چنان که خودتان هم اشاره کرده‌اید و در روایت هم آمده قهر کردن آن هم در موارد ضروری بیشتر از سه روز مناسب نیست ولی موجب بطلان روزه نمی‌شود. در حدیثی از پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله وسلم) در سفارشاتشان به اباذر آن صحابی عالی‌قدر آمده که پرونده اعمال همه مردم در هفته دو روز به محضر خداوند عالم عرضه می‌شود. خداوند به پرونده همه افراد مومن نظر لطف می‌کند به استثناء آن دو نفری که بین آنها کدورت و قهری هست خداوند به فرشتگان دستور می‌دهد پرونده آنها را بایگانی کنند تا زمانی که با یکدیگر آشتی نمایند. بنابراین بهتر است هر چه زودتر آشتی کنید مخصوصا "که اگر طرف از ارحام باشد مصداق قطع رحم نیز پیدا می‌کند که از گناهان بزرگ و قاطع رحم در قرآن ملعون شمرده شده است. علاوه بر این که نوع قهر و آشتی‌های مردم براساس امور دنیوی و ریشه‌اش حب دنیا می‌باشد و کل دنیا از نظر قرآن متاع قلیل و فاقد ارزش است . بنابراین بهتر است دو نفر مومن یامومنه چند روز دنیا را با صلح و صفا و اخلاق اسلامی با یکدیگر رفتار نمایند. www.dte.ir
این که هر مسلمانی بیشتر از سه روز با مسلمانی صحبت نکند از مسلمانان نیست تا چقدر صحت دارد وآیا تأثیری بر روزه های ماه رمضان دارد یانه؟
چنان که خودتان هم اشاره کردهاید و در روایت هم آمده قهر کردن آن هم در موارد ضروری بیشتر از سه روز مناسب نیست ولی موجب بطلان روزه نمیشود. در حدیثی از پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله وسلم) در سفارشاتشان به اباذر آن صحابی عالیقدر آمده که پرونده اعمال همه مردم در هفته دو روز به محضر خداوند عالم عرضه میشود. خداوند به پرونده همه افراد مومن نظر لطف میکند به استثناء آن دو نفری که بین آنها کدورت و قهری هست خداوند به فرشتگان دستور میدهد پرونده آنها را بایگانی کنند تا زمانی که با یکدیگر آشتی نمایند. بنابراین بهتر است هر چه زودتر آشتی کنید مخصوصا "که اگر طرف از ارحام باشد مصداق قطع رحم نیز پیدا میکند که از گناهان بزرگ و قاطع رحم در قرآن ملعون شمرده شده است. علاوه بر این که نوع قهر و آشتیهای مردم براساس امور دنیوی و ریشهاش حب دنیا میباشد و کل دنیا از نظر قرآن متاع قلیل و فاقد ارزش است . بنابراین بهتر است دو نفر مومن یامومنه چند روز دنیا را با صلح و صفا و اخلاق اسلامی با یکدیگر رفتار نمایند.
