استخاره گرفتن به روشی که منسوب به امام زمان(علیه السلام) است صحیح است. گرچه بودن این استخاره از امام زمان سند معتبری ندارد، ولی از این جهت که یکی از انواع استخاره خواندن ذکر و دعا و بعد قرعه زدن به وسیله تسبیح و یا قرآن است، قطعا استخاره منسوب به امامزمان(علیهم السلام) هم استخاره خواهد بود حتی اگر از امام زمان(علیه السلام) نباشد. اما جهت انجام کارهای مهم به شما پیشنهاد می‌کنیم، اولاً با افراد باتجربه در کاری که قصد انجام آن را دارید مشورت کنید و بعد از مشورت در صورتی که تصمیم بر انجام گرفتید، یکی از انواع استخاره که در انجام هر کاری این نوع استخاره خوب است این است که انسان بادرخواست توفیق از خداوند به خواندن دو رکعت نماز و یا خواندن دعاهای وارده در این نوع استخاره بر خداوند توکل کند و به سراغ آن کار برود. ولی اگر با مشورت کردن باز هم دچار دو دلی و تردید هستید می‌توانید با قرآن یا تسبیح استخاره کنید. در انجام کارهای مهم خوب است استخاره ذات‌الرقاع را انجام دهید. کیفیت این استخاره در مفاتیح‌الجنان آمده است. در مورد تکرار استخاره، اگر خصوصیاتش عوض شده باشد اشکال ندارد اما تکرار آن بدون عوض شدن خصوصیات مورد استخاره وجهی ندارد. در مورد عمل به استخاره، عمل به آن واجب نیست ولی بهتر است با آن مخالفت نشود. www.eporsesh.com
استخاره گرفتن به روشی که منسوب به امام زمان(علیه السلام) است صحیح است. گرچه بودن این استخاره از امام زمان سند معتبری ندارد، ولی از این جهت که یکی از انواع استخاره خواندن ذکر و دعا و بعد قرعه زدن به وسیله تسبیح و یا قرآن است، قطعا استخاره منسوب به امامزمان(علیهم السلام) هم استخاره خواهد بود حتی اگر از امام زمان(علیه السلام) نباشد. اما جهت انجام کارهای مهم به شما پیشنهاد میکنیم، اولاً با افراد باتجربه در کاری که قصد انجام آن را دارید مشورت کنید و بعد از مشورت در صورتی که تصمیم بر انجام گرفتید، یکی از انواع استخاره که در انجام هر کاری این نوع استخاره خوب است این است که انسان بادرخواست توفیق از خداوند به خواندن دو رکعت نماز و یا خواندن دعاهای وارده در این نوع استخاره بر خداوند توکل کند و به سراغ آن کار برود. ولی اگر با مشورت کردن باز هم دچار دو دلی و تردید هستید میتوانید با قرآن یا تسبیح استخاره کنید. در انجام کارهای مهم خوب است استخاره ذاتالرقاع را انجام دهید. کیفیت این استخاره در مفاتیحالجنان آمده است. در مورد تکرار استخاره، اگر خصوصیاتش عوض شده باشد اشکال ندارد اما تکرار آن بدون عوض شدن خصوصیات مورد استخاره وجهی ندارد. در مورد عمل به استخاره، عمل به آن واجب نیست ولی بهتر است با آن مخالفت نشود.
www.eporsesh.com
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا تکرار استخاره در موضوعی صحیح است، یعنی استخاره بد بیاید و انسان دوباره استخاره نماید و یا به عکس؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا مخالفت با مقتضای استخاره (با قرآن کریم یا تسبیح)، در مواردی که استخاره گرفته میشود، جایز است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا استخاره با قرآن یا تسبیح یا انواع دیگر آن صحیح میباشد و در صورت صحّت، کدامیک بر دیگری اولی میباشد؟
- [سایر] آیا استخاره با تسبیح یا قرآن در مسائل سرنوشت ساز مانند ازدواج جایز است؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا استخاره با تسبیح یا قرآن در مسائل سرنوشت ساز مانند ازدواج جایز است؟
- [سایر] در روایات کدام نوع استخاره (قرآن یا تسبیح) بیشتر سفارش شده است؟ لطفاً یک مورد استخاره که دقیق باشد را برایم بنویسید؟
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا عمل به استخاره (با شرایط صحیح آن) واجب است؟
- [آیت الله خوئی] آیا صحیح است که میگویند استخاره چه به قرآن یا تسبیح یا نماز از مختصات امام معصوم است یا نائب او یا مرجع تقلید یا وکیل او، و برای دیگران نیست؟
- [آیت الله مظاهری] سوال : لطفاً روشی برای استخاره با تسبیح بفرمایید که در آن خوب و میانه خوب و خوب زحمت دار قابل تمیز باشد، لطفاً همچنین دعای استخاره را هم مرحمت فرمایید.
