چرا پیامبراکرم(ص) در مریضی آخر عمرشان ابوبکر را برای نماز به مسجد فرستاد؟
در این باره توجه به چند نکته لازم است: 1. این مطلب از نظر تاریخی ثابت نیست برخی از شواهد تاریخی نیز ضد آن را نشان می‌دهد، چنان که در برخی از روایات آمده است که چون پیامبر بر اثر شدت بیماری در حالت اغماء قرار گرفتند عایشه ابوبکر را خبر داده و از او خواست که بر مردم نماز گذارد و چون پیامبر به هوش آمده و از قضیه مطلع گشتند به مسجد رفته ابوبکر را کنار زدند و خود بر مردم نماز گذاردند. 2. به فرض این که پیامبر ابوبکر را به مسجد فرستاده باشند این مطلب دلیل افضلیت وی بر علی(ع) نیست، زیرا: اولا: تعداد مواردی که حضرت علی(ع) به جای پیامبر(ص) نماز خوانده‌اند بیشتر است. به طوری که در روایات آمده است آن حضرت بیش از هر کس دیگری به جای پیامبر نماز خوانده‌اند. ثانیاً: افراد متعدد دیگری نیز به جای پیامبر(ص) بر مردم نماز گذارده‌اند، در حالیکه نه شیعه و نه سنی‌اند و از این مسأله برای آنان فضیلتی ویژه، و به خصوص در راستای خلافت و ولایت استنباط نکرده‌اند، اساس این افراد عبارت است از: سعدبن عباده، زیدبن حارثه، اباسلمه مخزومی، ابولبابه، عثمان، عبداللَّه ام مکتوم. برای آگاهی بیشتر ر . ک: بحار الانوار، ج 22، ص 249. منبع: www.payambarazam.ir
عنوان سوال:

چرا پیامبراکرم(ص) در مریضی آخر عمرشان ابوبکر را برای نماز به مسجد فرستاد؟


پاسخ:

در این باره توجه به چند نکته لازم است:
1. این مطلب از نظر تاریخی ثابت نیست برخی از شواهد تاریخی نیز ضد آن را نشان می‌دهد، چنان که در برخی از روایات آمده است که چون پیامبر بر اثر شدت بیماری در حالت اغماء قرار گرفتند عایشه ابوبکر را خبر داده و از او خواست که بر مردم نماز گذارد و چون پیامبر به هوش آمده و از قضیه مطلع گشتند به مسجد رفته ابوبکر را کنار زدند و خود بر مردم نماز گذاردند.
2. به فرض این که پیامبر ابوبکر را به مسجد فرستاده باشند این مطلب دلیل افضلیت وی بر علی(ع) نیست، زیرا: اولا: تعداد مواردی که حضرت علی(ع) به جای پیامبر(ص) نماز خوانده‌اند بیشتر است. به طوری که در روایات آمده است آن حضرت بیش از هر کس دیگری به جای پیامبر نماز خوانده‌اند. ثانیاً: افراد متعدد دیگری نیز به جای پیامبر(ص) بر مردم نماز گذارده‌اند، در حالیکه نه شیعه و نه سنی‌اند و از این مسأله برای آنان فضیلتی ویژه، و به خصوص در راستای خلافت و ولایت استنباط نکرده‌اند، اساس این افراد عبارت است از: سعدبن عباده، زیدبن حارثه، اباسلمه مخزومی، ابولبابه، عثمان، عبداللَّه ام مکتوم.
برای آگاهی بیشتر ر . ک: بحار الانوار، ج 22، ص 249.
منبع: www.payambarazam.ir





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین