هیچگاه شده است برای آرام کردن کودکتان به هنگام شیطنت از کتاب استفاده کنید؟ والدینی که کودکشان را از سنین 7 الی 8 ماهگی با کتاب آشنا میکنند در سنین بالاتر نتیجه را به عینه مشاهده میکنند. در واقع آنها با یک تیر چند نشانه گرفتهاند هم کودک خود را به نوعی سرگرم میکنند و هم در غنی سازی محیط کودک موثر واقع میشوند. همه کودکان از لحظهای که به دنیا میآیند به دنبال کشف و شناسایی محیط پیرامونشان هستند. آدمها، اشیاء رفتارها و رنگها برای آنها مفاهیم ابتدایی و خیالانگیز دارند. آشنایی با کتاب و عادت مطالعه باید توسط والدین از دوران کودکی به آنها آموزش داده شود. مروزه با تنوع اشکال کتاب ، به والدین فرصت داده میشود تا فرهنگ مطالعه را هر چه بیشتر به کودکان آموزش دهند. در مجموعه متنوع کتاب کودکی سعی بر این است که فعالیتهای روزمره کودکان، از هنگام بیدار شدن تا هنگام خوابیدن تبیین شود. کودک با دیدن این تصاویر شگفت زده میشود. گاهی لبخند میزند و گاهی حالت یک متفکر را به خود میگیرد مطمئن باشید در این زمان او واقعا در حال اندیشیدن است. کودکی که با کتاب آشنا میشود. محال است که انس او با کتاب در آینده قطع شود. در واقع از دوران کودکی ذوق خواندن کتابهای داستانی کوتاه در انسان شروع میشود و تا بزرگسالی نیز همراه او خواهد ماند. تشویق به مطالعه اگر واقعا میخواهید اشتیاق به مطالعه را در کودک خود ایجاد کنید کاری کنید که مطالعه از نظر او تجربهای موفق و لذتبخش باشد. سعی کنید روزی یا حداقل هفتهای چند بار برای کودکتان کتاب بخوانید و خود او را به انجام این کار در ساعتی خاص عادت دهید.کتابهایی را انتخاب کنید که با سطح علایق کودک شما تناسب داشته و ظاهر زیبا و تصاویر جذابی داشته باشند. کودکان به تصاویر افراد، اماکن و وقایعی که با آنها آشنایی دارند علاقهمندند، آنها تصاویر حیوانات را نیز دوست دارند. اولین کتابهای کودک باید کوتاه و دارای چند صفحه باشد زیرا وسعت توجه کودکان خردسال کوتاه است. همچنین باید حاوی تصاویر بزرگی با جزییات اندک باشند بسیاری از کودکان کتابهایی را که تصاویر بزرگ دارند ولی نوشته ندارند دوست دارند. کتابهایی انتخاب کنید که واژگان آنها برای کودک قابل فهم باشد .ممکن است کتابی چون با حروف درشت چاپ شده است آسان به نظر برسد ولی حاوی لغات دشواری باشد بنابر این ابتدا کتاب را به طور کامل مطالعه کنید تا مطمئن شوید لغات آن برای کودکتان قابل فهم است. اگر در جوی آرام و راحت برای کودک خود کتاب بخوانید او لذت بیشتری خواهد برد.همزمان با خواندن انگشت خود را زیر کلمات حرکت دهید ولی کودک را مجبور نکنید به کلمات نگاه کند یا انگشت شما را دنبال کند. کودک خود را تشویق کنید به چیزهایی که در تصاویر هستند توجه کند و اتفاقات بعدی را حدس بزند و با انجام این کارها او را تحسین کنید . اگر کودکتان درخواست کرد کتاب را مجددا بخوانید یک کتاب محبوب را میتوان بارها و بارها خواند. بهترین راه سنجش میزان علاقه کودکتان به یک موضوع این است که او چه مقدار راجع به آن صحبت میکند و چند بار خود به سراغ کتاب مورد علاقهاش میرود. هر زمان کودک شما نشان داد برای مطالعه آمادگی دارد کتابهای آشنای مورد علاقه او را که قابل خواندن هستند برایش بیاورید هر چند متن آن را حفظ کرده باشد. در سنین بالاتر کودک شما این کلمات آشنا را در سایر کتابها میبیند و میتواند آنها را بخواند. کتابهای جدید برای کودک خود تهیه کنید که داستان را با تکرار زیاد بیان میکنند و هر یک از لغات چندین بار در آنها به چشم میخورد. www.eporsesh.com
هیچگاه شده است برای آرام کردن کودکتان به هنگام شیطنت از کتاب استفاده کنید؟ والدینی که کودکشان را از سنین 7 الی 8 ماهگی با کتاب آشنا میکنند در سنین بالاتر نتیجه را به عینه مشاهده میکنند. در واقع آنها با یک تیر چند نشانه گرفتهاند هم کودک خود را به نوعی سرگرم میکنند و هم در غنی سازی محیط کودک موثر واقع میشوند.
همه کودکان از لحظهای که به دنیا میآیند به دنبال کشف و شناسایی محیط پیرامونشان هستند. آدمها، اشیاء رفتارها و رنگها برای آنها مفاهیم ابتدایی و خیالانگیز دارند. آشنایی با کتاب و عادت مطالعه باید توسط والدین از دوران کودکی به آنها آموزش داده شود.
مروزه با تنوع اشکال کتاب ، به والدین فرصت داده میشود تا فرهنگ مطالعه را هر چه بیشتر به کودکان آموزش دهند.
در مجموعه متنوع کتاب کودکی سعی بر این است که فعالیتهای روزمره کودکان، از هنگام بیدار شدن تا هنگام خوابیدن تبیین شود. کودک با دیدن این تصاویر شگفت زده میشود. گاهی لبخند میزند و گاهی حالت یک متفکر را به خود میگیرد مطمئن باشید در این زمان او واقعا در حال اندیشیدن است.
کودکی که با کتاب آشنا میشود. محال است که انس او با کتاب در آینده قطع شود. در واقع از دوران کودکی ذوق خواندن کتابهای داستانی کوتاه در انسان شروع میشود و تا بزرگسالی نیز همراه او خواهد ماند.
تشویق به مطالعه
اگر واقعا میخواهید اشتیاق به مطالعه را در کودک خود ایجاد کنید کاری کنید که مطالعه از نظر او تجربهای موفق و لذتبخش باشد. سعی کنید روزی یا حداقل هفتهای چند بار برای کودکتان کتاب بخوانید و خود او را به انجام این کار در ساعتی خاص عادت دهید.کتابهایی را انتخاب کنید که با سطح علایق کودک شما تناسب داشته و ظاهر زیبا و تصاویر جذابی داشته باشند.
کودکان به تصاویر افراد، اماکن و وقایعی که با آنها آشنایی دارند علاقهمندند، آنها تصاویر حیوانات را نیز دوست دارند.
اولین کتابهای کودک باید کوتاه و دارای چند صفحه باشد زیرا وسعت توجه کودکان خردسال کوتاه است. همچنین باید حاوی تصاویر بزرگی با جزییات اندک باشند بسیاری از کودکان کتابهایی را که تصاویر بزرگ دارند ولی نوشته ندارند دوست دارند.
کتابهایی انتخاب کنید که واژگان آنها برای کودک قابل فهم باشد .ممکن است کتابی چون با حروف درشت چاپ شده است آسان به نظر برسد ولی حاوی لغات دشواری باشد بنابر این ابتدا کتاب را به طور کامل مطالعه کنید تا مطمئن شوید لغات آن برای کودکتان قابل فهم است.
اگر در جوی آرام و راحت برای کودک خود کتاب بخوانید او لذت بیشتری خواهد برد.همزمان با خواندن انگشت خود را زیر کلمات حرکت دهید ولی کودک را مجبور نکنید به کلمات نگاه کند یا انگشت شما را دنبال کند.
کودک خود را تشویق کنید به چیزهایی که در تصاویر هستند توجه کند و اتفاقات بعدی را حدس بزند و با انجام این کارها او را تحسین کنید .
اگر کودکتان درخواست کرد کتاب را مجددا بخوانید یک کتاب محبوب را میتوان بارها و بارها خواند.
بهترین راه سنجش میزان علاقه کودکتان به یک موضوع این است که او چه مقدار راجع به آن صحبت میکند و چند بار خود به سراغ کتاب مورد علاقهاش میرود.
هر زمان کودک شما نشان داد برای مطالعه آمادگی دارد کتابهای آشنای مورد علاقه او را که قابل خواندن هستند برایش بیاورید هر چند متن آن را حفظ کرده باشد. در سنین بالاتر کودک شما این کلمات آشنا را در سایر کتابها میبیند و میتواند آنها را بخواند. کتابهای جدید برای کودک خود تهیه کنید که داستان را با تکرار زیاد بیان میکنند و هر یک از لغات چندین بار در آنها به چشم میخورد.
www.eporsesh.com
- [سایر] برای تقویت عزت نفس در کودکان چه کار بکنیم؟
- [سایر] آیا استفاده از زمان و مکان خاص در تقویت روحیهی دینی کودکان نقش دارد؟
- [آیت الله بهجت] اگر ندانیم جسدی که در اختیار ما است جسد یک مسلمان است یا کافر یا اهل کتاب، آیا مجازیم آن را تشریح نماییم؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر ندانیم جسدی که در اختیار ماست جسد یک مسلمان است یا کافر یا اهل کتاب، آیا مجازیم آن را تشریح نماییم؟
- [سایر] در مورد قدرت بیان سوال داشتم اینکه چطور میشود قدرت بیان بالا و خوبی داشته باشیم ,وچطور ان را تقویت کنیم لطفا با معرفی کتاب
- [آیت الله نوری همدانی] نظر حضرتعالی درباره طهارت یا عدم طهارت اهل کتاب چیست و بفرمایید معاشرت و دوستی و هم سفره شدن مسلمین با ایشان جایز است یا خیر؟
- [سایر] سلام لطفا کتاب خوبی در مورد پاسخ به سؤالات اعتقادی کودکان، هم چنین درباره اینکه مسائل اعتقادی را چگونه برای آنها شرح بدهیم، به من معرفی کنید.