- [آیت الله سیستانی] آیا استخاره به طریقی که امروزه در میان ما متداول است، شرعاً وارد و پسندیده است؟ و آیا تکرار آن ضرری دارد اگر با تصدّق همراه شود تا با خواسته استخاره کننده، برابر گردد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] در واجب بودن امر به معروف ونهی از منکر سه شرط لازم است: 1 - احتمال دهد امر ونهی او اثربخش باشد; پس اگر بداند اثر نمیکند واجب نیست. 2 - بداند یا مطمئن باشد که گنهکار قصد ادامه یا تکرار گناه را دارد; پس اگر بداند یا گمان کند که تکرار نمیکند واجب نیست. 3 - در امر ونهی مفسده مهمتری وجود نداشته باشد; پس اگر بداند یا گمان کند یا احتمال صحیح عقلایی دهد که با امر ونهی او زیان جانی یا آبرویی یا مالی قابل توجهی به او یا خویشان یا نزدیکان او ویا بهعدهای از مؤمنین میرسد، امر ونهی واجب نیست; بلکه در بسیاری موارد حرام میباشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در رکوع واجب است ذکر بگوید، ذکر رکوع بنابر احتیاط واجب سه مرتبه (سبْحان الله) یا یک مرتبه (سبْحان ربی الْعظیم و بحمْده) است که باید به عربی صحیح گفته شود و مستحب است آن را سه یا پنج یا هفت مرتبه تکرار کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه نزدیکی را تکرار کند مستحب است کفاره را نیز تکرار کند.
- [آیت الله سیستانی] انسان باید قرائت نماز را صحیح بخواند ، و کسی که به هیچ قسم نمیتواند همه سوره حمد را صحیح بخواند ، باید به همان نحو که میتواند بخواند ، اگر مقداری را که صحیح میخواند معتنابه باشد ، ولی اگر آن مقدار ناچیز باشد ، باید بنابر احتیاط واجب مقداری از بقیه قرآن را که میتواند صحیح بخواند و به آن ضمیمه کند ، و اگر نمیتواند باید تسبیح را به آن ضمیمه کند . و اما کسی که نمیتواند به کلی سوره را صحیح بخواند ، لازم نیست چیزی عوض آن بخواند . و در هر صورت احتیاط مستحب آن است که نماز را به جماعت بجا آورد .
- [آیت الله اردبیلی] اگر بعد از سجده بفهمد پیشانی را روی چیزی گذاشته که سجده بر آن باطل است، احتیاط واجب تکرار سجده و اتمام نماز و اعاده آن است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اشیاء غصبی کوچک باشد یا بزرگ (مانند تسبیح، دستمال و...) اگر همراه نمازگزار باشد موجب بطلان نماز نمی شود.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر در جایی که نباید سلام دهد اشتباهاً هر سه سلام رابگوید، دو سجده سهو کافی است، لکن احتیاط مستحبّ تکرار سجده است به تکرار سلام.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه در آیه و یا ذکری از نماز شک کند باید آن را تکرار کند تا صحیح بگوید، اما اگر به حد وسواس برسد باید اعتنا نکند و اگر اعتنا کند نمازش اشکال دارد و بنابر احتیاط واجب باید دوباره بخواند.
- [آیت الله وحید خراسانی] در حال اختیار واجب است در سجده سه مرتبه سبحان الله یا یک مرتبه سبحان ربی الاعلی و بحمده یا هر ذکری که به این مقدار باشد بگوید و احتیاط مستحب ان است که تسبیح را بر مطلق ذکر مقدم بدارد و باید این کلمات دنبال هم و به عربی صحیح گفته شود و مستحب است سبحان ربی الاعلی و بحمده را سه یا پنج یا هفت مرتبه یا بیشتر بگوید
- [آیت الله جوادی آملی] .مستحب است نمازگزار , حریم نماز خود را از رفت و آمد دیگران حفظ کند, هرچند با عصا، تسبیح و مانند آن.