www.dte.ir
- [سایر] (رمضان) یعنی چه و آیا ماه رمضان و روزه گرفتن، در ادیان گذشته نیز وجود داشته است؟ فرق روزه مسیحیان و یهودیان با مسلمانان چگونه است؟
- [سایر] (رمضان) یعنی چه و آیا ماه رمضان و روزه گرفتن، در ادیان گذشته نیز وجود داشته است؟ فرق روزه مسیحیان و یهودیان با مسلمانان چگونه است؟
- [آیت الله مظاهری] آیا تزریق آمپول اعم از تقویتی، مغذی، دارویی و ... در ماه رمضان ضرری به صحت روزه میرساند؟
- [آیت الله اردبیلی] مسلمانی که به سبب سفر، چند روز از ماه مبارک رمضان را روزه نگرفت و در همان ماه رمضان فوت کرد، آیا قضای این روزهها بر ولیّ میّت ثابت میشود؟
- [سایر] اگر در ماه رمضان با دختر نامحرم همراه باشیم و رابطه فقط در حد صحبت کردن باشد روزه باطل می شود یا نه؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] آیا در نیّت روزه ماه رمضان باید معیّن کنیم که روز چندم ماه رمضان را روزه می گیریم و اگر مثلاً نیّت روزه روز اول ماه مبارک رمضان کردیم بعد روشن شد روز دوّم بوده است روزه چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مظاهری] کسی که عمداً در روز ماه مبارک رمضان، نیت روزه غیر ماه رمضان نماید، روزه او چه حکمی دارد؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] آیا در نیّت روزه ماه رمضان باید معیّن کنیم که روز چندم ماه رمضان را روزه میگیریم؟
- [آیت الله مظاهری] کسی که عمداً در روز ماه مبارک رمضان، نیت روزة غیر ماه رمضان نماید، روزة او چه حکمی دارد؟
- [سایر] اگر قضای روزه رمضان را تا رمضان آینده نگیرد، آیا معصیت کرده است یا نه؟
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر در روزه غیر ماه رمضان و قضاء آن از روزه های واجبی که مثل روزه ماه رمضان وقت آن معین است؛ جنب عمدا تا اذان صبح غسل نکند اظهر این است که روزه اش صحیح است.
- [آیت الله مظاهری] اگر قضای روزه چند رمضان بر او واجب باشد و در نیّت معیّن نکند روزهای را که میگیرد قضای کدام رمضان است، قضای سال اوّل حساب میشود.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر قضای روزه چند رمضان بر او واجب باشد و در نیّت معیّن نکند، روزهای را که میگیرد قضای کدام رمضان است، قضای سال اوّل حساب میشود.
- [آیت الله خوئی] اگر قضای روزه چند رمضان بر او واجب باشد، و در نیت معین نکند روزهای را که میگیرد قضای کدام ماه رمضان است، قضای سال آخری حساب نمیشود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] در ماه رمضان لازم نیست نیت کند که روزه ماه رمضان میگیرم؛ و اگر نداند ماه رمضان است یا فراموش کند و روزه دیگری را نیت کند، روزه ماه رمضان حساب میشود؛ بلکه اگر بداند ماه رمضان است و عمداً نیت روزه غیر ماه رمضان کند روزه ماه رمضان حساب میشود، هرچند احتیاط مستحب آن است که روزه آن روز را قضا نماید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر کافر پیش از ظهر روز ماه رمضان مسلمان شود و کاری که روزه را باطل می کند انجام نداده باشد احتیاط واجب آن است که آن روز را روزه بگیرد و اگر ترک نمود قضا نماید و روزه های قبل قضا ندارد ولی اگر مسلمانی کافر شود و دوباره مسلمان گردد روزهای وقتی را که کافر بوده باید قضا نماید.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر در ماه رمضان، پیش از ظهر، کافر مسلمان شود روزه او صحیح نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر جنب عمداً تا اذان صبح غسل نکند، یا اگر وظیفه او تیمّم است عمداً تیمّم ننماید، اگر روزه او روزه ماه رمضان یا قضای رمضان باشد، روزهاش باطل است و همچنین است بنابر احتیاط واجب در روزههای واجب دیگر.
- [آیت الله خوئی] اگر در روزه غیر ماه رمضان و قضاء آن از روزههای واجبی که مثل روزة ماه رمضان وقت آن معین است، جنب عمداً تا اذان صبح غسل نکند اظهر این است که روزهاش صحیح است.
- [آیت الله علوی گرگانی] روزی را که انسان شک دارد آخر شعبان است یا اوّل رمضان، واجب نیست روزه بگیرد و اگر بخواهد روزه بگیرد نمیتواند نیّت روزه رمضان کند و اگر نیّت کند که اگر رمضان است روزه رمضان و اگر رمضان نیست و روزه قضا یا مانند آن باشد روزه او احتیاطاً صحیح نیست ولی اگر به نیّت قربت مطلقه روزه را گرفته است روزه او صحیح است و چنانچه بعد معلوم شود رمضان بوده، از رمضان حساب میشود.