همه ما فکر میکنیم کودکان نمیتوانند به خوبی در کارهای منزل با ما همکاری کنند. اما دادن حتی کوچکترین وظیفه و مسئولیت باعث بهوجود آمدن عادات خوب کاری در وی، در آینده خواهد شد. به علاوه دادن یک فعالیت ساده در منزل، این حس را به کودکتان میدهد که او هم جزئی از خانواده است و شرکتش در این امور مهم و ارزشمند است. وظایفی به کودک دهید که مناسب سن اوست. کارهای سادهای را انتخاب کنید، چون کودک هنوز توانایی شناختی کافی برای انجام دادن وظایف بزرگ را کسب نکرده است. برای مثال تمیز کردن اتاق خودش یا کمک به جمع کردن اسباب بازیهای خود یا جمع کردن لباسها. گاهی اوقات اجازه دهید کودک دستیار شما باشد چون کودکان از این که مثل پدر یا مادر خود باشند لذت میبرند. دستورالعملهای کاری را به او بگویید: یعنی نحوه انجام دادن کاری را که به او واگذار میکنید، توضیح دهید و به عبارتی کودک را توجیه کنید. طوری مراقب کارش باشید که متوجه حضور شما نباشد و هرگز تلاشهای او را کوچک نشمارید. به جای گفتن (نه، این درست نیست) از جمله (بهتر است یا من دوست دارم) استفاده کنید. وقتی خودتان کاری میکنید، کودک را صدا بزنید تا در کنار شما باشد. او این کار را یاد خواهد گرفت. و این بزرگترین محرک برای فرزندتان است تا به انجام دادن کارهای عادی و روزمره بپردازد. او را در کارها تنها نگذارید و اجازه دهید کودک، حمایت شما در کارها را احساس کند البته نه به صورت دخالت مستقیم. همیشه انتظار همکاری نداشته باشید. هیچ بچهای، هر وقت که پدر و مادر بخواهند، با رضایت کامل مشغول به انجام دادن کار نمیشود مخصوصاً بچههای 2 تا 3 ساله. علاوه بر این به یاد داشته باشید که در این سنین و یا بالاتر، وظایف به صورت کامل بوسیله بچهها اجرا نخواهد شد. لازم نیست همه وظایف را یکباره به کودک یاد دهید. زمان را در نظر بگیرید. او را در کارها تنها نگذارید و اجازه دهید کودک، حمایت شما در کارها را احساس کند البته نه به صورت دخالت مستقیم. منبع:سایت تبیان
چگونه همکاری کودک را برانگیزیم؟
همه ما فکر میکنیم کودکان نمیتوانند به خوبی در کارهای منزل با ما همکاری کنند. اما دادن حتی کوچکترین وظیفه و مسئولیت باعث بهوجود آمدن عادات خوب کاری در وی، در آینده خواهد شد. به علاوه دادن یک فعالیت ساده در منزل، این حس را به کودکتان میدهد که او هم جزئی از خانواده است و شرکتش در این امور مهم و ارزشمند است.
وظایفی به کودک دهید که مناسب سن اوست. کارهای سادهای را انتخاب کنید، چون کودک هنوز توانایی شناختی کافی برای انجام دادن وظایف بزرگ را کسب نکرده است. برای مثال تمیز کردن اتاق خودش یا کمک به جمع کردن اسباب بازیهای خود یا جمع کردن لباسها. گاهی اوقات اجازه دهید کودک دستیار شما باشد چون کودکان از این که مثل پدر یا مادر خود باشند لذت میبرند.
دستورالعملهای کاری را به او بگویید: یعنی نحوه انجام دادن کاری را که به او واگذار میکنید، توضیح دهید و به عبارتی کودک را توجیه کنید.
طوری مراقب کارش باشید که متوجه حضور شما نباشد و هرگز تلاشهای او را کوچک نشمارید.
به جای گفتن (نه، این درست نیست) از جمله (بهتر است یا من دوست دارم) استفاده کنید.
وقتی خودتان کاری میکنید، کودک را صدا بزنید تا در کنار شما باشد. او این کار را یاد خواهد گرفت. و این بزرگترین محرک برای فرزندتان است تا به انجام دادن کارهای عادی و روزمره بپردازد.
او را در کارها تنها نگذارید و اجازه دهید کودک، حمایت شما در کارها را احساس کند البته نه به صورت دخالت مستقیم.
همیشه انتظار همکاری نداشته باشید. هیچ بچهای، هر وقت که پدر و مادر بخواهند، با رضایت کامل مشغول به انجام دادن کار نمیشود مخصوصاً بچههای 2 تا 3 ساله.
علاوه بر این به یاد داشته باشید که در این سنین و یا بالاتر، وظایف به صورت کامل بوسیله بچهها اجرا نخواهد شد. لازم نیست همه وظایف را یکباره به کودک یاد دهید. زمان را در نظر بگیرید.
او را در کارها تنها نگذارید و اجازه دهید کودک، حمایت شما در کارها را احساس کند البته نه به صورت دخالت مستقیم.
منبع:سایت تبیان
- [سایر] ایران (توسط وزارت اطلاعات) همکاری مردم خود را با سازمان ضد نظام ولایت فقیه ممنوع اعلام کرده. اما چند تن از دوستان اینجا، با این سازمان همکاری می کنند و من نمی دانم حکم این همکاری با دشمنان ایران در جنگ نرم چیست؟ لطفا راهنمایی بفرمایید.
- [آیت الله نوری همدانی] در یک دهستانی که قریب 100 خانواده جمعیت دارد مسجدی غیر از مسجد قدیمی بنا شده به این منظور که جوابگوی برنامههای جدید باشد و لذا عدهای در این بنا کمک و همکاری کردهاند و عدهای همکاری نکردهاند، آیا آن تعداد که همکاری نکردهاند میتوانند در این مسجد جدید اقامه نماز نمایند یا خیر؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] خرید جنس از کودک و یا فروش جنس به کودک صحیح است یا خیر؟
- [سایر] همکاری متقابل احزاب تجزیه طلب دمکرات کردستان و کومه له با عراق چگونه بوده است؟
- [سایر] آیا ارتباط صمیمی بین دختر و پسر در هنگام همکاری یا میهمانی اشکال دارد؟
- [سایر] رانندگانی که با آژانس های مسافربری همکاری می کنند مشمول قانون کار هستند یا خیر ؟
- [سایر] آیا ارتباط صمیمی بین دختر و پسر در هنگام همکاری یا میهمانی اشکال دارد؟
- [آیت الله سبحانی] همکاری با مدیر یهودی که با سرمایه اش بر ضد مسلمانان اقدام می کند جایز است؟
- [سایر] باسلام؛ چگونه باید کودک را از شیر گرفت، به طوری که کودک آسیب نبیند و اذیت نشود؟ روش صحیح از شیر گرفتن کودک را برایم بگویید.
- [سایر] روحانیت در عصر رضاخان با او همکاری کردند؟ آیت الله بروجردی چرا مخالف شاه نبود؟
- [آیت الله جوادی آملی] .درمان کودک باید با اذن ولیّ او باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . تأسیس مدارس مختلط اعم از ابتدایی و عالی و تدریس در آن مدارس و فرستادن فرزندان به آن مدارس و همکاری با آنها، جایز نیست.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . همکاری و شرکت با مؤسسات فرهنگی بیگانگان و فِرَق ضاله که از عوامل مهم استعمار و تضعیف مسلمین و تقویت کفار بوده و هست جایز نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هر کودک نابالغی مالی را پیدا کند احتیاط واجب آن است که ولی او اعلان نماید و چنانچه تا یک سال صاحب آن پیدا نشد مطابق یکی از دستورهای چهارگانه گذشته، آنچه مطابق مصلحت کودک است عمل می نماید.
- [آیت الله اردبیلی] بر مادر واجب نیست که به نحو رایگان یا با دریافت مزد کودک را شیر دهد، ولی در صورتی که راه تغذیه منحصر به شیر مادر باشد و امکان استفاده از شیر غیر مادر وجود نداشته باشد و یا موجب ضرر و زیان برای کودک شود، بر خود مادر واجب است کودک را شیر بدهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر زنی بچهای را با شرایطی که در مسأله (2483) و بعد از آن، گفته خواهد شد شیر دهد، رابطههای رضاعی زیر پدید میآید، این روابط که نسبی آنها موجب محرمیت میشود رضاعی آنها نیز سبب محرمیت میگردد: 1 - آن زن مادر رضاعی کودک میشود. 2 - شوهر آن زن که شیر از اوست، پدر رضاعی کودک میشود. 3 - پدر و مادر آن مرد و اجداد او - اگر چه رضاعی باشند - جدّ و جدّه پدری رضاعی آن کودک میشوند. 4 - پدر و مادر آن زن و اجداد او - اگر چه رضاعی باشند - جدّ و جدّه مادری رضاعی آن کودک میشوند. 5 - پسران - نسبی و رضاعی - آن مرد یا زن، برادران رضاعی کودک و دختران - نسبی و رضاعی - آنها خواهران رضاعی او میشوند. 6 - نوادگان - نسبی و رضاعی - آن مرد یا زن، برادرزادگان و خواهر زادگان رضاعی کودک میشوند. 7 - برادر - نسبی و رضاعی - آن مرد عموی رضاعی و خواهر - نسبی و رضاعی - او عمه رضاعی کودک میشوند. 8 - برادر - نسبی و رضاعی - آن زن دایی رضاعی و خواهر - نسبی و رضاعی - او خاله رضاعی کودک میشوند. 9 - عمو و عمه و دایی و خاله آن مرد - هر چند با واسطه باشند - به ترتیب عمو و عمه و دایی و خاله پدر رضاعی کودک میشوند. 10 - عمو و عمه و دایی و خاله آن زن - هر چند با واسطه باشند - به ترتیب عمو و عمه و دایی و خاله مادر رضاعی کودک میشوند.
- [آیت الله اردبیلی] در صورتی که مادر از حقّ حضانت خود بگذرد و به گونهای باشد که حقّ کودک از بین نرود و در تربیت و نگهداری کودک اهمال نشود، پدر نمیتواند او را به حضانت مجبور نماید.
- [آیت الله اردبیلی] (حِضانت) یعنی نگهداری و پرورش کودک حق و تکلیف پدر و مادر است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر کودکی از زنا متولد شود. الف: اگر زن و مرد هر دو زنا کار باشند نه آنهااز کودک ارث میبرند ونه کودک از آنهاارث میبرد ب: اگر یکی از آن دو زنا کار باشند ولی دیگری فکر میکرده که حلال است کودک و زانی از همدیگر ارث نمیبرند ولی کودک نسبت به فردی که فکر میکرده حلال است ولد شبهه محسوب میشود و ازیکدیگر ارث میبرند. ج: اگر ولد الزنا ازدواج کند زن و فرزندان او طبق احکام ارث از او ارث میبرند.
- [آیت الله اردبیلی] در ولایت و سرپرستی پدر و جدّ پدری، عدالت آنان شرط نیست، ولی هرگاه برای حاکم شرع ثابت شود که سرپرستی آنان به ضرر کودک یا سفیه و یا دیوانه میباشد، باید آنان را از تصرّف در اموال کودک یا سفیه و یا دیوانه منع کند و شخص دیگری را که امین باشد منصوب نماید، مگر این که با ضمیمه کردن امین به پدر و جدّ پدری، بتوان سرپرستی آنان را در جهت مصلحت کودک، سفیه یا دیوانه اصلاح نمود.