پسر 18 ساله‌ام در دوست یابی ضعیف است و وقتی دوستی می‌یابد. به راحتی او را از دست می‌دهد.
به عقاید کودک خود در انتخاب دوست احترام بگذارید. او را هرگز به دوستی با کودک دیگر وا ندارید به او القا نکنید که در دوست یابی ناتوان است و به او نقش بی عرضه ندهید. برای ایجاد زمینة ‌دوست یابی از راه کارهای ذیل بهره ببرید: 1- ارتباط خود را با نزدیکان بیشتر کنید تا فرصت بیشتری برای انتخاب دوست متناسب با روحیاتش به دست آورد. 2- همه یا برخی از هم کلاسی‌هایش را به مناسبت هایی به منزل خود دعوت کنید. 3- او را به شرکت در برنامه‌هایی جنبی مدرسه فعالیت‌های گروهی چون روزنامه دیواری اجرای مراسم تئاتر و ... و حضور در اردوها تشویق کنید. 4- ثبت نام کودک در کسلاس‌های ورزشی هنری و ... می‌تواند زمینه ساز دوست‌یابی او شود؛ البته به سلامت محیط این گونه کلاس‌ها توجه داشته باشید. 5- دعوت از یکی از همسالان نزدیکان برای گذراندن تعطیلات آخر هفته در منزل شما یا در یک مسافرت کوتاه مدت ممکن است کودک شما را به او علاقمند کند و با او دوست شود. در صورت ناسازگاری با دوست حساسیت نشان ندهید. این روحیة ‌کودکان بین 4 تا 8 ساله است که با دوست خود ارتباط یک طرفه برقرار و به راحتی قهر می‌کنند. این کودکان امروز دوستان گرمابه و گلستان و فردا دشمنان خونی‌اند. آنان به تأثیر رفتارشان بر دوست چندان اهمیت نمی‌دهند. و دوستی را رابطه‌ای ادامه دار نمی‌بینند. برای ایجاد سازگاری بکوشید خودتان الگوی خوبی باشید و با دوستانتان بی دلیل قطع رابطه نکنید. خوردنی بیشتری را در اختیار فرزندتان بگذارید تا با دوست خود به صورت مشترک استفاه کند. با بیانی نرم و در موقعیت های عاطفی (رک. ک: ص 41) برخورد خوب با دوست را به او بیاموزید، و ارزش دوست خوب را برایش تبیین کنید تا بداند که انسان بدون دوست غریب است امام علی (ع) می‌فرماید: الغریبً مَنْ لم یکُن له حبیبٌ غریب کسی است که دوستی ندارد. در صورت استمرار دوستی کودکتان از تشویق و تحسین او غافل نشوید. www.morsalat.com
عنوان سوال:

پسر 18 ساله‌ام در دوست یابی ضعیف است و وقتی دوستی می‌یابد. به راحتی او را از دست می‌دهد.


پاسخ:

به عقاید کودک خود در انتخاب دوست احترام بگذارید. او را هرگز به دوستی با کودک دیگر وا ندارید به او القا نکنید که در دوست یابی ناتوان است و به او نقش بی عرضه ندهید.
برای ایجاد زمینة ‌دوست یابی از راه کارهای ذیل بهره ببرید:
1- ارتباط خود را با نزدیکان بیشتر کنید تا فرصت بیشتری برای انتخاب دوست متناسب با روحیاتش به دست آورد.
2- همه یا برخی از هم کلاسی‌هایش را به مناسبت هایی به منزل خود دعوت کنید.
3- او را به شرکت در برنامه‌هایی جنبی مدرسه فعالیت‌های گروهی چون روزنامه دیواری اجرای مراسم تئاتر و ... و حضور در اردوها تشویق کنید.
4- ثبت نام کودک در کسلاس‌های ورزشی هنری و ... می‌تواند زمینه ساز دوست‌یابی او شود؛ البته به سلامت محیط این گونه کلاس‌ها توجه داشته باشید.
5- دعوت از یکی از همسالان نزدیکان برای گذراندن تعطیلات آخر هفته در منزل شما یا در یک مسافرت کوتاه مدت ممکن است کودک شما را به او علاقمند کند و با او دوست شود.
در صورت ناسازگاری با دوست حساسیت نشان ندهید. این روحیة ‌کودکان بین 4 تا 8 ساله است که با دوست خود ارتباط یک طرفه برقرار و به راحتی قهر می‌کنند. این کودکان امروز دوستان گرمابه و گلستان و فردا دشمنان خونی‌اند. آنان به تأثیر رفتارشان بر دوست چندان اهمیت نمی‌دهند. و دوستی را رابطه‌ای ادامه دار نمی‌بینند.
برای ایجاد سازگاری بکوشید خودتان الگوی خوبی باشید و با دوستانتان بی دلیل قطع رابطه نکنید. خوردنی بیشتری را در اختیار فرزندتان بگذارید تا با دوست خود به صورت مشترک استفاه کند.
با بیانی نرم و در موقعیت های عاطفی (رک. ک: ص 41) برخورد خوب با دوست را به او بیاموزید، و ارزش دوست خوب را برایش تبیین کنید تا بداند که انسان بدون دوست غریب است
امام علی (ع) می‌فرماید:
الغریبً مَنْ لم یکُن له حبیبٌ
غریب کسی است که دوستی ندارد.
در صورت استمرار دوستی کودکتان از تشویق و تحسین او غافل نشوید.
www.morsalat.com





مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین