اگر یکی درون گرا و یکی برون گرا باشند، ما صلاح نمی دانیم.نود و دو درصد کسانی که با هم ازدواج می کنند،جذب مشابه خودشان می شوند. هشت در صد به سمت قطب متضاد خود می روند طرف بدبین است، دوست دارد به طرف آدم خوش بین برود.چون خودش از بدبینی اش رنج می برد.غمگین است، بسمت آدمی میرود که شاد باشد.فرد بی نظم است جذب آدم با نظم م شود تا نقص خودش را بپوشاند.ما برای ازدواج دو قطب متضاد را توصیه نمی کنیم .این ها در زندگی مشکل پیدا می کنند.ممکن است چند صباحی برایش لذت بخش باشد ولی دوام پیدا نمی کند. در مورد دو درون گرا،در اینجا می توانیم کفویت را نقض کنیم.ما می گوییم یک درون گرای صرف و یک برون گرای صرف،در زندگی مشکل خواهند داشت. دو تا برون گرا ممکن است خوب باشد و هر دو باهم خوش هستند ولی دو تا درون گرای صرف، نمی توانند با هم زندگی خوبی داشته باشند. این در مورد دو نفر عصبانی هم صدق می کند. ما درون گرا و برون گرایی را صلاح می دانیم که فاصله آنها کم باشد. مثلا درجه درون گرا پنج باشد و درجه برون گرا نود و پنج باشد. ما این ازدواج را صلاح نمی دانیم. ولی مثلا درجه درون گرا بیست باشد و درجه برون گرا ، سی باشد، این را قبول می کنیم. چون فاصله آنها کم است. اگر این طور باشد، خوشبخت خواهند شد. منبع: پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی
اگر یکی درون گرا و یکی برون گرا باشند، ما صلاح نمی دانیم.نود و دو درصد کسانی که با هم ازدواج می کنند،جذب مشابه خودشان می شوند. هشت در صد به سمت قطب متضاد خود می روند طرف بدبین است، دوست دارد به طرف آدم خوش بین برود.چون خودش از بدبینی اش رنج می برد.غمگین است، بسمت آدمی میرود که شاد باشد.فرد بی نظم است جذب آدم با نظم م شود تا نقص خودش را بپوشاند.ما برای ازدواج دو قطب متضاد را توصیه نمی کنیم .این ها در زندگی مشکل پیدا می کنند.ممکن است چند صباحی برایش لذت بخش باشد ولی دوام پیدا نمی کند. در مورد دو درون گرا،در اینجا می توانیم کفویت را نقض کنیم.ما می گوییم یک درون گرای صرف و یک برون گرای صرف،در زندگی مشکل خواهند داشت. دو تا برون گرا ممکن است خوب باشد و هر دو باهم خوش هستند ولی دو تا درون گرای صرف، نمی توانند با هم زندگی خوبی داشته باشند. این در مورد دو نفر عصبانی هم صدق می کند. ما درون گرا و برون گرایی را صلاح می دانیم که فاصله آنها کم باشد. مثلا درجه درون گرا پنج باشد و درجه برون گرا نود و پنج باشد. ما این ازدواج را صلاح نمی دانیم. ولی مثلا درجه درون گرا بیست باشد و درجه برون گرا ، سی باشد، این را قبول می کنیم. چون فاصله آنها کم است. اگر این طور باشد، خوشبخت خواهند شد.
