در صورت مواجه با (مدعیان دروغین عرفان) چگونه باید عمل نمود؟ (برخورد فنی) و (رفتار صحیح) با این افراد، چگونه باید باشد؟ بی تردید یکی از مهم ترین اصول مواجهه با جریان های انحرافی، در گام اول برخورد صحیح و عالمانه با این جریانها می باشد. بعضا، افرادی در مواجهه با پیروان این جریان های نوظهور، ادعاهای غلطی مطرح می کنند که باعث تقویت موضع آنها می شود؛ لذا یکی از مهمترین اصول، علم و آگاهی کافی از جریان مورد نظر و مدعیات آنها می باشد. نکته دیگر در برخورد با این جریانها، برخورد صحیح و ایجابی با پیروان عرفان های نوظهور می باشد؛ چرا که در بسیاری از موارد پیروان این جریانات به دلیل عدم شناخت کافی از عرفان ناب اسلامی از یکسو و ادعاهای به ظاهر قشنگ و البته دروغین این جریان ها، به آنها پیوسته اند و لذا باید در نحوه تعامل با پیروان آنها، طبق بیان قرآن کریم، از جدال احسن استفاده نمود تا باعث واکنش منفی از سوی پیروان این جریان ها نباشد. به طور کلی،در مواجهه با پیروان عرفان های نوظهور باید یکسری اصول و ضوابط رعایت کرد و همچنین از یکسری فنون و روش های خاص بهره گرفت که در ادامه به مهم ترین آنها به طور خلاصه وار اشاره خواهد شد. مطالعه کافی درباره جریان مورد نظر، عرضه معنویت اسلامی، بیان خطرات و آسیب های آن، اشراف کافی به موضوع و جریان مورد نظر، عدم بزرگ نمایی و یا کوچک نمایی بیجا، بیان محسنات جریان خاص در ابتدا و نقد آن در مرحله بعد، جدا کردن حساب پیروان یک مکتب عرفانی از خود آن مکتب، از مهمترین اصول لازم جهت نقد و مواجهه با جریان های عرفانی و پیروان آنها می باشد. همچنین لازم است هنگام مواجهه از فنون و روشی همچون استفاده از نقدهای زیربنایی، دسته بندی پیروان این جریانها، استفاده زیاد از نقدهای عقلانی استفاده شود به منظور آشنایی بیشتر با نحوه مواجهه با جریان های نوظهور، به کتاب روش نقد نحله های انحرافی نوشته حمزه شریفی دوست مراجعه فرمائید. ضمن آنکه مقالاتی پیرامون نحوه مواجهه امام رضا(ع) با جریان های کلامی عصر خویش در فضای مجازی وجود دارد که ما را به شیوه های صحیح مواجهه با پیروان سایر مکاتب رهنمون می سازد.
در صورت مواجه با (مدعیان دروغین عرفان) چگونه باید عمل نمود؟ (برخورد فنی) و (رفتار صحیح) با این افراد، چگونه باید باشد؟
در صورت مواجه با (مدعیان دروغین عرفان) چگونه باید عمل نمود؟ (برخورد فنی) و (رفتار صحیح) با این افراد، چگونه باید باشد؟
بی تردید یکی از مهم ترین اصول مواجهه با جریان های انحرافی، در گام اول برخورد صحیح و عالمانه با این جریانها می باشد. بعضا، افرادی در مواجهه با پیروان این جریان های نوظهور، ادعاهای غلطی مطرح می کنند که باعث تقویت موضع آنها می شود؛ لذا یکی از مهمترین اصول، علم و آگاهی کافی از جریان مورد نظر و مدعیات آنها می باشد.
نکته دیگر در برخورد با این جریانها، برخورد صحیح و ایجابی با پیروان عرفان های نوظهور می باشد؛ چرا که در بسیاری از موارد پیروان این جریانات به دلیل عدم شناخت کافی از عرفان ناب اسلامی از یکسو و ادعاهای به ظاهر قشنگ و البته دروغین این جریان ها، به آنها پیوسته اند و لذا باید در نحوه تعامل با پیروان آنها، طبق بیان قرآن کریم، از جدال احسن استفاده نمود تا باعث واکنش منفی از سوی پیروان این جریان ها نباشد.
