1- برای تشو یق کودکان به نماز باید آنها را با فلسفه نماز به اندازه فهم خودشان آشنا کرد. 2 تشو یق کودکان و نوجوانان هنگامی که نماز می‌ خوانند، 3- تهیه لباس مخصوص و سجاده و تسبیح زیبا و یا برای دختر بچه‌ ها مقنعه و چادر مناسب، 4- تشکیل نماز جماعت در منزل و یا بردن بچه ‌ها به نماز جماعت. 5- نقل قصه‌ ها و داستان‌ های شیرین در حد فهم آنها از نماز بزرگان و اشعار و احادیث زیبا در این باره، 6- ترک مستحبات در ابتدای کار، طو ل ندادن نماز و رعایت توانایی کودکان و جوانان، 7- رعایت نظافت محل نماز و بردن آنها در مساجدی که نظیف است و جلب توجه می‌ کند، 8-خود مربیان به نماز اهمیت بدهند و در اول وقت آمادگی خود را نشان دهند، 9- بیان عظمت نماز و این که از هر کاری اهمیتش بیشتر است، 10-رفقا و دوستان آنها را کنترل کردن و آنها را از مصاحبت با افراد بی‌ نماز و یا آنها که اهمیت به نماز نمی ‌دهند دور نگاه داشتن، 11- این کارها باید به وسیله مربیان از ابتدای سنین کودکی شروع شود، به طوری که کودک و نوجوان از آغاز به نماز عادت کند، چه این که در روایات اسلامی داریم کودکان را از سن هفت سالگی و قبل از رسیدن به سن بلوغ به نماز و عبادات تشویق کنید تا وقتی به سن جوانی و بلوغ می‌ رسند، انجام آن برا یشان سخت نباشد، 12-فراهم کردن فیلم‌ های نمایشی درباره نماز و کتاب‌ هایی که در مورد نماز است. منبع:سایت انوار طاها
1- برای تشو یق کودکان به نماز باید آنها را با فلسفه نماز به اندازه فهم خودشان آشنا کرد.
2 تشو یق کودکان و نوجوانان هنگامی که نماز می خوانند،
3- تهیه لباس مخصوص و سجاده و تسبیح زیبا و یا برای دختر بچه ها مقنعه و چادر مناسب،
4- تشکیل نماز جماعت در منزل و یا بردن بچه ها به نماز جماعت.
5- نقل قصه ها و داستان های شیرین در حد فهم آنها از نماز بزرگان و اشعار و احادیث زیبا در این باره،
6- ترک مستحبات در ابتدای کار، طو ل ندادن نماز و رعایت توانایی کودکان و جوانان،
7- رعایت نظافت محل نماز و بردن آنها در مساجدی که نظیف است و جلب توجه می کند،
8-خود مربیان به نماز اهمیت بدهند و در اول وقت آمادگی خود را نشان دهند،
9- بیان عظمت نماز و این که از هر کاری اهمیتش بیشتر است،
10-رفقا و دوستان آنها را کنترل کردن و آنها را از مصاحبت با افراد بی نماز و یا آنها که اهمیت به نماز نمی دهند دور نگاه داشتن،
11- این کارها باید به وسیله مربیان از ابتدای سنین کودکی شروع شود، به طوری که کودک و نوجوان از آغاز به نماز عادت کند، چه این که در روایات اسلامی داریم کودکان را از سن هفت سالگی و قبل از رسیدن به سن بلوغ به نماز و عبادات تشویق کنید تا وقتی به سن جوانی و بلوغ می رسند، انجام آن برا یشان سخت نباشد،
12-فراهم کردن فیلم های نمایشی درباره نماز و کتاب هایی که در مورد نماز است.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] شرایط تشویق کودکان چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا آموختن موسیقی به خصوص سنتور جایزاست؟ ترغیب و تشویق دیگران به آن چه حکمی دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] تشویق و ترغیب افراد به استفاده از این موادّ و معتاد نمودن آنان چه حکمی دارد؟
- [سایر] والدین چگونه می توانند کودکان را به کمک کردن در کارهای خانه تشویق نمایند؟
- [آیت الله سبحانی] آیا تشویق و ترغیب زوجه از سوی وکلاء و قاضی برای جدایی از زوج در جایی که امکان سازش باشد جایز است؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر احتمال داده شود که هدیه برای ترغیب و تشویق گیرنده آن برای انجام تبلیغات به نفع هدیه دهنده است، آیا گرفتن آن جایز است؟