- [سایر] آیا دوستی طولانی موجب خویشاوندی میشود و منبع این حدیث کجاست؟ (دوستی یک روزه، رابطه است؛ دوستی یک ماهه نزدیکی است و دوستی یک ساله خویشاوندی است).
- [سایر] حکم تقویت اسپرم شوهر، با استفاده از اسپرم مرد دیگر و تلقیح این اسپرم تقویت شده به رحم همسر چیست؟
- [سایر] راههای تقویت اراده چیست؟
- [آیت الله مظاهری] یکی از گناهان بزرگ در اسلام فرار از جنگ است و در نظر قرآن و روایات اهلبیت(سلاماللهعلیهم) گناه آن خیلی بزرگ است، و آن اقسامی دارد: الف) فرار از جنگ مخصوصاً اگر موجب تضعیف جبهه و یا تقویت دشمن شود، و مخصوصاً اگر فرار از خطِّ مقدّم جبهه باشد. ب) تخلّف از فرمان فرمانده مخصوصاً اگر این تخلّف، موجب سرکشی دیگران و یا تضعیف فرمانده و یا تضعیف دیگران و یا تقویت دشمن باشد. ج) کمکاری یا بیکاری یا تخلّف از وظیفه مخصوصاً اگر موجب تضعیفی در جبهه یا تقویتی برای دشمن گردد. د) شرکت نکردن در جنگ در صورت احتیاج به او، مخصوصاً اگر تخلّف او موجب تضعیف دیگران یا تقویت دشمن باشد. ه) کمک نکردن به جبهه از جهت مالی و فکری و تبلیغی و مانند اینها مخصوصاً اگر تخلّف او موجب تضعیف دیگران و یا تقویت دشمن باشد.
- [آیت الله اردبیلی] معاشرت سالم با کفّاری که در حال جنگ با مسلمانان نیستند و ایجاد روابط فرهنگی، سیاسی، تجاری و اقتصادی با آنها از طرف دولت اسلامی یا اشخاص، تا زمانی که خوف تقویت کفر و ترویج فساد و انحراف فکری یا عملی و ایجاد سلطه از ناحیه آنان بر مسلمانان و کشور اسلامی در بین نباشد، اشکال ندارد؛ ولی رابطه با کفّاری که در حال جنگ با مسلمانان میباشند، مخصوصا اگر موجب تقویت آنان شود، جایز نیست.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر سکوت علماء اعلام موجب تقویت ظالم شود یا موجب تأیید او گردد یا موجب جرأت او شود بر سایر محرمات، واجب است اظهار حق و انکار باطل اگر چه تأثیر فعلی نداشته باشد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر ارتباط عالمان با ستمگران، موجب تقویت یا تبرئه ستمگران در نزد افراد بیاطّلاع شود یا موجب جرأت آنها گردد یا موجب هتک مقام علم شود، ترک آن واجب است.
- [آیت الله بهجت] روییدن مو اگر بهسبب معالجه و استعمال دارو باشد، بنابر اظهر نشانه بلوغ نیست، مگر آنکه معالجه از قبیل تقویت و تفریحات باشد که در رشد قوه بدنی مؤثر است.
- [آیت الله مظاهری] کلّیه صوری که ذکر شد حرام و بعضی از اقسام گناهش خیلی بزرگ است و انسان را در زمه دشمنان اسلام قرار میدهد، نظیر تخلّفی که موجب تقویت دشمن شود.
- [آیت الله مظاهری] زکات را خوب است در این زمان به مجتهد جامع الشرایط یا وکیل او بدهند تا صرف فقرا و تقویت اسلام و مصالح مسلمین بنماید ولی خود زکات دهنده هم میتواند در همان موارد صرف نماید.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر سکوت علماء اعلام موجب تقویت ظالم شود یا موجب تأیید او گردد یا موجب جرأت او شود بر سایر محرّمات ، واجب است اظهار حق وانکار با طل ، اگر چه تأثیر فعلی نداشته باشد .
- [امام خمینی] اگر سکوت علمای اعلام موجب تقویت ظالم شود یا موجب تأیید او گردد یا موجب جرأت او شود بر سایر محرمات، واجب است اظهار حق و انکار باطل اگر چه تأثیر فعلی نداشته باشد.
- [امام خمینی] اگر ارتباط علمای اعلام با ظلمه، موجب تقویت آنها شود یا موجب تبرئه آنها پیش افراد بیاطلاع شود، یا موجب جرأت آنها گردد، یا موجب هتک مقام علم شود، واجب است ترک آن.