به طور کلی،در مواجهه با پیروان عرفان های نوظهور باید یکسری اصول و ضوابط رعایت کرد و همچنین از یکسری فنون و روش های خاص بهره گرفت که در ادامه به مهم ترین آنها به طور خلاصه وار اشاره خواهد شد. مطالعه کافی درباره جریان مورد نظر، عرضه معنویت اسلامی، بیان خطرات و آسیب های آن، اشراف کافی به موضوع و جریان مورد نظر، عدم بزرگ نمایی و یا کوچک نمایی بیجا، بیان محسنات جریان خاص در ابتدا و نقد آن در مرحله بعد، جدا کردن حساب پیروان یک مکتب عرفانی از خود آن مکتب، از مهمترین اصول لازم جهت نقد و مواجهه با جریان های عرفانی و پیروان آنها می باشد.
همچنین لازم است هنگام مواجهه از فنون و روشی همچون استفاده از نقدهای زیربنایی، دسته بندی پیروان این جریانها، استفاده زیاد از نقدهای عقلانی استفاده شود
به منظور آشنایی بیشتر با نحوه مواجهه با جریان های نوظهور، به کتاب روش نقد نحله های انحرافی نوشته حمزه شریفی دوست مراجعه فرمائید. ضمن آنکه مقالاتی پیرامون نحوه مواجهه امام رضا(ع) با جریان های کلامی عصر خویش در فضای مجازی وجود دارد که ما را به شیوه های صحیح مواجهه با پیروان سایر مکاتب رهنمون می سازد.
- [آیت الله نوری همدانی] 1- تعداد زیادی از خانوادهها بدون هیچ گونه عقد شرعی در کنار هم زندگی میکنند و الان دارای چندین فرزند میباشند، و گمان آنان این بوده است که رضایت طرفین کفایت میکند، با این گونه موارد چه باید کرد. 2- افراد زیادی با اینکه معتقد بودند با مسیحی نمیشو ازدواج کرد در عین حال با دختران مسیحی با هم بدون هیچ گونه عقد دائم و موقت زندگی میکنند و چندین اولاد مشترک دارند با این افراد چگونه باید برخورد نمود؟
- [سایر] آیا صحیح است که میگویند: عمر و ابوبکر با هم روابط حسنهای نداشتند و در محضر پیامبر اکرم(ص) با هم درگیر شده و با صدای بلند با هم برخورد میکردند و خدا آیه¬ای در نکوهش این رفتار نازل کرد ؟!
- [سایر] سلام حاج آقااین بارسومه که ازتون راهنمایی می خوام ولی شما جوابمو ندادین.موضوع پیام من این بود که:الان مدت دوساله که ازدواج کردم وخیلی همسرم وزندگیمو دوست دارم،ولی ایشان خیلی با من با سردی برخورد میکنند.ایشان در خانواده ای که اغلب اعضا آن پسرند ودر کل محیطی سرد بزرگ شده اند بر خلاف من.من طی این دو سال تمام تلاش خود راکردم که این وضع را تغییردهم ولی ... من هرچه دور وبررا میگیرم وقتی که با برخورد سرد ایشان مواجه می شوم بهم بر می خورد و به قول معروف احساس سبکی می کنم.من دیگه خسته شدم وبریدم خیلی هم باایشاندر مورد خواسته هایم صحبت کردم ولی تاثیری نداشته.حس کی کنم که رفتار ایشان کم کم دارد روی من هم تاثیر می ذاره ونمی خوا این جوری باشه.خیلی برای زندگیم میترسم ،خصوصی(...)آقای مرادی لطفاًاین بار جوابمو بدین ممنون.