- [سایر] چگونه می توان کسی را که مقید نماز نیست، به خواندن آن ترغیب کرد ؟
- [سایر] آیا ترغیب به گریه برای امام حسین (علیهالسلام) ترغیب به غمگینی که حالتی منفی و به هنجار میباشد نیست؟ چرا اسلام با ترغیب به گریه برای امام حسین (علیهالسلام) ما را به حزن و اندوه ترغیب میکند؟ ترغیب به حالات نا بهنجار و منفی از جانب یک دین مدعی کمال، چه توجیهی دارد؟
- [سایر] چگونه فرزندان خود را به نماز خواندن تشویق کنیم؟
- [آیت الله بهجت] آیا مجرّد اطلاع و رضایت شوهر از سقط جنین که توسط همسر او انجام شده مانع ارث بردن شوهر از دیه ی سقط جنین می باشد یا نه؟ بلکه باید به نحوی هر چند به شکل دستور یا ترغیب و تشویق همسر در انجام سقط دخالت داشته باشد؟ و یا غیر مباشر محروم از ارث بردن از دیه نمی شود؟
- [آیت الله مظاهری] جایزههایی که بانکها یا غیر آنها برای تشویق قرض دهنده میدهند یا مؤسّسات دیگر برای تشویق خریدار میدهند، حلال است، و آنچه را که فروشندهها برای جلب مشتری داخل جنسهای خود میگذارند، حلال است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . جوایزی که بانک ها برای تشویق صاحبان حساب قرض الحسنه می دهند حلال است.
- [آیت الله بهجت] دست زدن (کف زدن) در مجالس جشن و سخنرانی جهت تشویق افراد اگر به حد لهو نرسد مانعی ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] مستحب است کودکی که خوب و بد را تمیز می دهد به نماز خواندن و سایر عبادتها عادت دهند، بلکه مستحب است او را به قضای نماز تشویق کنند (البته نباید این کار به صورتی انجام گیرد که موجب ناراحتی و بیزاری او از نماز گردد).
- [آیت الله اردبیلی] جایزههایی که بانکها یا غیر آنها برای تشویق قرض دهنده میدهند یا موءسسات دیگر برای تشویق خریدار و مشتری با قرعه کشی میدهند، حلال است و چیزهایی که فروشندهها برای جلب مشتری و زیاد شدن خریدار در داخل جنسهای خود میگذارند، مثل سکّه طلا در قوطی روغن و چای، حلال است و اشکال ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] همه شرائطی که در امام جماعت لازم است باید در امام جمعه هم باشد مانند: عقل، ایمان، حلال زادگی و عدالت. ولی امامت کودکان و زنان در نماز جمعه جائز نیست.
- [آیت الله نوری همدانی] همة شرائطی که در امام جماعت لازم است باید در امام جمعه هم باشد مانند عقل ، ایمان حلال زادگی و عدالت . ولی امامت کودکان و زنان در نماز جمعه جائز نیست اگر چه در نمازهای دیگر برای خودشان جائز است .
- [آیت الله مظاهری] جایزههایی که بانکها یا غیر آنها برای تشویق قرض دهنده میدهند یا مؤسسات دیگر برای تشویق خریدار و مشتری با قرعهکشی میدهند حلال است و همچنین چیزهایی که فروشندهها برای جلب مشتری و زیاد شدن خریدار در داخل جنسهای خود میگذارند حلال است.
- [امام خمینی] جایزههایی که بانکها یا غیر آنها برای تشویق قرض دهنده میدهند، یا مؤسسات دیگر برای تشویق خریدار و مشتری میدهند با قرعهکشی، حلال است و چیزهایی که فروشندهها در جوف جنسهای خود میگذارند برای جلب مشتری، و زیاد شدن خریدار، مثل سکه طلا در قوطی روغن، حلال است و اشکال ندارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] جایزه ای را که بانک به بعضی از کسانی که در صندوق پس انداز حساب دارند می دهد؛ چون برای تشویق مردم از خودش می دهد حلال است.