به عقاید کودک خود در انتخاب دوست، احترام بگذارید. او را هرگز به دوستی با کودک دیگر وا ندارید. به او القا نکنید که در دوست‌یابی ناتوان است و به او نقش بی‌عرضه ندهید. برای ایجاد زمینه‌ی دوست‌یابی از راه کارهای ذیل بهره ببرید: 1. ارتباط خود را با نزدیکان بیشتر کنید تا فرصت بیشتری برای انتخاب دوستان متناسب با روحیاتش به دست آورد. 2. همه یا برخی از هم کلاسی‌هایش را به مناسبت‌هایی به منزل خود دعوت کنید. 3. او را به شرکت در برنامه‌های جنبی مدرسه و فعالیت‌های گروهی چون روزنامه‌ی دیواری، اجرای مراسم، تئاتر و... و حضور در اردوها تشویق کنید. 4. ثبت نام کودک در کلاس‌های ورزشی، هنری و... می‌تواند زمینه‌ساز دوست‌یابی او شود؛ البته به سلامت محیط این گونه کلاس‌ها توجه داشته باشید. 5. دعوت از یکی از همسالان نزدیکان برای گذراندن تعطیلات آخر هفته در منزل شما یا در یک مسافرت کوتاه مدت، ممکن است کودک شما را به او علاقه‌مند کند و با او دوست شود. در صورت ناسازگاری با دوست، حساسیت نشان ندهید. این روحیه‌ی کودکان بین 4 تا 8 ساله است که با دوست خود ارتباط یک طرفه برقرار، و به راحتی قهر می‌کنند. این کودکان، امروز دوستان گرمابه و گلستان، و فردا دشمنان خونی‌اند. آنان به تأثیر رفتارشان بر دوست چندان اهمیت نمی‌دهند و دوستی را رابطه‌ای دامنه‌دار نمی‌بینند. برای ایجاد سازگاری، بکوشید خودتان الگوی خوبی باشید و با دوستانتان بی‌دلیل قطع رابطه نکنید. خوردنی بیشتری را در اختیار فرزندتان بگذارید تا با دوست خود به صورت مشترک استفاده کند. با بیانی نرم و در موقعیت‌های عاطفی )ر. ک: ص 41( برخورد خوب با دوست را به او بیاموزید، و ارزش دوست خوب را برایش تبیین کنید تا بداند که انسان بدون دوست، غریب است. امام علی علیه‌السلام می‌فرماید: الغریب من لم یکن له حبیب. (1) غریب، کسی است که دوستی ندارد. در صورت استمرار دوستی کودکتان، از تشویق و تحسین او غافل نشوید. پی نوشت: (1)نهج‌البلاغه، نامه‌ی 31، ش 34. منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)
به عقاید کودک خود در انتخاب دوست، احترام بگذارید. او را هرگز به دوستی با کودک دیگر وا ندارید. به او القا نکنید که در دوستیابی ناتوان است و به او نقش بیعرضه ندهید.
برای ایجاد زمینهی دوستیابی از راه کارهای ذیل بهره ببرید:
1. ارتباط خود را با نزدیکان بیشتر کنید تا فرصت بیشتری برای انتخاب دوستان متناسب با روحیاتش به دست آورد.
2. همه یا برخی از هم کلاسیهایش را به مناسبتهایی به منزل خود دعوت کنید.
3. او را به شرکت در برنامههای جنبی مدرسه و فعالیتهای گروهی چون روزنامهی دیواری، اجرای مراسم، تئاتر و... و حضور در اردوها تشویق کنید.
4. ثبت نام کودک در کلاسهای ورزشی، هنری و... میتواند زمینهساز دوستیابی او شود؛ البته به سلامت محیط این گونه کلاسها توجه داشته باشید.
5. دعوت از یکی از همسالان نزدیکان برای گذراندن تعطیلات آخر هفته در منزل شما یا در یک مسافرت کوتاه مدت، ممکن است کودک شما را به او علاقهمند کند و با او دوست شود.
در صورت ناسازگاری با دوست، حساسیت نشان ندهید. این روحیهی کودکان بین 4 تا 8 ساله است که با دوست خود ارتباط یک طرفه برقرار، و به راحتی قهر میکنند. این کودکان، امروز دوستان گرمابه و گلستان، و فردا دشمنان خونیاند. آنان به تأثیر رفتارشان بر دوست چندان اهمیت نمیدهند و دوستی را رابطهای دامنهدار نمیبینند.
برای ایجاد سازگاری، بکوشید خودتان الگوی خوبی باشید و با دوستانتان بیدلیل قطع رابطه نکنید. خوردنی بیشتری را در اختیار فرزندتان بگذارید تا با دوست خود به صورت مشترک استفاده کند.
با بیانی نرم و در موقعیتهای عاطفی )ر. ک: ص 41( برخورد خوب با دوست را به او بیاموزید، و ارزش دوست خوب را برایش تبیین کنید تا بداند که انسان بدون دوست، غریب است.
امام علی علیهالسلام میفرماید:
الغریب من لم یکن له حبیب. (1)
غریب، کسی است که دوستی ندارد.
در صورت استمرار دوستی کودکتان، از تشویق و تحسین او غافل نشوید.
پی نوشت:
(1)نهجالبلاغه، نامهی 31، ش 34.
منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)
- [سایر] پسر 18 سالهام در دوست یابی ضعیف است و وقتی دوستی مییابد. به راحتی او را از دست میدهد.
- [سایر] پسر 8 سالهام تحمل باختن در بازی را ندارد. چگونه آستانه تحمل او را بالا ببرم؟
- [سایر] پسر 8 سالهام هیچ مشکلی جسمی ندارد؛ اما شبها رختخواب خود را خیس میکند. علت چیست و چه باید کرد؟
- [سایر] کودک 8 سالهام چپ دست است. علت آن چیست و چگونه باید با این مشکل برخورد کنم؟
- [سایر] 1.یه تجربه ناموفق در دوستی با یک پسر در 3 سال پیش 2.از دست دادن زندگی وهمه چیزم 3.دیگه نمیتونم ازدواج کنم 4.حساس میکنم به آخر خط رسیدم خواهش میکنم راهنماییم کنید
- [سایر] پسر من سال سوم هنرستان هست و اخیرا از طریق برخی افراد با فردی آشنا شده که او اهل علوم غریبه هست و علاقه مند به این علوم شده و این فرد در این خصوص حرف ها و اعمالی برای پسرم و سایرین انجام داده است. آیا با کار ایشان مخالفت کنم یا اینکه پس از مدتی دست خواهد کشید ضمنا از نظر نماز و اعتقادی پسر من ضعیف هست و فقط از درستی و صداقت مربی خود خوشش آمده و او را بسیار دوست دارد و مربی او فردی با تقوا و مؤمن هست و از نزدیک با او آشنا شدم لطفا من را به عنوان وظیفه پدری راهنمایی کنید چه بکنم؟
- [سایر] سلام .4ساله دارم بایه اقایی زندگی می کنم که بسیار ادم بی مسولیتیه.هرچی باهاش صحبت می کنم میگه راست میگی ولی متاسفانه به کارش ادامه می ده از نظر اقتصادی ضعیف هستیم چون شوهرم نمی ره سرکار یه دختر 8 ماهه دارم خیلی صبر می کنم میگم درست میشه ولی باور کنید فایده نداره ..درضمن دوباره ازدواج کردم.ازدواج اولم شوهرم ادم ساده ومنگی بود واز لحاظ ظاهری تعریفی نداشت درضمن اونجا 13 سالم بود که از دواج کردم وسن 21سالگی خدابهم پسر داد وبه خاطر پسرم مهریه ام رو بخشیدم ولی با خودم زندگی نمی کنه پیش مادر بزرگشه ..خلاصه آقای دکتر موقعی که این اقا اومد خاستگاریم از همه لحاظ از شوهر قبلیم بهتر بود ولی متا سفانه تن به کار نمی ده ومن مجبورم با بچه کوچیک تو خونه ها کار کنم خواهرم میگه ازش جدا شو ولی من نمی خوام دوست ندارم دوباره خاطرات تلخ بیاد جلو چشام تورو خدا راهنماییم کنید ..منتظر جواب پیامتون هستم...