- [آیت الله سبحانی] در سند ازدواج شرطی به این صورت آمده است و زوجه شرط نمود هرگاه طلاق بنا به درخواست زوجه نباشد و طبق تشخیص دادگاه تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظائف همسری یا سوء اخلاق و رفتار وی نبوده، زوج موظف است تا نصف دارایی خود را که در ایام زناشویی با او به دست آورده و یا معادل آن را بلاعوض به زوجه منتقل کند، آیا این شرط صحیح است؟
- [سایر] 1-علت حسادت چیست ؟ چرا انسانی حسود می شود؟ 2-حال کسانی که به آن دچار هستند چطور می شود آن را درمان نمود؟ 3-آیا کسی که حسود است دیگران باعث شدند او حسود گردد؛ یعنی نوع برخورد آنها باعث شده در او این احساس به وجود آید؟ 4-نظر قرآن در موردحسودان چیست؟ و چطور باید با آنان برخورد نمود؟ 5-و حال اگر آن درمان شد برای اینکه به آن دوباره مبتلا نگردیم چه کار لازم است انجام دهیم؟ 6-آیا انسان حسود نسبت به همه افراد حسود است یا نه افراد خاصی؟ حال اگر جواب افراد خاص است مثلاً چه افرادی و چرا (آیا در مورد کسانی که خیلی دوستشان دارد....)؟(این سؤال را به این دلیل مطرح نمودم چون دیدم برخی از افراد نسبت به افراد خاصی حسود هستند) 7-برای اینکه به آن مبتلا نگردیم باید چه کار کرد؟ 8-آثار حسادت چیست؟ 9-ضررها و ضربه هایی که به شخص حسود وارد می گردد بیشتر از چه جنبه است (روحی و ...)و اگر ممکن است از همه جنبه ها برایم موضوع راباز کنید؟ 10-اگر کسی خود را در مورد حسادت نسبت به دیگران اصلاح نکند و همین روند را ادامه دهد چه ضررهایی به دیگران وارد می کند؟ 11-آیا ضرر و ضربه هایی که به خودش وارد می کند بیشتر است یا ضرر و ضربه هایی که به دیگران و یا جامعه وارد می کند؟ 12-آیا برای کسانی که خود را اصلاح نکنند عذابی در پیش است منظور در آخرت ؟ 13- آیا عذابی است حتی برای کسانی که این صفت بد را مبتلا هستند ولی خود از داشتن آن رنج می برند و به قول خود بی گناهند و دست خودشان نیست؟ 14-آیا به غیر از عذاب اخروی عذاب دنیوی هم دارد؟ 15-جایگاه شخص حسود در جامعه؟ 16-آیا هم نشینی با شخص حسود تأثیری در ما دارد؟یعنی این امکان هست ما هم حسود شویم؟ 17-حسودان بیشتر جوانان هستند یا نه همه قشر ها را شامل می شود در واقع منظورم این است که آیا داشتن این صفت بد در یک دوره سنی است یا نه داشتن آن در همه گروه های سنی یکسان است و محدود به سن نیست؟ 18-نظر روان شناسان نسبت به حسودان؟ 19-خود کلمه حسود (مثلاً در قرآن) به چه معنا است ؟ 20-نقطه مقابل حسادت چیست؟ شرح دهید؟
- [سایر] با سلام و تبریک تآثیرگذاری سخنانتون بر مردم. درخواستی داشتم . من مادر سه فرزند هستم که خداوند مرحمت فرمود با هم اعطایمان کرد. متاسفانه از وقتی بچه ها به دنیا آمده اند جرات بیرون رفتن از خانه را ندارم. از بس که با برخوردهای هیجانی دوست و آشنا و غریبه مواجه می شوم .باور کنید در مراسم هفته مادر دوستم شرکت کردم و مراسم از عزاداری به سوال در مورد بچه های من تبدیل شد. حتی برای دیدن نوزاد یکی دو روز به دنیا آمده رفته بودم که همه توجه ها به من بود و اینکه بچه هایم چگونه اند. نمی دانم با این همه هیجان اطرافیان چگونه برخورد کنم . از بس در هرجا با یچه ها ظاهر شوم فوری عکس می گیرندو نگاه می کنند. طوری شده که مجبورم هر بار یکی از آنها را بیرون ببرم. در 7 ماه گذشته حتی کسانی که نمی شناخته ایم برای دیدن بچه هایم به دیدنمان آمده اند گاهی فکر می کنم بچه های من حکم سینما یا دور از ادب است بگویم(سیرک یا باغ وحش) را دارند.ازطرفی هر روز مهمان داریم مهمان هایی که به جز به هم ریختن خواب و استراحت بچه ها و من و همسرم کمک دیگری نمی کنند.به حدی که دوست دارم منزل مان را عوض کنیم و جایی دور از دسترس اقوانم و آشنایان باشیم. از لطف خداوند منان متشکرم اما از رفتار اطرافیان ناراحت. گفتم شاید با عنوان این مطلب . شما در گفتگوهای خود در سیما موضوع را طوری عنوان کنید که کسانی هم که مشکل مرا در مواردی مشابه دارند راهنمایی شوند و آنهایی که با هیجان برخورد می کنند هم مورد راهنمایی قرار گیرند. شاید اگر بچه هایم ناقص یا بیمار بودند راه زندگی را هم بر خود بسته بودم. البته به لطف پروردگار هر سه سالم و در نهایت زیبایی هستند اما باز هم حس می کنم که رفتار هیجانی مردم نسبت به ما بسیار دور از ادب است و حتی دور از پندار توانایی نسبت به توان و قدرت خداوند. ممنون و موفق باشید
- [سایر] 1- کلمه بدبین (مثلا در قرآن) به چه معنا است؟ علت بدبینی چیست ؟ چرا انسانی بدبین می شود؟ 2- راه درمان بدبینی چیست؟ 3- آیا بدبینی همان سوءظن است؟ 4- نظر قرآن در مورد بدبینان چیست؟ و چه طور باید با آنان برخورد نمود؟ 5- اگر مرض بدبینی درمان شد برای مبتلا نشدن مجدد آن چه کاری لازم است ؟ 6- آیا انسان بدبین نسبت به همه افراد بدبین است یا نسبت به افراد خاصی؟ حال اگر جواب افراد خاص است مثلا چه افرادی (آیا در مورد کسانی که خیلی دوستشان دارد....)؟. 7- برای اینکه به آن مبتلا نگردیم باید چه کار کرد؟ 8- آثار بدبینی چیست؟ 9- ضررها و ضربه هایی که به شخص بدبین وارد می گردد بیشتر از چه جنبه ای است (روحی و...) و اگر ممکن است از همه جنبه ها برایم موضوع را باز کنید؟ 10- اگر کسی خود را در مورد بدبینی نسبت به دیگران اصلاح نکند و همین روند را ادامه دهد چه ضررهایی به دیگران وارد می کند؟ 11- آیا ضرر و ضربه هایی که به خودش وارد می کند بیشتر است یا ضرر و ضربه هایی که به دیگران و یا جامعه وارد می کند؟ 12- آیا برای کسانی که خود را اصلاح نکنند عذابی (اخروی) در پیش است؟ 13- آیا کسانی که به این صفت بد مبتلا هستند با اینکه خودشان از داشتن آن رنج می برند عذاب خواهندشد؟ 14-آیا به غیر از عذاب اخروی عذاب دنیوی هم دارد؟ 15- شخص بدبین چه جایگاهی در جامعه دارد؟ 16- آیا هم نشینی با شخص بدبین تأثیری در ما دارد؟ یعنی این امکان است ما هم بدبین شویم؟ 17- بدبینان بیشتر جوانان هستند یا نه همه قشر ها را شامل می شود در واقع منظورم این است که آیا داشتن این صفت بد در یک دوره سنی است یا نه داشتن آن در همه گروه های سنی یکسان است و محدود به سن نیست؟ 18- نظر روان شناسان نسبت به بدبینان چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] در ایران و در مجتمعی مسکونی شامل 4 برج 30 طبقه با بیش از 560 واحد مسکونی و حدود 50 واحد تجاری در طبقه همکف و 4 سالن اجتماعات مخصوص هر برج زندگی میکنیم. براساس اساسنامه مصوب مجمع عمومی این برجها، اداره مجتمع و اختیارات بهرهبرداری از امکانات عمومی برجها از جمله سالنهای اجتماعات به هیئت مدیره واگذار شده است. هیئت مدیره نیز بعضاً این سالنها را به صورت موردی و روزانه برای شوی (نمایش) لباس، برگزاری جشن عروسی و سایر موارد به متقاضیانی که معمولاً از افراد خارج از مجتمع هستند، کرایه داده و عواید آنرا به حساب مجتمع واریز مینماید. مدت یک سال است که یک هیئت مذهبی به نام (هیئت متوسلین به حضرت زهراء (س)) در محل مجتمع تاسیس شده و با اجازه و موافقت هیئت مدیره مجتمع نسبت به برگزاری مراسم مذهبی و برنامه های خود از جمله برگزاری نماز جماعت مغرب و عشا، در محل یکی از سالنها اقدام نموده است که بحمد ا... تمامی مراسمها با استقبال بسیار خوب ساکنین نیز مواجه بوده است. با این حال تعدادی از ساکنین به صورت ضمنی شبهه صحیح نبودن و عدم جواز نماز در این سالنها را دامن میزنند. استدعا دارد حکم شرعی اقدام هیئت مدیره در اختصاص یکی از سالنها برای اجرای مراسم مذهبی توسط هیئت مذهبی مذکور، همچنین حکم شرعی برگزاری نماز در این سالن را بیان فرمائید.