منبع: پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی
- [سایر] اگر زن و مردی هردو درون گرا باشند، آیا می توانند ازدواج کنند و خوشبخت بشوند؟
- [آیت الله مظاهری] تکلیف زن یا مردی که بعد از اذان صبح جنب بشوند، چیست؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] زن و مردی با هم ازدواج می کنند و هردو کار می کنند و در زندگی با هم سهیم بوده اند. حال زوج فوت کرده است. آیا زوجه غیر از سهم الارث، حق دیگری هم دارد؟
- [آیت الله سیستانی] مردی شیعه زن شیعه خود رابه طریق سنی طلاق داده پس از عده زن با مردی سنی ازدواج کرده اکنون تکلیف زن چیست ؟
- [سایر] مردی با زن کارمند ازدواج میکند، آیا پس از ازدواج میتواند او را از ادامه کار باز دارد؟
- [آیت الله سیستانی] اگر مردی پس از اتمام زمان صیغه موقت مجددا با همان زن صیغه بخوانند ولی اینبار نزدیکی نکنند آیا زن باید عده نگه دارد ؟
- [سایر] زن و مردی که ازدواج موقّت کردهاند، اگر بخواهند مدت آن را افزایش دهند؛ آیا صیغه مجدّد لازم است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا میشود مردی دو زن را در یک زمان با اجرای یک صیغه به ازدواج خود در بیاورد؟
- [آیت الله سیستانی] چرا یک زن مسلمان نمی تواند با مردی غیر مسلمان ازدواج نماید؟
- [سایر] اگر مردی با زن شوهردار زنا کند، آیا بعد از طلاق (زن و شوهر) میتواند با او ازدواج کند؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر میت و کسی که او را غسل می دهد هردو مرد یا هردو زن باشند بهتر آن است که غیر از عورت، جاهای دیگر میت برهنه باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر زنی که در حال احرام است با مردی که در حال احرام نیست ازدواج کند، عقد او باطل است. و اگر زن می دانسته که ازدواج کردن در حال احرام حرام است، باید بعداً با آن مرد ازدواج نکند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر زنی که در حال احرام است با مردی که در حال احرام نیست ازدواج کند ، عقد او باطل است ، واگر زن می دانسته که ازدواج کردن در حال احرام حرام است ، واجب است بعداً با آن مرد ازدواج نکند .
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر مرد، زنی را گول بزند که از شوهرش طلاق بگیرد و زن او شود، طلاق و عقد آن زن صحیح است ولی هردو معصیت بزرگی کردهاند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر مرد نداند که زن در عدّه است و با او ازدواج کند، چنانچه زن هم نداند و بچه از آنان به دنیا آید حلال زاده است و شرعاً فرزند هردو میباشد ولیاگر زن میدانسته که در عدّه است شرعاً بچه فرزند پدر است و در هر دو صورت عقد آنان باطل است و به یکدیگر حرام میباشند.
- [آیت الله اردبیلی] زن مسلمان نمیتواند به عقد کافر درآید، مرد مسلمان هم نمیتواند با زنهای کافر غیر اهل کتاب یهودی، مسیحی و زرتشتی ازدواج کند، ولی ازدواج دائم یا موقّت با زنهای اهل کتاب مانعی ندارد؛ البته چنانچه مردی همسر مسلمان داشته باشد، بدون اجازه او نمیتواند با زن کتابی ازدواج نماید مگر آن که او را متعه نماید و مدّت ازدواجش بسیار کوتاه باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر زنی که در حال احرام است با مردی که در حال احرام نیست ازدواج کند، عقد او باطل است، و اگر زن میدانسته که ازدواجکردن در حال احرام حرام است، باید بعداً با آن مرد ازدواج نکند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه زن و مردی به کسی وکالت داده اند صیغه عقد آنها را بخواند تا یقین نکنند که وکیل صیغه را خوانده بر یکدیگر حلال نمی شوند، ولی اگر وکیل مورد اعتماد باشد و بگوید خوانده ام کافی است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر زن و مردی یا یکی از آن دو را مجبور به ازدواج نمایند ولی بعد از خواندن عقد راضی شوند و اجازه دهند احتیاط واجب آن است که صیغه عقد را از نو بخوانند.
- [آیت الله سبحانی] اگر زنی که در حال احرام است با مردی که در حال احرام نیست، ازدواج کند عقد او باطل است، و اگر زن می دانسته که ازدواج کردن در حال احرام حرام است، باید با آن مرد ازدواج نکند. و همچنین است اگر مرد در حال احرام باشد، و زن در حال احرام نباشد.