- [سایر] با سلام نمی دانم این قسمت را برای مشکل خودم درست انتخاب کردم یا خیر. من متولد سال 65 و دانشجوی دکترا هستم که تقریبا کارهای بورسیه هیئت علمی ام درست شده. از این جهت این موضوع رو میگم که تصور نکنید زندگی بی هدفی داشتم.در سال 85 با پسری دوست شدم و دوستی ما یکسال طول کشید و بعد به دلایلی توسط خود من تمام شد و من بعد از ایشون دیگر دوست پسر نداشتم. در یکسال دوستی ما از اینکه ایشون به من به شدت علاقه مند بودن مطمئن هستم.الان تقریبا 8 سال که از تمام شدن دوستی ما می گذره اما علاقه من هر روز از قبل بیشتر میشه هیچ فرد دیگری رو نمیتونم توی زندگیم قبول کنم. همه افراد رو با این اقا مقایسه میکنم. تمام راهایی که ممکن بود فراموش کنم رو امتحان کردم شماره تلفن رو پاک کردم،صفحات اجتماعیم رو پاک کردم. اما باز هم فایده ای نداشت. در حال حاضر سالی چندبار همدیگرو میبینیم و هر بار هم با هم به شدت سر هر موضوعی دعوامون میشه. نمی خوام بهم بگید دوستی با نامحرم از اول اشتباه بوده و اینکه بسپارید به دست خدا. این حرف ها رو خیلی مشاورها بهم گفتن اما باز هم من نتونستم ایشون رو فراموش کنم.قبلا فکر میکردم شاید اینقدر که ذهنم درگیر این فرد هست برای او هم همین حس وجود داره اما الان به این موضوع هم شک کردم میگم نکنه تمام این سال ها اشتباه کردم. خانم ابوالحسنی من دو راه جلوی خودم میبینم یکی فراموش کردن کامل و بی تفاوت شدن هست و دیگری باز گرداندن رابطه و ازدواج با ایشون. من هیچ کدوم از دو کار رو بلد نیستم و نیاز دارم یکی بهم یاد بده مثلا بگه کدوم یک از دو حالت رو انتخاب کن و مرحله به مرحله برای رسیدن به هدف اقدام کن. این موضوع به شدت داره من رو اذیت میکنه و میدونم هرچی سنم بالاتر بره بدتر پس باید زودتر جلوش رو بگیرم. نمیخوام تمام زندگی حسرت بخورم. اگر ازدواج کنه دیگه نمی تونم قد راست کنم.من به بچه های مردم درس میدم باید بتونم اول به خودم خیلی چیزها رو یاد بدم. در ضمن باید بگم من ادم زبان داری نیستم.لطفا مرا راهنمایی کنید. یک دنیا ممنون شما میشوم
- [سایر] با سلام 1.من دختری 14 ساله هستم در خانواده ای مذهبی 2.دوست و همکلاسی دارم که او نیز در خانواده ای نسبتا مذهبی بزرگ شده 3.شاگرد ممتاز کلاس است ودر بین همکلاسی ها محبوبیت دارد 4.اخیرا به مدت 6ماه است که با پسری 21 ساله اشنا شده و این رابطه کم کم به وابستگی تبدیل شده 5.شروع این رابطه با یک مزاحمت تلفنی بوده و الان 3مرتبه دیدار حضوری و مخفیانه داشته اند 6.من به عنوان یک دوست سعی در راهنمایی او داشتم اما او هر بار با گفتن اینکه \"من تلفنی مرتکب گناه نمیشوم یا در زندگی و درس من تاثیر نخواهد گذاشت ویا او قصد سواستفاده از من را ندارد\"قصد توجیه دارد 7.من از طریق پدرم پدر او را مطلع کردیم اما تاثیری در این رابطه نداشت 8. این پسر با وعده ی ازدواج و مذهبی جلوه دادن خود بسیار روی دوستم تاثیر گذاشته و او را مجذوب کرده 9. اخیرن به طور غیر مستقیم خواستار روابطی نزدکتر شده مثل دست دادن و... 10.حاج اقا حال وظیفه ی من چیست؟ایا ادامه ی دوستی با این دختر برای من خطر ناک است؟ لطفا مرا راهنمایی کنید متشکرم
- [سایر] سلام،خسته نباشید از اینکه تابعد از ایام محرم شما در برنامه مردم ایران سلام حضور ندارید ناراحت هستم و منتظر دیدار دوباره تان. از برنامه این هفته خیلی دلگیرم چون قرار بود که شما زودتر بیایید که بتوانید حرفهای پایانی را بهتر و کامل بگویید (که سنگین تر بود که شما همان ساعت 8:30 بیایید و بدون میان برنامه.) خلاصه که به دست اندرکاران این برنامه پیغام مرا برسانید و من به همراه خانواده ام هر دوشنبه منتظر گفتگوی شما بودیم. من دو پیغام دیگر به شما ارسال کردم ولی هنوز جوابی دریافت نکرده ام یعنی در جواب نامه ها. ولی جواب یکی از سوالاتم را در نامه های دیگر پیدا کردم و همان تفاوت سنی بود ولی امیدوارم که جواب سوالات دیگرم را بدهید.و باز متشکرم از حرفهای خوبتان.و میخوام بهتون بگم که دختر اصلا در جواب خواستگار هیچ نقشی ندارد چون تا پسر دختر را نپسندد دختر اصلا نباید در مورد این موضوع فکری کند چون خانواده پسر خیلی راحت زنگ میزنن و می گویند استخاره کرده ایم و بد آمده است و ببخشید و همین حالا اگه پسر معیارهای مورد علاقه دختر را داشته باشه دختر این وسط تکلیفش چیه و همه بهش بگن قسمت نبوده همین این دختر چه کار باید بکند.شما مرا راهنمایی کنید.امیدوارم جوابم را بدهید.