- [آیت الله اردبیلی] در ایران و در مجتمعی مسکونی شامل 4 برج 30 طبقه با بیش از 560 واحد مسکونی و حدود 50 واحد تجاری در طبقه همکف و 4 سالن اجتماعات مخصوص هر برج زندگی میکنیم. بر اساس اساسنامة مصوب مجمع عمومی این برجها، اداره مجتمع و اختیارات بهرهبرداری از امکانات عمومی برجها از جمله سالنهای اجتماعات به هیئت مدیره واگذار شده است. هیئت مدیره نیز بعضاً این سالنها را به صورت موردی و روزانه برای شوی (نمایش) لباس، برگزاری جشن عروسی و سایر موارد به متقاضیانی که معمولاً از افراد خارج از مجتمع هستند، کرایه داده و عواید آنرا به حساب مجتمع واریز مینماید. مدت یک سال است که یک هیئت مذهبی به نام (هیئت متوسلین به حضرت زهراء(س)) در محل مجتمع تأسیس شده و با اجازه و موافقت هیئت مدیره مجتمع نسبت به برگزاری مراسم مذهبی و برنامههای خود از جمله برگزاری نماز جماعت مغرب و عشا، در محل یکی از سالنها اقدام نموده است که بحمد ا... تمامی مراسمها با استقبال بسیار خوب ساکنین نیز مواجه بوده است. با این حال تعدادی از ساکنین به صورت ضمنی شبهه صحیح نبودن و عدم جواز نماز در این سالنها را دامن میزنند. استدعا دارد حکم شرعی اقدام هیئت مدیره در اختصاص یکی از سالنها برای اجرای مراسم مذهبی توسط هیئت مذهبی مذکور، همچنین حکم شرعی برگزاری نماز در این سالن را بیان فرمائید.
- [آیت الله اردبیلی] در ایران و در مجتمعی مسکونی شامل 4 برج 30 طبقه با بیش از 560 واحد مسکونی و حدود 50 واحد تجاری در طبقه همکف و 4 سالن اجتماعات مخصوص هر برج زندگی میکنیم. بر اساس اساسنامة مصوب مجمع عمومی این برجها، اداره مجتمع و اختیارات بهرهبرداری از امکانات عمومی برجها از جمله سالنهای اجتماعات به هیئت مدیره واگذار شده است. هیئت مدیره نیز بعضاً این سالنها را به صورت موردی و روزانه برای شوی (نمایش) لباس، برگزاری جشن عروسی و سایر موارد به متقاضیانی که معمولاً از افراد خارج از مجتمع هستند، کرایه داده و عواید آنرا به حساب مجتمع واریز مینماید. مدت یک سال است که یک هیئت مذهبی به نام (هیئت متوسلین به حضرت زهراء(س)) در محل مجتمع تأسیس شده و با اجازه و موافقت هیئت مدیره مجتمع نسبت به برگزاری مراسم مذهبی و برنامههای خود از جمله برگزاری نماز جماعت مغرب و عشا، در محل یکی از سالنها اقدام نموده است که بحمد ا... تمامی مراسمها با استقبال بسیار خوب ساکنین نیز مواجه بوده است. با این حال تعدادی از ساکنین به صورت ضمنی شبهه صحیح نبودن و عدم جواز نماز در این سالنها را دامن میزنند. استدعا دارد حکم شرعی اقدام هیئت مدیره در اختصاص یکی از سالنها برای اجرای مراسم مذهبی توسط هیئت مذهبی مذکور، همچنین حکم شرعی برگزاری نماز در این سالن را بیان فرمائید.