص 367.
2- بحارالانوار، ج 51، ص 367.
3- بحارالانوار، ج 51، ص 368.
4- بحارالانوار، ج 51، ص 369.
5- بحارالانوار، ج 51، ص 301.
6- بحارالانوار، ج 51، ص 301.
7- الغیبة، طوسی، ص 303.
منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
- [سایر] مدعیان دروغین مهدویت را چگونه بشناسیم؟
- [سایر] مدعیان دروغین مهدویت در طول تاریخ چه کسانی بودند؟
- [سایر] مدعیان دروغین را چگونه میتوان شناخت؟
- [سایر] آیا پدید آمدن مدعیان مهدویت از آثار سوء اعتقاد به مهدویت است؟
- [سایر] آیا قبول امکان ملاقات در عصر غیبت سبب رواج مدعیان دروغین و عوام فریبی نمی شود؟
- [سایر] در صورت مواجه با (مدعیان دروغین عرفان) چگونه باید عمل نمود؟ (برخورد فنی) و (رفتار صحیح) با این افراد، چگونه باید باشد؟
- [سایر] چرا سفارت آمریکا تسخیر شد؟ چرا امام تسخیر سفارت را تأیید نمودند؟
- [سایر] مگه سفارت هر کشوری جزء خاک اون کشور محسوب نمی شه؟ پس چرا دانشجوها به سفارت آمریکا حمله کردن؟ نظر امام در این رابطه چی بود؟
- [سایر] چگونه امام زمان را از بین مدعیان تشخیص دهیم؟
- [سایر] چه عواملی باعث شد برخی ادعای سفارت دروغین از طرف حضرت مهدی (عج) نمایند؟